0 oy
528 göst.
Diğer kategorisinde (817 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bana hic kimse soylemedi siz yarfim edermisiniz??

10 Cevaplar

+3 oy
(2,788 puan) tarafından
Bu yaşınıza kadar hiç mi abdest almadınız gusül almadınız? Birinin size söylemesi gerekmiyor elinizin altında internet denen bişey var neden bunca zaman öğrenmediniz bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler biraz geç kalmışsınız 4 yaşındaki kardeşim bile biliyor abdest nasıl alınır
(2,788 puan) tarafından
Ay bide savunanlar olmuş şaka gibi :)
(1,714 puan) tarafından
Evet yaa dilini dinini bilmeden yargılamayın yazmıs. Onu yazanda ne mantıkla yazmıs ki. Herhalde abdesti sordugunda göre Müslüman. İster Şafi olsun ister Hanifi.
(2,788 puan) tarafından
evli Ve çocuklu bide :) hiç namaz kılmasan 1 yılda yüz bin kere abdest alırsın heralde bu durumda :)
(1,714 puan) tarafından
Hiç adette mi olmuyor  acaba, :))
(2,788 puan) tarafından
İşte diyorum ya :)
Adet,ilişki,lohusalık,ilk gece,org**m,meni gelmesi,akıntı,doktor kontrolleri  vs hep abdest gerektiren şeyler :)
-Reklam-
+1 oy
(4,285 puan) tarafından
Normal abdest mi gusül abdesti hem bu zamana kadar hic din kültürü dersi yok muydu illaki gostermislerdir
0 oy
tarafından
İlk gecende yada kandillerde hic abdest alip namaz kilmadinmi bilmiyor musun nasil alinir
0 oy
tarafından
Youtube da video olarak izlersen daha kalıcı olur. Kisaca;

Ellerini parmak aralarını güzelce yıka 

Ağıza üç kere su ver 

Buruna üç kere su ver

Yüzünü üç kere yika 

Önce sağ sonra sol kolunu dirsekle beraber yika

Sağ eline su al basını mesh et

Serçe parmaklarinla kulaklarını yika

Ve elinin kalan kısmının tersiyle enseni yıka

Önce sağ ayak sonra sol ayak yıka parmak aralarını hilalle yani aralarına su girmesini sağla 
tarafından
Tebrik ediyorum seni +++
tarafından
Estağfurullah canim Allah bize tebliğ yapın demiş hesap sorun yargılayın dememiş Rabbimizin soracağı şeyleri sormak haddimize değil de iste sorun haddini bilmeyen insanlarda
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Normal abdest mi gusul mü? 
0 oy
(1,346 puan) tarafından

Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya diye niyet ediyorsun besmele cekiyorsun ellerini 3 kez yıkıyorsun bileklere kadar 

3 kez ağza su ver çalkala tükür
3 kez burna su ver sümkür
3 kez yüzünü yıka
3 kez sağ,3 kez sol kolunu dirseğe kadar yıka
Başının 4 de 1ini sag el ile mest et 1 kere
Kulaklarını serce parmak kulak icine bas parmak kulak arkasına gelecek şekil yıka tek seferde 3 kez sürterek
İşaret parmagı,orta parmak ve yüzük parmağını birleştir tek sefer enseni mest et 
Önce sağ,sonra sol ayak parmak aralarınıda yıka bileğe kadar
Tabi abdest duasıda var ben bu kadar biliyorum
tarafından
Abdest duasi zor degil canm
Eşhedüenla ilâhe ilallahu wehdeşerike lehu ve eşhedü enla muhammedin abduhu veresuluhu
(1,346 puan) tarafından
Her yerinde farklı die biliyordum ben duayı yani elini yıkarken başka ayağıni yıkarken baska dua okunmuyor mu bndeki kitapda öyle
tarafından
Valla canm benmde hisnul muslim programi var doyor abdesten ondce euzubilahimine seytani reciym bismilahi rahmani rahim abdesten sonrada o dua okunuyor
0 oy
(651 puan) tarafından
Sen azeriydin galiba öyle hatlyrm normal namaz kılmak için abdest alacak isen önce ellerini 3 defa yikiyorsun

Ağız 3 defa su koyup gargara şeklinde yapıp bosaltyrsn

Burun 3 defa içine su girecek sekilde boşaltıyoruz 

Sonra yüz 3 kez yıkanıyor tabi bunlari yaparken herbirinde şehadet getiriyosun

Alın 3 kez islatiyoruz 

3 defa kulak tamamını islatacak şekilde

3 kez ense elinle mest ediyrsn

Önce sağ kol dirseğe kadar 

Sonra sol kol dirseğe kadar yıkanıyor

Sonra sağ ayak bilege kadar şehadetle sonra sol ayak aynı şekilde böyle aliyorz
(651 puan) tarafından
Gusül içinde değişiyor şafi ve Hanifi mezhebine göre netten bakablrsn
0 oy
(1,860 puan) tarafından
Buraya yazana kadar internetten bakabilirsin 
0 oy
tarafından
Hangi mezheptensiniz
0 oy
tarafından
Herkes bilmemesine laf yapmış olabilir belki öğretini olmadı duymadı bilgisi yok yardımcı olabilirmisiniz demiş hadi bilmiyorum bana yorum yapın dememiş hoşunuza gitmiyorsa cevap vermezsiniz 
tarafından
Bu yasina kadar abdest almamasi bilmiyor olmasi tuhaf degilmi sence ? Cunupmu dolasiyor bu ogreteni olmadiysa hicmi duymuyor elinde telefon net var bukadar cahil olmayin ya
tarafından
Ya siz insanların dinini dilini ırkını bilmeden nasıl bu şekilde bir yorum yazabiliyorsunuz bana kime göre neye göre cahilim şuan
tarafından
Dini irki farkli ise demek onlardada abdest varki soruyor bu zamana kadar soyleyen olmadi diye .
tarafından
Mom musun nesin kizim sen hangi ulkede yaşıyorsun burasi musluman ülkesi abdest sorduğuna göre kendiside bi musluman buraya gitip bizimle kafa bulmak icin sormuş soruyu kafa bulacagina elinde tel var uazi uazmayi biliyir zor degil abdest nasil alinir googleye yazmak youtubede videolar var bu yaşına kadar hicmi öğrenmemiş sende hemn irka ceviriyorsun olayi saptırma
tarafından
Bu uslupta yazan birisi için hiiçç güzel parmaklarımı yoramam kusura bakma yazdığımında arkasındayım

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 122 göst.
3 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 161 göst.
12 Ekim 2022 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 108 göst.
28 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esha (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 264 göst.
6 Kasım 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Esmaa (979 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,534 soru

24,156,308 cevap

335,123 kullanıcı

...