0 oy
579 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Hamile olduğumu öğrenmeden bi gün önce annemden eve dönerken binamızda olan teyzeyle karşılaşmıştım elinde fasulye turşusu yapmış gelinine geçiyordu, gelini de yan tarafında oturuyor gördüm selamlaştık eve geçtim aradan 5 dakka sonra bi tabak koyup geliniyle yollamıştı nasıl istahlı yemiştim onu hamilelikten sanırım ertesi gün test yapıp hamile olduğumu öğrenmiştim bence çok büyük sevap kazandı böyle komşuluklar hep olmalı:)) 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Şifa olsun canm ne kdar güzel sevap almış senin için de teyze içinde büyük vefa rabbim sana bağışlasın sağlıkla kucağına alırsın inşallah
tarafından
Evet canım sağolsun iyi birisi amin insallah sagolasin♡
-Reklam-
0 oy
(8,221 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun ne güzel
tarafından
Sağol kuzum♡
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Allah razı olsun öyle insanlardan benim de komşum bana hep yemek gönderirdi senin miden bulanır yapamazsın derdi sadece bir tabak degil kocamla bana yetecek kadar gönderirdi hamileligim boyunca heman heman hergün gönderdi
tarafından
Ne güzel sagolsun ben bekarken binada 2 komşumuz vardı zaten 3 katlı ev annem sehir dışına çıkmıştı kiz kardesimle ikimize ramazan da tepsiye yaptığı yemekleri koyar getirirdi karşı komşumuz aslında yapabilirdik ama yine de tepsi hazirlar iftara yakın koyardı annemle arkadas gibilerdi zaten. Alt komsuda annem yokken çaydanlığı alır mısır patlatır gelirdi aksam oturmasına ALLAH razi olsun
(1,453 puan) tarafından
Allah razı olsun öyle insanlardan
(1,287 puan) tarafından
Ne güzel insanlar var allah razı olsun böylelerinden ben de eltimi arada çağırırım kahvaltıya güzel yemeğe yesin derim gözü kalmasın tabi kayanana da sağ olsun elini hiç biseye sürmez yapmaz ev kalabalık olmasına rağmen
0 oy
(526 puan) tarafından
Ah o turşu sevdasi. Benimde annem yapmıştı hamileliğimin başında. Koca bidonu tek başıma yemiştim :)) sonradan o bitince eşim hazir aldı hiç yiyemedim nedense 
tarafından
Bende hamilelikte turşu asermistim iki günde bitirmiştim:D
(1,287 puan) tarafından
Bende iki kızım da bol bol yedim bunda hiç mi hiç canım istemiyor
0 oy
(17,087 puan) tarafından
Kazanmıştir tabiki sevap , bizde hamileyken bir akrabaya oturmaya gittik daha dogrusu sürekli ısrar ettikleri icin 1 saat uğrayalim dedik. Kadin meyve hazırliyordu , bende mutfaktaydim. Muz da vardi ama  onun üstünü kapattı diğer meyvelerden koydu. Nasil zoruma gitti anlatamam , birde bana dogru bakti farkettim mi diye ama ben görmemiş gibi yaptım. Bizim bu teyze de iyi gunah kazandı , karnım burnumda 3 kuruşluk seyi sakladı benden.
(1,287 puan) tarafından
Yuh yani bi tane den ne olucak fakir mi olucak ri neyse canım o günah kazanmış şenlik bisey yok
(17,087 puan) tarafından
Hamile olmasam umrumda olmazdı ama gercekten üzüldüm. Esimin akrabası , eşime söylesem hemen yüzlerine vururdu o yüzden söylemedim ama böyle seyler unutulmuyor.
(1,287 puan) tarafından
Aynen hamile gözü ve cocuk gözü unutulmaz benim de görümcem bi poşet dolusu muz getirdi çocuğumun önünde gelinine verdi al bunu kocana ver kimse yemesin çocuklara bile verme dedi önümüzde yaptı hemde cocugumda nasıl gördü istedi benden bende otur süs dedim gelinini sıkı  tembihledi tabi gelini hiç öyle biri değil bide amcamın kızı olur kaynanası nasıl gitti hemen çıkardı kızıma verdi hiç unutmuyorum o günü yüzüne de vurdum tabi inkar etti etsin ben unutmam allah görüyor yeter vallahi bende kızı gelir kızlarınla oynar ne versem çocuklara 3 böler pay ederim asla gönlü kalmasın diye
(17,087 puan) tarafından
Bazilari bu yaptigı görgüsüzlüğu kâr sayiyor ya pes valla. Ben kim olursa olsun misafire en iyisini ikram etmeye çalişırım. Ay böyleleri uzak dursun bizden ya. Ben iletişimi kestim ondan sonra o aileyle. Eşim sordu niye görüşmuyoruz diye , hoşlanmiyorum onlardan dedim. Allahtan eşim ısrarci biri değil , o davranişa rağmen yüzüne gülemem onların.
(1,287 puan) tarafından
Iyi yaptın canım bende eskisi gibi sevmem kıymet vermem uzaktan selam sadece
0 oy
tarafından
Allah razi olsun o teyzeden sayilarini artirsin insallah :) 
tarafından
Amin canım
0 oy
(1,518 puan) tarafından
Yaa ne güzel. Komsularim biliyo hamile olduğumu. Canın bisey isterse soyle dediler. Ama nasil soyliyeyim gidipde. Yeni citir citir tursu yaptı. Canım mi cekti diyim. Getirsinler nolcak sanki. Bir basimayim gurbette
(1,287 puan) tarafından
Yanı insan bazen utanır kimseden bisey isteyemez ki
(1,518 puan) tarafından
Aynen oyle oluyo. İsteyemiyorum.
0 oy
(163,330 puan) tarafından
Kiz ben aşerdim yalvardim agladimda bu eşimin annesi olcak pislik 5 liralik bisiydi almadi tm almasin kendim yapim dedim birliktik o zaman evde benim mutfakda yapamazsin yaptirmiyom dedi inanki gunlerce degil aylarca o 5 liralik sey burnumdan kokusu gitmedi gece yatardim ruyama girerdi insanlik önemli allah razi olsun o kadindan 
(1,287 puan) tarafından
Ayyy allah bildiği gibi yapsın bide hamile birine yapılır mı cadı karı
Eşimden istemedim o zaman birlik yasiyoduk istesem aninda alirdi ama esim ise gidince burnumdan getirirdi anasi
(1,287 puan) tarafından
Isteseydin keşke senden mi kıymetli bide 5 tl lik diyosun benimki de hazir sarı topak tursu isterdim sağ olsun hep getirirdi anası olucak her yerde konuşurdu hep turşu getiriyor diye bende getirecek yeni derdim sende konuşacak mal arıyorsun derdim
Ne bilim demedim iste simdiki aklim olsa aldirip karsisinda yerdim
(1,287 puan) tarafından
Dimi yaaa bazen keşke yapsaydık dediğimiz şeyler oluyor

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 347 göst.
18 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Smyra01 (1,776 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
0 oy
8 cevap 229 göst.