0 oy
581 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Maşite hatunun imanı
Firavunun hazine işleriyle görevli bir veziri, bunun da Maşite adında bir hanımı vardı. Firavunun kızının dadılığını yapıyordu. Kendisi Musa aleyhisselamın dinine inandığı halde imanını gizliyor, ibadetlerini de gizli yapıyordu.
Maşite hatun bir gün hamamda Firavunun kızının saçını tararken, tarak yere düştü. Tarağı yerden gayri ihtiyari besmele çekerek aldı. Firavunun kızı bu söze kızarak dedi ki:
-Ey dadı! Bu nasıl sözdür. Benim babamdan başka tanrı mı vardır? Babamın adını değil de, bir başkasının adını nasıl söylersin?
-Evet yavrum Allah vardır. Hem yeri, göğü ve içindekileri yoktan var eden, seni beni, babanı ve bütün varlıkları yaratan bir Allah vardır.
Firavunun kızı bu sözlere daha da kızarak dedi ki:
-Seni babama şikayet edeceğim. Hak ettiğin cezaya çarptırılacaksın.
Durumu babasına söyledi. Firavun Maşite hatuna dedi ki:
– Sen benden başka bir tanrıya inanıyormuşsun. Söyle, benden başka yer yüzünde tanrı var mıdır?
– Ey Firavun sen de biliyorsun ki sen ilâh değil, âciz bir kulsun. Seni de yaratan Allah’tır. Sen fânisin, yok olacaksın. Fakat Allah ebedidir. Fâni değildir. Musa aleyhisselam da Onun Peygamberidir.
Bu sözlere çok kızan Firavun onu hemen öldürmektense, her gün bir uzvunu keserek başkalarına da bir ders olmasını istedi. Önce tırnaklarını çektirdi. Saçından tavana asıldı. Kamçılarla vücudundan kan çıkıncaya kadar kırbaçlandı. Bunlara rağmen dininden dönmeyince, Firavunun kini günden güne fazlalaşıyordu. Maşite hatunu bir ağaca bağlattı. Biri 5 yaşında, diğeri de 5 aylık olan iki kız çocuğundan büyüğünü karşısına getirerek şöyle söyledi:
-Ey Maşite, beni tanrı olarak kabul edersen seni serbest bırakacağım.
Maşite, yavrusunun acıklı hâline, bir de Firavunun hâline baktı. Sonra dedi ki:
– Ben ancak bir olan Allah’a inanıyorum.
Firavun eline geçirdiği bıçakla 5 yaşındaki yavrunun gırtlağını annesinin gözü önünde kesti. Kanını da Maşite’nin ağzına yüzüne sürdürdü. Sonra tekrar hiddetlenerek şöyle sordu:
– Söyle, benden başka tanrı var mıdır?
– Allah birdir, Allah’tan başka ilâh yoktur.
Bu sefer Firavun 5 aylık kundaktaki yavruyu getirmelerini istedi. Getirilen yavruyu annesine yaklaştırdıklarında saatlerdir süt emmeyen yavru, meme aramaya başladı.
Maşite hatun önceki yavrusunun uğratıldığı akıbetini düşündü. İkinci yavrusunun da hunharca kesilmesine bir anne olarak dayanamayacaktı, kararını verdi. Firavuna Rabbim sensin diyecek, fakat kalben inanmayacaktı. Tam ”Rabbim sensin” diyeceği sırada küçük yavru dile gelerek dedi ki:
– Hayır anne, hayır! sabreyle! Rabbim sensin deme! İmanından asla dönme. Firavuna inanma! Benim için, ablam için, senin için, Allah’ın Cennette hazırlamış olduğu makamı görüyorum. O makamı, etrafında sana hizmet etmek için pervane gibi dönen hurileri de görüyorum.
Firavun ve orada hazır olanlar bu sözü duydular. Tevbe edeceklerine daha da hiddetlenen Firavun, 5 aylık yavruyu da hemen boğazlattı. Fakat Maşite hatun ağlamıyor, gülüyordu. Kızının gördüklerini artık o da görüyordu. Ölümünün bir an evvel gelmesini arzuluyordu. Firavun, kocasıyla beraber Maşite hatunu ve yavrusunu kaynar kazanın içine attı. Fakat kini hâlâ yatışmamıştı
Değerli kardeşlerim bu olaydan 1000-2000 yıl sonra Maşite'nin kokusunu Resullulah(s.a.s.) hissediyor.
Maşite'nin imanı nerde bizim imanımız nerede. Eğer cennet bu kadının ise biz nereye gidecez.Yok hepimiz cümbür  cemaat gideceksek ALLAH'ın (c.c.) adaleti nasıl tecelli edecek.... Vesselam 
Ve biz bu insanlarla ayni cenneti istiyoruz sizce mumkunmu:((

