0 oy
759 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Bugun asi icin saglik ocagina goturdum bi hafta sonra yedi aylik olacak kilosu 7.400 gram cikti boyuda 60 cm boya takilmiyorumda ebe zayif dedi banada kilosu iyi dedi sizce kilosu iyi degil mi yemek falam yiyor sadece bugun asidan dolayi bisey yiyemedi

10 Cevaplar

+4 oy
(905 puan) tarafından
Senin yedi aylıkken 7400 gr olan çocuğuna zayıf diyen hemşireyle benim 23 aylıkken 9.500 olan çocuğuma  gayet normal diyen hemşire ve doktorlara tıp fakültelerinde farklı eğitimmi veriyorlar acaba anlayamadım hangi hemşire yalan söylüyor  çözemedim valla takma bacım kafana bu zamana kadar çok taktim olmadi her çocuk farklı sana göre iyiyse sorun yoktur
tarafından
Bende anlamadim zaten o saglik ocagindanda hic memnun degilim degistirecem dedim ama bu virusten biturlu gidemedim kilosu banada iyi geldi bide premature dogdu suan sadece sebze corbasi yemiyo ama mama felan gayey iyi iciyo
(905 puan) tarafından
Boşver o zaman dediğim gibi sana  göre iyiyse sorun yok
-Reklam-
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Bana zayıf geldi ama bilemiyorum yinede 
tarafından
4 aylikkem 6.200 du 6 aydan sonra yavas aliyorlar ama hani yemesi falanda iyi mamasini yemegini falan yiyor sadece meyve pureleri sebze corbasi icmiyor vutaminli seyleri yemiyor
(25,181 puan) tarafından
Dogrudur cnm sağlıklı olsunda. Ben bildiğim kadarıyla dedim önemli olan sağlık tabi. Banada 4 aydan sonra yavaş kilo alıcak dedi 4 aylıkken 500 gram almıştı sadece hatta üzülmüştüm ama normalmiş.
tarafından
Evet canim normal aslinda bide benimki minyon tipli oldugu icin kilolu gorunuyor aynen oyle saglikli olsumlarda basta boyunu cok takardim kisa diye simdi daha artik fazla takmiyorum
(25,181 puan) tarafından
Olsun cnm sağlıklıysa boşver. Bende kiloyu takıyorum aslında elbet saglık daha mnemli ama işte insanın elinde değil
0 oy
tarafından
Kiloya takılmayın ya önemli olan sağlıklı olması takılma o kadar benim kızım da 8 aylık 7 kilo dedi hemşire gayet iyi kilosu boşver cnm sağlığı yerinde olsun yeterki
tarafından
Aynen canim yok zaten hani benim bildigim 6 aydan sonra yavas kilo alirlar bide yemesi falan gayet iyi tek sorun meyve ve sebze corbasi sevmiyo meyveyi kasik mamalarina falan katiyorum ama sebze corbasini katiyen yediremiyorum ya
tarafından
Disden dolayıdır belki cnm yedir zorla:) valla benimki biz sofrada ne yiyosak yiyo dadaniyo masamıza menemen makarna pilav tavuk herşeyi yediriyom ne yersen tep ağzına :)) yedir valla
tarafından
Kiz ben vermek istiyom esim cok korkak diside yok ya bogazinda kalir diye korkuyom
0 oy
(1,929 puan) tarafından
3 yasinda kizim 1 yildir 13 kilo boyuda uzuyor ama hep 13 doktora da goturdum kac defa kilosu cok normal dedi boyu uzadikca zayifmis gibi duruyorlar saglikli olsunlar da kiloyu bosver 
tarafından
Oyle canim ama zayif diyince bana kilosu iyi geldi bide minyon bi bebek oldugu icin kilolu gibi duruyo hic kimse bugune kadar bana zayif demedi o hemsirenin zayif demesi tuhafima gitti
(1,929 puan) tarafından
Benim de bi tek kaynanam zayif der beninkide minyon citi piti bosver takma kafana
0 oy
tarafından
Valla benim kızımda 20 sinde 7 aylık olcak kilosu o civarda boyuda 66+67 filan, ama bana zayıf gelmiyor ya sen anlarsın zaten tipinden. Yiyorsa emiyorsa sağlığı yerindeyse hiç takma 
tarafından
Yok canim yemesi falan gayet iyi bide minyon tipli bi bebek ondan dolayi kilolu gosteriyor hatta ama hemsire oyle dedi kafama takildi
tarafından
Boşver ya bazı ebeler değişik oluyor Cidden, direkt mama ver diyeni bile gördüm. Gayet normal kilosu dert etme ya kilolu olsa nolcka ilerde sıkıntı
tarafından
Aynen canim heralde onlar obez bir bebek bekliyor zaten tuhaf bi hemsireydi gotir doktorun yanina o izin versin sonra asisini yapayim dedi bi saat bekledim ilk drfa asi icin doktordan izin isteyeni gordum ben
0 oy
tarafından
Cnm 60 cm cok kisa degilmi 7 aya göre.  Suan bnm oglum 3 aylik 62 cm . Kilosuda 7. 55 gr .

