0 oy
750 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (49 puan) tarafından
Dün söylemiştim kızlar ev sahibim 1 lira verirken 1500 istedi diye eşim konuştu en son 1350 diyor ne yapabilirim sizce lütfen fikir verin 

19 Cevaplar

0 oy
(2,474 puan) tarafından
gucun varsa tasin yuh ya virus varv350 tl nasil artiriyo..

evin 1350ye degerse mecbur otur tasinmakta ayri masraf kolay degil. sanirim istanbuldasin 1500den asagi ev yok
(49 puan) tarafından
Eski evler varda tasınmakta masraflı
-Reklam-
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Ne 500 tl zam ne benim anneannem de oturuyor 1senede 50 tl zam yaptı bu ne böyle 500 tl çok 
(49 puan) tarafından
Keşke 100 yapsa verebilsem sorun yok nasıl vericem bakalım Allah yardımcımız olsun dua edin tasınmakta.masraflı
0 oy
tarafından
Tasina bilme imkaniniz var mi cnm
(49 puan) tarafından
Cnm daha uygun kiralar var baktım ben 2 yıllık evliyim gerçi 1 yeni doldu ikici yıldayız eşim diyor evler çok eski depozite felan var ne yapayım bilmiyorum
tarafından
Hangi sehir cnm
(49 puan) tarafından
İstanbul
tarafından
Orda pahali ya kiralar
0 oy
tarafından
Enflasyondan haberi yok galiba ev sahibinin