24 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Aglayarak okudum :(:'(

tarafından
Iste insan boyle okudukça inan kendinden cok utanıyor 5 vakit namaz bile nasil agir geliyor nefsimize ://
tarafından
Evet ne yazik  :'(((
-Reklam-
0 oy
tarafından

Okurken tüylerim diken diken oldu :'(

tarafından
Bende derse giderken hocam aglayarak anlatmisti bizde aglamistik cok fazla etkiledi benide canim :(
tarafından
Video izlemistim unuttum adını bulursam atayım sana canım çocuklar kesilirken o video geldi aklıma
0 oy
tarafından

Ben biliyodum ondan okumadim :angel:

tarafından
Olsun biliyormussun sonucta ne guzel:)
tarafından
Canım hocam anlatmıştı ♡
0 oy
(651 puan) tarafından

Nasıl kötü oldum yaa ne diyeceğimi bilemedim Allah razı olsun böyle bisey paylastigin için.... :'(:(

tarafından
Rica ederim canim  Rabbim cumlemizden razi olsun insallah
0 oy
tarafından

Oyyy Allahımmm okurken ağladım :(

tarafından
Aynen ilk duyduğumda bende aglamistim :(
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Ben ailesinin kaynayan yağ kazanına attırdığını duymuştum sanki Firavun'un. Rabbim cennette komşu eylesin inşallah
tarafından
Bende oyle hatırlıyordum ama en son kendiyle 5 aylik bebeği yaga atılmış demek yanlis hatırlıyoruz:(
(5,482 puan) tarafından
Olabilr canım, Rabbim cennete komuşu eylesin,  şefkatine nail eylesin inşallah
0 oy
(2,689 puan) tarafından

Allah razı olsun, ne güzel bir paylaşım. 

Bu insanlarla aynı cenneti istiyoruz gerçekten, inanılır gibi değil :(

tarafından
Aynen oyle canim :// Allah hepimizden razi olsun insallah
0 oy
tarafından

Biz neyiz ki onların yanında... :'(

tarafından
Aynen oyle gunahlara bogulmus nefsine aldanmis aciz kullar :(((
0 oy
(3,757 puan) tarafından

Ben her dinlediğim de ağlarım çok utanıyorum onlardan onların nokta kadarı bile olamioruz çünkü

0 oy
(542 puan) tarafından
Allah razı olsun canım bizimle paylaştığın için
0 oy
(11,971 puan) tarafından

Yazacak bişey bulamadm :(  meme aramaya başladıy yazısnı okuduktan sonra goz yaşlarm kendiliğinden aktı :( eski muslumanlarn yaşadğı 10da 1 muslumanlğı yaşasak yeter bize:(  cunku biz bırakın onlar gbi olmayı tırnakları bile olamayz :'(

0 oy
(681 puan) tarafından
ALLAH BİN KERE RAZİ OLSUN biz ne aciz kullariz 5 vakit namaza bile useniyoruz cabuk kilalimda is kaldi diyoruz rabbim bizi hidayet eylesin ❤:(
0 oy
(16,787 puan) tarafından

Sonda yazılan yazı ne kadar da doğru :( :'(

0 oy
(583 puan) tarafından
O gün dinlemistim ☹
0 oy
(17,159 puan) tarafından
Ne kadar da kolay yaşiyoruz biz dinimizi. Bu yaziyi okuduktan sonra bunu daha iyi farkettim. İşte cennet böyle analarin ayakları altindadır.
0 oy
tarafından
Çok çok güzeldi rabbim bize de böyle imanlı kuranlı olmayı nasip etsin bizi de cennetine kabul eylesin inşallah 
0 oy
(2,583 puan) tarafından
Icim urpererek okudum titredim resmen :( Allahim bize ona layik kul olmayi nasip etsin insallah 
0 oy
tarafından
Çok güzel bir paylaşım olmuş 

O kadar duygulandım ki boğazım düğümlendi gerçekten biz iman ediyoruz diyoruz ama böyle bir durumda cgerçekten ne tepki verirdik böyle olablir miydik sanmıyorum çünkü 5 vakit namazı bile aksatıp sırf görüntü için tesettürü bile tam yapmıyorız
0 oy
tarafından

Yaa çok kotu oldum ağlamaktan bittim 

Rabbim bizleride Hz maşita gibi Saliha kullarından eylesin inşallah:'(:'(

0 oy
(2,762 puan) tarafından
Okudum Allah razı olsun 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 640 göst.
10 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy