0 oy
907 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (943 puan) tarafından
Bebeğim oldu olalı kocam herşeyi annesine sorup onun cevabına göre yapıyoruz bende bıktım bu durumdan. Sıkıldım bişey oluyo annee o öyle mi böyle mi diyo. Bebeğimi hıçkırık tutuyo annesi hiç iyi değil hıçkırık tutması ciğerleri ne olur böyle diyo su verelim bir çay kaşığı diyo hayır ne alaka diyorum kocam hmn su almaya gidiyor. Yarı kırkı 20 günlük Ken çıkmaz mı kızlar dışarı çıkartırsin biraz bebeği o kadar anası hemen erkek bebeğin yarı kırkı 30unda çıkar diyo kocama sessiz sessiz soyluyo kocamda 30 günlük olsun çıkartırız diyo. Bu durumdan nasıl kurtulacam. Herşeyi annesine soruyo ya sinir ediyo beni bu çocuğun annesi benim. Benim sözüm geçer değil mi. Kadın evimizi yönetmeye çalışıyor. Birde bebek tuzlama var kaynanam bebegimin vücuduna tuz sürüp 2 saat bekletcekmis hayır diyorum kocam anlamıyo. Terk edip gidicem bebeğim olmadan önce karışmıyordu böyle

18 Cevaplar

0 oy
(3,022 puan) tarafından
Bebegin cildine sakin tuz surmeyin internete gir de bak cocugun cildi cok ince oldugu icin yara yapar ve daha direnci dusuk vir bebek oldugu icin enfeksiyon kapar ve herseye yol acabilir enfeksiyon ne olursa olsun tuzlama gogusunu ovusturmaya calisma bebegin
(943 puan) tarafından
Kocamda ***** anasida
(3,022 puan) tarafından
Kiz bismillah yavas lohusa kadinsin bi dur bismillah cek
-Reklam-
0 oy
(450 puan) tarafından
Yaa kaynanalarin  allah cezalaoeini versj ancak ortaligi karstrsinlar gerekszler tuzlamak ne dir allah icin tuz mahveder cocugu  esinde dinlemedin basta esim 1   2 kere sordu bakti annnesi biseden anlafgi yok sormuyor  artk
(943 puan) tarafından
Bugün yıkadık bebeği Dalin in bebek yağını sürdük yıkadık dan sonra kaynana diyo ki bu yağ derisini kavlatir sürmeyin ama aklıma gelmedi tuzda kavlatir demek
(450 puan) tarafından
Allah akil versin  ya valla
0 oy
(6,848 puan) tarafından
Sakin tuzlattirma haberlere kdr cikti. Cikdi cok hassas maf olur kuzucuk. Allah yardimcin olsn 
(943 puan) tarafından
Benim kocamda var işte s a l aklik
0 oy
tarafından
Tuz diyince yazmak istedim yenidoğan bebeği yıkarken tuz kullaanan komsunun bebeğini eşim gece zor yetistirdi hastaneye 
(943 puan) tarafından
Ya bide hıçkırık tuttu diye kaynanam 6 günlük bebeğimin ağzına limon damlatcak oldu
(9,610 puan) tarafından
Canım hıçkırmasi gayet normal ve iyi bise midesinin büyüdüğüne işarettir ve karnimizdayken bile hickiriyolar bu ne cahillik yani ve sine de hayran kaldım annesinin yaşı büyük olabilir veya çok çocuk büyütmüş olabilir ama herşeyi bildiği anlamına gelmez bence bu saçmalığı bi an önce bıraksın bi çocuğa en iyi annesi bakar ve annesi yetiştirir en iyi annesi anlar
0 oy
(1,860 puan) tarafından
Okurken benim içim daraldı vallahi Allah yardım etsin, ağırlığını koy bence yani annesi diyor ama sen eşine söyle onun dediğini yapmicağını, zamanla alışır o da. Şimdi sen de yeni annesin bilmiyorsun diye annesine soruyordur ama alışması lazım 
(943 puan) tarafından
Ay bide hıçkırık tutuyo diye limon damlatcaklar ağzına bebeğimin
(1,860 puan) tarafından
Kayınvalidende de ne kadar hurafe varsa var yanii, işin zor, eşinle konuşarak çözebilirsiniz ancak
0 oy
(3,701 puan) tarafından

Dün de benim eşim soruyordu annesine anne bugün misafiri cagiriyim mi gelsin mi diye Bi bakış atmışım adamın boğazında çay kaldı :D

0 oy
tarafından
Ne olursa olsun bebeğin cildine tuz sürmelerine kesinlikle izin verme

