0 oy
589 göst.
Diğer kategorisinde (7,483 puan) tarafından

Iyi geceler kizlar. Yatmadan bu yazıyı gordum sizinlede paylasmak istedim. Uzun biraz şimdiden kusura bakmayin ama okuyun insaAllah☺❤

Üzüntülerimizin azalması için, en büyük ilaç!..

image

Biz Rabbimizden razı olursak Rabbimiz de bizden razı olur. “Kadere inanan, kederden kurtulur” demişlerdir...     Dünyada rahatlığın olmadığını hatırlayan insan üzülmez... Dünyada rahatlık olsaydı, peygamberlere nasip olurdu. Hâlbuki onların çektiği sıkıntılar başkalarından kat kat fazladır. İnsanoğlu her arzu ettiği şeye kavuşamıyor. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Yelkenli gemilerin istemediği yönden rüzgâr esebiliyor. Zengin, zenginliğini ölünceye kadar muhafaza edemeyebilir. Bunlar da üzüntülere sebep olmaktadır... Üzüntülerimizin azalması için, en büyük ilaç, kadere iman etmek ve Rabbimizin takdirine razı olmaktır. Biz ondan razı olursak o da bizden razı olur. “Kadere inanan, kederden kurtulur” demişlerdir... İbrahim bin Edhem hazretleri bir adamı çok üzgün görür, ona üç soru sorar:  Dünyada meydana gelen bütün hadiseler takdir-i ilahi olmadan meydana gelebilir mi? "Hayır" diye cevap verir. İkincisi: Sana ayrılan rızkı başkası yiyebilir mi? "Hayır" der. Üçüncüsü: Sana verilen ömürden kısalma olabilir mi? Ona da "hayır" diye cevap verir. İbrahim bin Edhem hazretleri o zaman adama buyurur ki: "O halde niçin üzülüyorsun?" Hazreti Ömer radıyallahü anh buyuruyor ki: "Başıma bir musibet geldiği zaman üç şeyden dolayı hamd ediyorum. 1- dinime gelmediği için. En büyük musibet dine gelendir, sonra bedene, sonra mala gelendir. Dine gelen ahiret hayatı ile ilgilidir. Mesela, bir vakit namazı bilerek kazaya bırakmak en ağır hastalığa yakalanmaktan daha kötüdür. 2- Daha büyüğü olmadığı için hamd ediyorum. Sıkıntı ne olursa olsun daha büyüğü olabilirdi. Veya onun yanında başka bir sıkıntı da olabilirdi. Bir çocuğunu trafik kazasında kaybeden iki çocuğunu da kaybedebilirdi. 3- Başımıza gelenlere sabredersek günahlarımıza kefaret olur..." İşlediğimiz günahların cezasını çekeceğiz; Rabbimiz sevdiklerinin cezasını dünyada veriyor, dünyadaki kolay, sevmediklerininkini ise ahirette bırakıyor... Peygamberimiz aleyhisselâm bir zatı ziyarete gider. Bakar ki adam bir deri, bir kemik kalmış. Sorar: -Sen dua ederken ne diyorsun?  O da cevap verir: -Ya Rabbi benim cezamı dünyada ver ahirete kalmasın, diyorum. Bunun üzerine Resul-i Ekrem efendimiz buyurdu ki: -Sen onun dünyadaki cezasına da dayanamazsın. Sen "Rabbena atina..." duasını oku! Hem dünyada, hem ahirette iyilikler ihsan olunmasını iste... Hasta birkaç gün bu duayı okudu, iyileşti, namazlarını camide cemaatle kılmaya başladı... Bizler zayıf yaratıldık, o duayı çok okuyalım...

10 Cevaplar

+2 oy
(121 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Allah cc razi olsun canim tam da zamaninda gordum sanki benim icin paylasmissin gibi hissettim içim ferahladi
(7,483 puan) tarafından
Ferahlamana vesile oldum ise ne mutlu canim benim. Rabbim sendende razi olsun insaAllah
-Reklam-
+2 oy
(12,763 puan) tarafından

♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

(7,483 puan) tarafından
Azameliacimdan bol kalp. Iyi geceler canim okudugun icin teşekkür ediyorum ❤
+1 oy
tarafından
Çok güzel bir yazı, okuma vesile olduğun için Allah razı olsun ☺️❤️
(7,483 puan) tarafından
Amin canim tesekkr ederim. okudugun icin Rabbimde senden razi olsun☺❤
+1 oy
tarafından
Hilal Allah razı olsun canım çok güzel bir kıssa inşallah sıkıntıda olanlara ve hepimize yol gösterir Rabbim hüznümüzü de sevincimizi de hayra çıkarsın inşallah ☺️❤️❤️❤️
(7,483 puan) tarafından
Amin aminnnn Sibelcim Allah sendende razi olsun ☺❤❤. Rabbim hepimize ferahlik versin insaAllah sadece O nunla mesgul etsin kalplerimizi. Ahir zaman fitnelerinden korusun.hepimizi.
tarafından
Amin inşallah canım ☺️❤️
+1 oy
(1,287 puan) tarafından
Allah razı olsun canım senden okuttun bize 
(7,483 puan) tarafından
Amin canim sendende razi olsun Rabbim okudugun icin
+1 oy
(1,241 puan) tarafından

İçinde bulundgum durumu öyle özetlemiş ki:'( dertsiz başımıza dert aciyoruz. Yalan Dünya'nın zevklerine aldırmış ahireti düşünmez olmuşuz. Bu yazı sanki benim için yazilmis. Allah razı olsun canım. Gerçekten ilaç gibi geldi.

(7,483 puan) tarafından
Amin canim sendende
0 oy
tarafından
Yeni gördüm cnm ama okumak çok rahatlattı . Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş.(人 •͈ᴗ•͈)(人 •͈ᴗ•͈)(◍•ᴗ•◍)❤(◍•ᴗ•◍)❤
(7,483 puan) tarafından
Cok sevindim canim. Rabbim sendende razi olsun☺
0 oy
(6,775 puan) tarafından
Bitanemm benim Allah razı olsun ❤️❤️
(7,483 puan) tarafından
Amin canimin ici Rabbim sendende razi olsun ❤
0 oy
tarafından

Teşekkürler canımmmm<3

(7,483 puan) tarafından
Rica ederim canimm❤
0 oy
tarafından

Hz omer demiş  ya basima gelem musibet dinime gelmediği için hamd ediyorum diye.

Ben bir keresinde basima musibet geldi 4 gün kadar namazlarımı kılamadım dinime mı gelmiş oldu anlamadim :O

(7,483 puan) tarafından
Anladigim kadari ile namazi bilerek kazaya birakmak dine gelen musibet canim. Sen bilerek bırakmamissin ayni sey olmuyor diye anladim.
tarafından
Hmm anladım canım sağol

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 105 göst.
15 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde BideBayilferiha (1,642 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 151 göst.
+2 oy
9 cevap 173 göst.

Kategoriler

1,473,974 soru

24,132,343 cevap

334,111 kullanıcı

...