0 oy
419 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından

Namaz kılarken bazen çok zorlanıyorum

Elimde olmadan mesela oturarak kılıyorum rahatsızlığım olduğu için bı süredir

Ayak parmaklarım i kaldrdm istemsizce bugün mesela

Sonra aklıma çok vesveseler geliyor konuşuyorken buluyorum kendimi icimden snra durduruyorm hemen 

Engellemeye çalıştıkca daha çok vesvese oluyor

Hangi rekatta olduğumu sonunda selam verdiğim i fln unutuyorum

Tekrar kılıyorum namazımı 

Öğleyi kılarken di bu anlttiklrm mesela ve ben namazı ilkkez bu kdr bırakmak istedim üzüldüm ağladım 

Kilamiyorum hakkıyla diye

Bı yanım artık kılma diyor böyle olduğu için bir yanimda pes etme şeytan in vesveleri senin elinde olan şey diyorum ne edeyim ne düşüneyim şaşırdım biraz kızlar :(, 

Bana akıl verin lütfen ❤️

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Şeytanin vesvesesi canim o emin ol herkeste oluyor zamanla gecer insallah sakin seytana uyma hep son namazinmis gibi düşün sanki son namazin namazdan sonra can verecekmissin gibi ben oyle yapiyorum genede vesvese geliyor arada birde tek odada yalniz basina kil daha huşu icinde kilarsin 
-Reklam-
0 oy
(2,596 puan) tarafından
Canım benim kesinlikle namazı bırakma.. imanı kuvvetli olanla dine yönelenle uğraşır şeytan. Namaz kıldığında unutuyorsan sehiv secdesi yap namaz sonunda. Kendine de bana da dua er lütfen. Bende çok oluyorum maaalesef ki bu şekilde. Ama sen dirayetli ol kesinlikle bırakma
0 oy
tarafından

Valla canım pes etme ben de çok vesbeseliydim  çok şükür geçti salavat var onu çek dur sana resmini atayım 

image

0 oy
tarafından
Senin vesvese halinde kıldığın namaz sınırda manevi askerdir her düşmana bir kursundur derdi hocamız sadece kendin için değil ümmetin uyanmasına vesiledir kıldığın namaz vesvese seni rahatsız etsede bırakma zamanla tad alacaksın namazdan
0 oy
tarafından
Namazi kaç rekat kıldığını unuttuğunda selam vermeden önce tekrar iki kere secdeye git öncekiler gibi , ardından selam ver o esnada birşeyler okunur mu bilgim yok Allah niyetini hasıl etsin inşallah. Tekrar kilmana gerek kalmaz . Şaşıranlar için Allah herşey için insana kolaylık sağlamıştır . ..

Bunun içinde ibadetten vazgeçilmez uğraşan mahluku vazgeçirebilirsin nefsine engel olmak Senin elinde
0 oy
tarafından
Cnm sakın bırakma vesvese bendede oluyor inan dünya işleri çok geliyor aklıma herkeste bu var 

Sen devam et rabbim niyetini biliyor
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Ne güzel kılıyorsun şeytan seninle uğraşıyor ben ne yapım kılarken bıraktım bende senin gibiydim şimdi bak hiç uğramıyor şeytan bana kendi kendime kötülük ediyorum zaten şeytana hacet kalmıyor inşallah başlarım geri tekrar 
0 oy
tarafından
Boş eve hırsız girmez sende biseler var ki şeytan uğraşıyor namaz ile ilgili sohbetler dinle. Ellerini kaldırıp tekbir aldığımda bütün dünyayı elimin arkasına aldim sana geldim Ya Rabbi diye düşün. Secdeye gittiğinde senin için eğiliyorum merhamet et ya Rabbi diye düşün. 
(3,757 puan) tarafından
Dinliyorim cnm bol bol artık vifi var annemlerde rahat rahat sohbetler dini hikayeler herşeyi dnliorm ama her namazda olmuyor sık kılmaya basladim bu aralr namazımı snrm ondan ugrsior daha çok ugrsior şeytan benle

Aklıma gelen kötü şeyleri defetmeye çalışıyorum elimden geldiğince namaza odaklanmak için
tarafından
Bak kendin söylüyorsun düzenli kıldığın için oluyormuş şeytan uğraşıyor iste başka açıklaması olamaz
(3,757 puan) tarafından
Çok net ve kesin knsuorsn ama sertsn

Şeytanın vesveseler i de var dedim postum da zaten :)
tarafından
Sert olduğumu düşünmüyorum sen sert okuyorsun bence :)
Rahmetli Abdulmetin hoca derdi ki ahirete gittiğinizde dikkatinizi veremeden kıldığınız namazlar için Allah'ım elimden bu kadarı geldi diyebilirsiniz. Ya hiç kılmayan ne diyecek.? Ne bahanesi olacak.? O yüzden ne kadar hakkını veremediğini düşünüyorsan da devam etmeni tavsiye ederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 337 göst.
0 oy
1 cevap 127 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 270 göst.
1 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde BegumY (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 432 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde Prenseees Annesi (169 puan) tarafından soruldu