Sanırım kayınvaliden baya geri kafalı 

Eşinle otur bak şöyle böyle artık yeni bir devirdeyiz 21.yy girdik annenin bu devirde ayak uyduramaması onun sorunu bunun sonuçlarını bebeğim ve ben çekmek zorunda değiliz eğer çok istiyorsa kendisi de bir tane doğursun de
0 oy
(549 puan) tarafından
Bzmkide tuzladı walla ıddıalastm ama bekletmedim 5dk snra yıkadım tkrr. Eski Bı adet herlde anlamadm 
0 oy
tarafından
Bak sana şunu  söylim benim eşim  akdar bilimsel dergi makale takip eden başkası olamaz ... gel gör ki annesi geleneksel me sacmalik varsa söyler ve esimde büyülenmiş gibi ikiletmeden  uygular... yani annelerine karşı çıkmıyor çoğu erkek .... sikma canını lohusa piskolojisi  de eklenince insan deliriyor   seni çok iyi anlıyorum 
0 oy
(6,189 puan) tarafından
He sursunde bebegi yogun bakimdan toplarsiniz kaynanan iyi mi?Cocugun doktoruna soyle bunu sacma sapan isler yapmasin kocanla da konus anne olan sensin
0 oy
tarafından
Aman ha sakin tuzlamayin birde 2saat bekletecek youtube veya google yaz doktor ne diyor dinlet kocana tuzlamak bebeklerde ölüme bile sebeb olabiliyor daha dogrusu tuzda bekletmek. Kocana izlet kocan hangi dilden anliyor bilmiyorum ama eer simdi ipin ucunu kacirirsan bir daha toparlayamazsin onun annesi sensin bu kaynana boyle giderse cok daha fena olacak oyuzden hol yakinken tavrini sert bir sekilde koy kavgaysa kavga ennn neferet ettigim sey izin versem benimkide yapacak ama inadina aksini yaparim.
0 oy
tarafından
Eşim genelde anneme söylerdi anne neden hıçkırdı anne kustu anne böyle baktı kulakları duymuyor hala anne diye diye benide annemede sıkıntı gelmişti çok pinpirik bir kaç defa huyunu unutup kalkıp hastaneye gitmişliğimiz bile var görümceme de sorduğu oluyur o mantıksız şeyler söyleyince sözünü dinliyor 2 katı sinirlerim tepeme çıkıyor soğuk suyla yıkamışlııkları bile var düşün ablası suyu iyi dedi diye günlerce öksürdü Allah yardımcın olsun biraz bebek büyüyünce bırakır bizimki bıraktı azda olsa 
0 oy
tarafından
Canım benim sen kaynananı ilk yatak odana sokma gerisi hallolur kadın hakimiyet kurmuş resmen 
(943 puan) tarafından
Kendi giriyo ki yatak odama sormadan bak bugün bile uyuttum bebeği yatağa koydum yine gitti ben lavabodaydim . Uyandırmış agliyo çocuk zorla seviyo daha bebeğim. 6 günlük
0 oy
tarafından
Anam ya o neydir herseye karismak benim kaynanma ben kendim bile sorsam anne boylemiydi diye kadin bana kendi der kzim ben unuttum gittim benim fikirlerime guvenme sen 3 cocuk.buyuttun sen daha iyi bilirsin diye 
0 oy
(107 puan) tarafından
Kaynanan istediğini desin yapsın sen engel olacaksın .  Açık açık konuş canım .  Sen doğrusunu bilirsin doğrusunu sen yaptiracaksin.  Kocanada anlayana kadar 100 kere 1000 kere . Annen bize karışmasın kafi koca arasına girilmez . Biz anne baba olduk . Doğruyu yanlışı bilmiyormuyuz  de.  Kendine güvenin yokmu herşeyi annene soruyorsun de . Ben senin karınım neden karı koca birlikte karar  veremiyoruz . De kaynanada de karı koca arasına girilmez de . Şeytan bile girmezmiş karı koca arasına de . Bu laf cuk diye oturur . 
(943 puan) tarafından
Ay beni sinirlendiriyor eşim de annem burda benim yanımda diye çok kızıyo yemeğimizi yapıyo ortaligimizi topluyor bebeğe bakiyo daha kaynanam gelip evimi bile temizlemedi
(107 puan) tarafından
Kaynana ve anne farkı işte .  Benim kaynanamda sormadan indi eltimin evini temizledi . Eltim  köydeyken  .ben doğumdan önce odamı temizleyelim dedim de . Basından savdı boşversene.  Işlerine nasıl gelirlerse öyle davraniyolar . Sen doğruyu yanlışı bil eşine öğret gerisi faso fiso güzelim
0 oy
(73 puan) tarafından

Büyüdüğü zaman alıp 5 dk bakacak mı acaba sorsana kızım sen dinlen yoruldun diyecek mi tövbe demezler ancak konuşmasını bilirler :angry:

(943 puan) tarafından
Hiçte bile diyo ki annen seni büyüyünce bana birakmaz da gitme oraya der diyo severken bende aynen yaramaz olursa gönderirim uslu olursa göndermem ne işi var dedim
0 oy
(1,945 puan) tarafından
Seni boşasın anasıyla otursun 
(943 puan) tarafından
Anası zaten altımda oturuyo
0 oy
tarafından
Tuz sürüp 2 saat bekletin yansın o minnacık yavrunun vücudu böyle bir zihniyet olamaz ya 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 1,116 göst.
25 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mavissss93 (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 901 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,055 göst.
7 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 218 göst.