0 oy
501 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (261 puan) tarafından
Kizlar ben 13 kg almama ragmen bebegm 2800 dogdu 

Olan bana oldu kilolari veremedim acaba beslenme düzenimden dolayimi siz nasil beslendiniz tavsiye veririmisiniz

18 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kendim 27 kilo aldim 3500 dogdu bebegim ama ilk baslarda cok hamurlu seyler yedim kendim aldim sonra bilinclendim ama gec oldu☺️ Bebegim icinse bol bol meyve kuruyemis muz sade soda ictim oda almıştı 
-Reklam-
0 oy
(352 puan) tarafından
Ben 20 kilo aldım malesef bebeğim 3900 doğdu. İlk 15 gün içinde 17 kilo vermişim 3 kilo fazlam var 27 günlük olduk. Sezeryan olmama rağmen kendi kendine gitti canım suyu çok içtim etkisi olabilir 
(261 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Kac lt su iciyosun
(352 puan) tarafından
2 buçuk 3 içiyorum canım çay hoşaf vs hariç
0 oy
(4,724 puan) tarafından
Valla herşeyi de yiyip içmiştim hiç kilo almadigim gibi doğumun ertesi günü hamile kaldığım kilodan 1 kilo eksikti bile kilom. Bebeğim 3400 doğdu. Bence genetik bende çok şaşırdım çünkü
(261 puan) tarafından
Keşke bende oyle olsam oglm 6 aylk oldu hâla dogum kilom duruyo
0 oy
(492 puan) tarafından
6 kilo aldım canım 4 kilo doğdu bebegim ama dogurana kadar hep kustum malesef dondurma yumurta ve süt yiyerek 9 ay geçirdim diyebilirim başka bisey yiyemiyordum 
(261 puan) tarafından
Hamileyken aliyodum dogumdan sorna braktim
(1,330 puan) tarafından
Bn elevit diye bı vitamin alıyorum, hani dedin ya hep hep küstüm ama bebegim 4kilo doğdu ekstra vitamin takviyesi aldıysan o iyi gelmistir
(492 puan) tarafından
Yok canım o bana çok dokundu vitamin de kullanmadim midemi çok ağrırdı sadece magnezyum kullandım suya atilandan
(1,330 puan) tarafından
Diyorum kayınvalideme inanmıyor yok diyor hem küsüp hem bebek nasıl büyük doğsun diyor onlar ozel vitaminler aliyolardir vitaminlerini düzenli kulaniyolardir diyo
(492 puan) tarafından
Valla ben örneğim işte gerçekten abartısız 9 ay kustum ögrendigim andan itibaren hatta yemeyi de severim kesin 100 kiloyu geçerim diyodum ama.böyle oldu biraz genetikte demişti doktor bana baba iri anne iri çocukta ufak beklemeyin demişti:)
0 oy
(476 puan) tarafından
Ben 4,500 aldim bebegim 3,100 dogdu
(261 puan) tarafından
Nasl beslendin
(476 puan) tarafından
Hamileligim boyunca sadece 2,3 kes et yedim
Diger gunler yogurt meyve kasar peynir  sadece bunlardan meyve suyu ictim ekmek yesim sutlu kakao iciyodum 2 gun arayla vallah hic kilo almadim aksine -5 gitmisti kalmadan 55,500 doguma 60 girdim 50 ciktim yemene icmene dikat et nedense bebek sadece bunlari senden aliyo diger hersei sana kaliyor inanmican belki ama 2 kes te gazoz ictim bs olmadi ama oyle abur cubur seyler imedim onlar zararli seyler tabi canin az celerse dadarsin ama fazlasi size zarar :) ilk 4 ay kilo almadim sonra 6,7,8 ay aldim 9 da almadim ama cok iy dogdu bebegim :)) birde son gunler hep yorudum o da cok ise yaradi
(261 puan) tarafından
Bende hep yürüyodum canm ama azda yiyodum abur cubur cok yedim sanirim ondan kilo aldim
(476 puan) tarafından
Olabilir canim ^_^ merak etme dogumdan sonra az dierle gider onlar
0 oy
tarafından
10 kg aldım bebegim 3.500 du kilosu dogumdan sonra aldığım kilo gitmişti hiç doğum yapmamış gibiydim sonradan sütüm geç geldi bi muddet sonra kesilme evresine girdi yiyim süt olsun bunu da yiyim süt olsun diye diye 6 7 kilo aldım
(261 puan) tarafından
Aslında sütü sadece su yapyo ben cok emzirme danşmanyla görustum hepsi bunu dedi
tarafından
Işte bilemedim onu annem felan hep yedirdi yemeyince kızdılar çocuk gibi :D  o yuzden aldım baya
0 oy
tarafından
13 kilo gayet normal kabul edilebilen bi kilo zaten bebegin kilosu kesesi eşi derken o kilolarin yarisi dogumla birlikte gidiyo yani doktorlar 15 den fazlasini istemiyo seninki gayet normal yani
(261 puan) tarafından
Ama bebegm pek almadi kaynnam diyo kendin yemişin bebege vermemişin
tarafından
Bu kaynanalar da bi alem ya obez mi olsun istiyolar ne
0 oy
tarafından
Valla ben 9 kilo aldım 3.400 oğlum doğdu ama ben normal beslendim aciktigimda yemeğe düşmedim çikolata meyve yoğurt gecistirdim 
(261 puan) tarafından
Cikolata daha kotu deglmi:)
tarafından
Tıka başa ekmek falan yemektense 1 tane cikolatadan bisey olmaz 41 haftada 9 kiloula doğurdum ben
0 oy
(71 puan) tarafından
Ben 53 le hamile kaldım 71 le doğuma girdim. 3500 oğlum doğdu. Kalan kiloları ı bol bol emzirerek verdim. Beslenme benim doğumdan önce de düzensizdi. Yemek yemeyi pek sevmem. Yapısal ben verdim çok sürmedi. 4 ay sonra falan verdim. 54 oldum şimdi 
(261 puan) tarafından
Ben su içsem yaryo
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Hic kilo almadim ben.oglumda 39.4de 3kilo dogdu
(261 puan) tarafından
Nasil başardiniz
(1,437 puan) tarafından
Ben kilo hic almayan birisiyim.normal kilomdayim hep .hamileliyimdede bow karnim cikmiwdi.dogdum yine ayniyim.hamileliyimdede ne isdiyordum yiyordum benege kilo aldiran ise muz oluyordu bence
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Kendim 4 bucuk kilo aldim bebegim 3 kilo 100 gram dogdu ama bir ay erken geldii gülcemm :) hic ekmek yemediim canm.
(261 puan) tarafından
Gülce ismini cok begeniyorum kizim olursa gülce koycam
(4,148 puan) tarafından
Ablalari koyduu kardeslerine ismini ;) ins Rabbim sanada nasip etsin canm.
0 oy
(25,177 puan) tarafından
21 kilo aldım 3120 doğdu 25 kilo geri verdim hala veriyom napıcam bilmiyorum kurudum :(( 
(261 puan) tarafından
Ay oda iyi degl
0 oy
tarafından
28 kilo aldım bebeğim 3,350 doğdu benimki hep odense son 1 ayda 18 kilo falan aldı son ay yemeseydim almazdım 
0 oy
(5,908 puan) tarafından
5 kilo aldim 3.090 dogdu ama bnim sekerim cikti diyet yaptim resmen bldgin
(261 puan) tarafından
Gecmis olsun canm bnm benimde  tansyonum fırlıyodu tuz ekmek yasakti
0 oy
(5,133 puan) tarafından
11 kilo aldım bebegim 3100 dogdu dogumdan sonra gitmişti kilolar ama geri aldım
(261 puan) tarafından
Emzirme döneminde bende aliyorum malesef ama çok salmamak lazm
0 oy
tarafından
Hamilelikte 8 kilo verdim herşeyden yedim ama 9 ay boyunca sürekli kusuyordum 2 ay serum taktırmak zorunda kaldım bebeğim 2800 doğdu 
0 oy
(796 puan) tarafından
4 kilo aldım bebeğim 3 kilo 110 gram doğdu 
0 oy
(3,135 puan) tarafından

Bence bebeğin kilo alması annenin çok kilo alması ya da almamasıyla alakalı birşey değil bünye meselesi. Ben ilk gebeliğimde 11 kilo almıştım kızım 3600 doğdu. Sezeryan olduğum halde Doğumdan 3 hafta sonra bütün kilolarım gitti. Şimdi ikinciye hamileyim 15 haftalığım 3 kilo vermişim. 

Bebeğin sağlıklıysa kilosu çok önemli değil sık sık emzirirsen kilo almaya başlar. Zaten ilk 3 ay hızlı kilo alıyorlar düzenli beslenirse

Öyle çok düzenli beslenmedim herşeyi yerdim ama ilk 4 ay yemek görmek istemiyordum şimdi yine öyleyim. Abur cubur ve hamur işi pek tüketmezdim 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 278 göst.
30 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Neslihankce (1,953 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 706 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
9 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Humaninannesi (1,118 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 608 göst.

Kategoriler

1,466,899 soru

24,036,839 cevap

328,969 kullanıcı