0 oy
886 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben Allah rizasi dedigi için vermek zorunda hissediyorum kendimi ama bugun denk geldim birine kıyafeti vs iyydi ihtiyacım var dedi istedi un alicam dedi un alablcegi kadar yoktu yanmda bebek arabadaki bir iki lira anca cikardi belki olan bu teyze dedim olsun dedi eşim de hiç ihtiyacı yok gibi duryo giyimi gayet düzgündü dedi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz 

Verdm için demiyorum helali hoş olsun ama aklima haberde cikiyo ya milyonluk dilenci diye verdkden sonra Allah biliyo kalbimi bunu saklayamam bu geliyo aklima hadi çok zenginse diye ama kimin ihtiyacı gerçekten var kimin yok bilinmiyo malesf 

34 Cevaplar

0 oy
(3,022 puan) tarafından
Gercek ihtiyac sahibi dilenmez calisir
-Reklam-
0 oy
(163,444 puan) tarafından
Birisi istekdi benden allajlh rizasi icin 1 ekmek parasi dedi az ilerdede ekmek firini vardi para veremem a gel sana firindan ekmek aliyim dedim kadin beni tersledi BEN EKMEK ISTEMIYORUM EKMEK PARASI VERCEKSEN VER VERMIYCEKSEN BAS GIT DEDI  o gunden snr kimseye bisi vermiyom
tarafından
Oylelerin ihtiyaci olduğundan degilk bilinmiyo kim ihtiyac sahibi
0 oy
tarafından
Ben para değilde yemek falan isterse aliyorum
0 oy
tarafından
Dilenmiyor, mendil vs satıyorsa alırım. Onun haricinde dilenciye vereceğime durumunu bildiğim kişilere yardım ediyorum.
0 oy
(50 puan) tarafından
ALLAH rızası için, ALLAH için vs. Gıbı cümleler kurduğu için veririm. Durumu iyi yada kötü en fazla beni kandırır ki bunda kârlı çıkan ben olurum her ne olursa 
0 oy
tarafından
Ben veriyim de belki hizirdir kapıma geleni asla boş çevirmem
0 oy
(50 puan) tarafından
İhtiyacı olup olmadığından emin olmasan bile vermek daha dogru.cunku sen Allah rızası için veriyorsun . O parayla gizli içki vs alamayacağını bilemiyoruz o yüzden Allah görüyor biliyor niyetimizi 
0 oy
(3,681 puan) tarafından
Bazen veriyorum artik vermemeye başladım cubku elinde bira sadaka istiyor  nasıl verebilirim ki 
0 oy
tarafından
Hic birsekilde vermiyorum dilenmeyi meslek edinmis yüzsüz insanlar ihtiyacı olan kimse o şekilde davranmaz zaten.
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Ustu iyiyse gercekten ihtiyaci vardir. Cunku bu isi yapanlar bilerek sirtik giyi ir cocuga hap verir onunde uyutur kendini acindirir o yuzden dilencilere hic vermem para senden benden zengin onlar
0 oy
(14,201 puan) tarafından
Çocuklarà çikolata falan alır veririm ye bunu derim yasliysa da gönlümden geçtiği kadar verir Allahım sen niyetimi kabul et derim 
0 oy
tarafından
Vermiyorum ha şöyle sadaka niyetine cocuklara veriyorum hem daha hayirli olduğunu düşünüyorum 
0 oy
(3,209 puan) tarafından

Halamın ev sahibi dilenciydi :) Ayrıca birçok sosyal hizmet uzmanı da asla verilmemesini savunuyor. Ben vermiyorum.

0 oy
(161 puan) tarafından
Ben hiçbir dilenciyi boş çevirmem benim çevremdekilerde çok kızıyor neden veriyorsun diye ben Allah rızası için veriyorum Allah herkesin kalbine göre versin gerçekten ihtiyacı varse helali hoş olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 105 göst.
25 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Evrim.34 (600 puan) tarafından soruldu
+2 oy
23 cevap 1,326 göst.
18 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
+22 oy
45 cevap 2,090 göst.
6 Mart 2025 Diğer kategorisinde Pamira (10,388 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 631 göst.
5 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ruveydacacan (969 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,464 soru

24,111,507 cevap

332,982 kullanıcı

...