Seninki epey zayif gelisimi geride gelmis gibime geldi . Bnm kziimda 1 bck yasinda  11 kilo zayif bnce ama normal dedil3r artk onlarada guven olmuyo bastan salmaya çalışıyolar sanki 
tarafından
Benimki premature dogdu canim iki kilo dogdu hesaplayinca kilosu bana iyi geldi bide bebegim minyon tipli bi bebek baba uzun ama ben kisayim buyuk bi ihtimal bana cekmis canim boyu
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Her bebek farklı ama kıyaslama yaparsak kızım 1 yasında 7300dü pek takma sen yedir icir bosver SAGLIKLI olsun da
tarafından
Yok yediriyorum canim sadece sebze corbalarini icmiuo onin disinda valla veriyorum herseyi
(3,675 puan) tarafından
Sevmeye bilir oglum da sevmezdi, bebekken simdi 8 yasında yiyor yer yani sen elimden geleni veriyorsun yeter oda
0 oy
(51 puan) tarafından
Bence asla takilma. Bebeginin kendi icindeki gelisimi izle. Baskasiyla kiyaslama. 3 kilo dogan bebek de var 1 kilo doganda. Benim bebegim 1000 gram dogdu. Her ay bir kilo aldi simdi 6 kilo. 5 aylik. Simdi 3 kilo digan bir bebekle kendi bebegimi kiyaslayamam ki. Bir de kilo obemli degil saglikli olsunlar da
(1,295 puan) tarafından
Benim arkadaşımın bebeğide 1000 kg doğmuştu. Dün iki yaşına girdi maşallahı var tospikce :) hiç takılmamak gerek aynen alacağı varsa 4 kilo dağar kilo almaz ama 1 kilo doğar alır onu Rabbim bilir bğnye meselesi
(51 puan) tarafından
Biliyor musun. Yavrum o kadar sıkıntılar yasadi ki bu yasinda o kadar kolunu budunu deldiler ve o kadar acilar yasadi ki bunlari gorseydin asla kiloya takilmazdin. Bunu ukalalik olarak söylemiyorum yanlis anlama. Ama canini bunun icin asla sikma Rabbim yavrularimiza saglikli omurler nasip etsin
(1,295 puan) tarafından
Post sahibi ben değilim tatlım emin ol ki sana katılıyorum . sadece 1 kilo doğmasına üzülme diye o yğzden yorum yazdım.. Rabbimin izni ile bişey olmaz evladına da inşallah. Dediğim gibi arkadaşımda çok zoeluklar çekti ama bak şimdi o kadar rahat ki ve gelişimi o kadar önde ki maşallahı var o yğzden içini sende ferah tut.. Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın onlara sağlıkla uzun ömürrler versin bizleri onların önünden eksik etmesin
tarafından
Kilosuna takilmiyorum canim hepimizin bebegi malesef zorluklar yasadu benimde prrmature dogdu iki ameliyat oldu kuzevzde kaldi o yuzden seni anliyorum ukalalik diyede anlamadim yorumunda guzel bana gorede iyi kilosu sadece ebe oype soyoeyince zayif mi dedim yoksa pramature bi bebege gore kilosu bana gayet iyi
0 oy
(359 puan) tarafından
Doğum kilosuna bağlı canım 4 kilo doğduysa bebeğin örneğin zayıftır yani 
tarafından
Yok canim 2 kilo dogdu o yuzden bana kilosu gayet iyi geliuor ama kactir goturuyorum zayif diyor benim gozler mi kor onlarin tarti mi bozuk anlamiyorum
(359 puan) tarafından
6 aylıkken bebeğinin doğum kilosunun en az iki katı olmadı gerek canım bebegin gayet güzel kilo almış bence ha bu saatten sonra illa ki kilo alımı yavaşlar ama şu an ki gayet iyi sen millete bakma bebeğine bak bence
tarafından
Cok sagol canim artik oylr yapacam yemesi iyi zaten hani
0 oy
(804 puan) tarafından
Normal cnm her ay 1 kilo alıyla sorun yok
tarafından
Yok canim iki ayda sadece bi kilo almis ama disten dolayi ihtassiz biraz bu aralar biberon disinda herseyi reddediyor brnde ne varsa bineronla veriyorum

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 553 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,492 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 404 göst.
4 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde mirayasel (399 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 299 göst.
0 oy
8 cevap 246 göst.

Kategoriler

1,473,659 soru

24,127,994 cevap

333,882 kullanıcı

...