Abartmis
(49 puan) tarafından
Benimde masraflarım artı diyormus
0 oy
tarafından
Serfsize bak 500 lira zam mı olur
(49 puan) tarafından
Yaaa kardeşim adama göre az bile diyor evim yeni bina ev 2+1 Allah var kullanışlı ama evlenirken bilseydim asla oturmazdım
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Çıkma ihtimalinnyoksa evin iyiyse kontrat yapıp devam edin bence
(49 puan) tarafından
Eviniskanı yok yeni bina olmaz diyor bebek küçük ya biliyor vermek zorundayız ağlıyorum ya zaten zar zor geçiriyorum yazma islemekten gecede uyuyamiyorum
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Yasal olarak %15&20 saniirm zam yapma haklari varmis.ama %50 de yapamaz . bizde 750 ye otururken birden 900 e cikarttilar. Sonra evu temiz tutuyoruz diye 850 ye ikna ettik ne siz kirafi arayin ne biz ev arayalm yoksa cikacgiz dedik ortayi bulduk.bnce sende oyle biyontem uygula canim 1350 % kaca denk geliyo tam bilemedim ama.  Bnce onun amaci zaten 1350 idi 1500 e itiraz edeceginizi bildiginden yuksek dedi . ve 1350/ye dustu
0 oy
(3,909 puan) tarafından
Ya oda butcene pahali geliyosa cik uygun bi ev bul
(49 puan) tarafından
Cnm tasınmakta.masraflı yoksa gerçekten beni aşan bir kira depozite var nakliye parası felan baya zor
0 oy
(1,555 puan) tarafından
Kafasına göre zam yapamaz mı tefe TÜFE'ye göre zam yapabiliyor die biliyorum ben hakkınızı savunun saçmalamış 
0 oy
(88 puan) tarafından
Yasal bi yüzdelik dilim var onun dışında yapamaz ayrıca siz kiracı sözleşmesi yapmadınız mı 
(88 puan) tarafından
Tabi canım bak ayrıca aklında olsun 6 ay boyunca sizi evden çıkaramaz size söyledikten sonra 6 ay yine sizden yana yasalar
(88 puan) tarafından
Çok sinirlendim ya resmen sömürmeye çalışıyor. İnşallah Rabbim daha iyi imkanlar ve daha iyi bir ev nasip eder size. Ordan çıkarsanız evi belediyeye şikayet edin iskansız oturtuyor bulsun bulacağını
(88 puan) tarafından
Sizin yapacağınız tek şey yasal oran bu kadar ben bu kadar veriyorum işine gelirse demek tabi güzel bir dille. Çıkaramaz sizi pat diye mümkün değil
(49 puan) tarafından
Canım yeni bina adamın tüm daireleri kirada düşün 52 tane dairesi var sadece benim oturduğum binada ben giristeyim herkese baya zam yapmıs millet nasıl veriyor aklımda almıyor ama işinize gelmeseniz çıkın diyor öyle yaparsak bela yaparlar 1 lira o kadar önem veriyorlarki
(88 puan) tarafından
İşte çıkın diyor ama çıkaramaz direk hakkı yok ki siz ya bir avukata danışın ya da bir emlakçıya emlakçılarda az çok bilgi sahibidir bu konuda
0 oy
(1,157 puan) tarafından
Canim valla bende 1300 kira veriyordun ev sahibi 1500 yapti sonra satıyorum dedi evi satti yoksa ki cikmiycaktim ama mecbur kaldik yeni ev yok hic bi yerde birak yeni evi kiralik ev yok emlakcilarda olanlarda eski bina ve evin icleri korkunç halde ve 1500den asagida kira yok eger ki evinin durumu vs. Iyiyse hic cikma derim bende zar zor buldum oda eski bina yine ama allahtan ev sahibi evinin icini tadilat yapiyor bide tasinmak hic kolay degil gercekten depozitoydu nakliyeydi dunya para gidiyor malesef :(
(49 puan) tarafından
Çok haklısın bacım
0 oy
tarafından
Keske girerken ne kadar artiracagini konussaydiniz.Biz konustuk gunu gelince zamli veriyoruz o bize bir sey demiyo
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Yuh ya maaşlara o kadar zam gelmiyor.vallahi benim ev sahibim 3.senem bu yıl 2senedir zam yapmıyor hemde dört dörtlük evde oturuyorum 
0 oy
(12,763 puan) tarafından
Simdi anladigim kadari ile durumun yok yani yeni eve tasinsan adam senden hem depozit hem 1 ay kira onden oster ve bunun bide tasimasi var daha da zor olur
0 oy
(88 puan) tarafından
Canım yasalar da bu konuda genelde kiracıdan yana oluyor hakkınızı savunun söyle ben bu kadar veriyorum ve evden çıkmıyorum çıkarabiliyorsa çıkarsın bi de iskanı yokmuş hiçbirşey yapamaz. Şuan oturtması bile yasak sizi hiçbir hakkı yok 
0 oy
(10 puan) tarafından
%10 zam yapılması gerekiyor bizimde kiramız 1000 liraydı %10 ile 1100 oldu olması gereken budur diye biliyorum ben canım 
(49 puan) tarafından
Orası öyle ama bizim ev sahibinde vicdan yok herhalde
0 oy
tarafından
Canım böyle fiyat duyunca çok şaşırıyorum Diyarbakır'da en lüks evler 2000 TL benimki 3+1 mutfağım kocaman bir odam hariç diğerleri çok büyük iki tane balkonu var yatak odamda banyo var ve 700 TL veriyoruz hatta bizimki fazla bile bence benimkinden daha büyük evler 600-650 arası oluyor binalarda yeni sadece büyük şehirlerdeki gibi çok fazla iş imkanı yok
(49 puan) tarafından
Valla eşime diyorum İstanbul'dan gidelim tabi oda kolay değil diyor
tarafından
500 fazla istemek vicdansizlik resmen bizimki 100 istedi adama demediğimizi bırakmadık yaa
0 oy
tarafından
1350 ödeyerek kredi çeker ev alırım ben ya 
0 oy
(333 puan) tarafından
Ev sahibinde ayip etmis o ne ya  tufe oranina gore kira artis orani %12.37 yani size 123.7 tl nin üstünde zam yapamaz. Tekrar konusun bence. Ayrica simdi ciksan yeni kiraci gelene kadar aylar gecer bu pandemide 2 ay kiraci girmese eve 3 bin kaybi olur o da ortalama aylik 250 tl yapar yani size zam yapip sizi cikardigina degmez o alacagi parayi kaybeder. Belkide daha uzun sürer kiraci bulmasi hepten iceri girip zarar eder. Bu sekilde konusabilir esin. ALLAH kolaylik versin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 363 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1111 (382 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 299 göst.
4 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Büşrasu (656 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 625 göst.
12 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,263 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,044 soru