0 oy
920 göst.
Diğer kategorisinde (11,241 puan) tarafından
Kızlar bebeğin isminden sadece baba mı sorumlu o kadar sancı çektim herşeyi yaptım ama sadece kendi istediği oluyor ilk kizimda annemin ismi dedi Tamam dedim şimdi diyor babamın ismi oda tamam yanına benim istediğimde olsa ne olur acaba diyorki o benim hakkım gercekten babanın hakkı mi sadece

33 Cevaplar

0 oy
(105 puan) tarafından

bunu kocana izlet canım 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Anne ve babanın hakkıdır canım yanlız anne yada yanlızca baba demek doğru değil bence

(11,241 puan) tarafından
Bizimkilere göre babanın hakkı o ne derse o
0 oy
(465 puan) tarafından
Nişanlandığımızdan beri ben koyucam diyordu bende bir şey demiyordum.hamile olduğumu öğrenince bende inat ettim dedim ben doğruucam al sen doğurucaksan koy ismini en son hem onun hem benim istedigim olcak ömer eymen koyucaz nasipse inşallah bir ayımız kaldı.eşin çok haksızlık ediyor neden kabul ediyorsun ki kabul etme.
0 oy
(891 puan) tarafından
Islama göre babanin hakki ama eger merhametli vicdanlı bir eşse sen ne isim istiyorsun diye sorar 
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Halla halla ya yok babamın ismi yok annemin ismii olduu. Ben koydurtmazdım
(11,241 puan) tarafından
Oldu cnm yapacak bisey yok
0 oy
(53,738 puan) tarafından
eşin cok cok bencil canim
(11,241 puan) tarafından
Aynen öyle idi cnm ama vicdana geldi ;) benim istediğimi de yapmış
(53,738 puan) tarafından
aa ne oldu ismi minnakimin
(11,241 puan) tarafından
Osman selim kuzum
0 oy
(262 puan) tarafından
Iki kişinin ortak kararı olmalı senin hakkın benim hakkım diye birşey mı var ya 
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla baba sorumlu olacak geçiyor ama azcik aklı varsa eşim onca sıkıntı çekiyor diye düşünüp sana danismali canım ben taa hamile kalmadan anlasmami yaptım hatta evlenmeden oncesi anne baba ismi koymam bile dedim esim o yüzden kimsenin isme karışmasına izin vermez kendi de ilk bana sordu şu isim nasıl diye yani ortak karar en güzeli niye böyle yaparlar ki
0 oy
(834 puan) tarafından
Dini olaraka konuşmaya çalışmış fakat eksik konuşmuş. Evet dinimizde isim babanın hakkıdır fakat o nimeti rahmeti aylarca karnında taşımış olan eşine sormak onun gönlünü yapmak da babanın görevidir. Yani ortak karar vermek en uygunudur. Ortak karar verilemediği durumlarda, isim koyma hakkı babanındır 
0 oy
tarafından
Delimi ne eşin ne baba hakki peki ana hakki yokmu 9 ay karninda taşi o kadar dogum sancisi cek uykusuz gecelerin olsun sonrada babanin hakki olsun bence cok anlayişlisin hep onun sulalesinin ismimi olur
0 oy
(275 puan) tarafından
Dinen babsanıj hakkı. İsim koymak sorumluluk öbür dünyada babaya soracakları için ama benim eşim şansa eski sevgilisinin adını ( farkında olmayarak) önerdi veee o şansı kaybetti. Ben koydum ismini ve 10 tane de kızım olsa isim konusunda yorum yapamayacağını biliyor 
0 oy
(45,021 puan) tarafından

Yine ve yine hortlatilmis bir post:D

0 oy
(3,074 puan) tarafından
Doğurabilse onu da yapcakti heralde benim hakkim diye ne mana anlamadim..ama yapmazdı o zor gelirdi..anca isim konusunda atip tutsunlar..sen taşıdın sen dogurdun senn de söz hakkin olmali..

İlgili sorular

+4 oy
12 cevap 370 göst.
22 Mart 2025 Diğer kategorisinde Asabii (802 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 162 göst.
0 oy
16 cevap 809 göst.
0 oy
20 cevap 1,168 göst.
7 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler