0 oy
757 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kizlar bizim tesbih gurubu var hocamiz dedi ki teseturluyken cek tesbihi ben bazen tesettursuz cekiyorum acaba kabul oluyor mu dualari abdesli tesetturlu bi sekilde cekiyorum ama zikirleri tesettursuz abdestsiz cekiyorum oylede kabul oluyor mu hani surekli abdest alamiyorum bazen

6 Cevaplar

0 oy
(887 puan) tarafından
Tesbihte cekebilirsin kuranda okuyabilirsin basin acikken cnm tam tesettur namaz icin gerekli .oyle acik aacik giyinpte demiyorum ama basin acik okuyabilirsin .kapatmak saygidandir sart degil
tarafından
Yok canim tesbih cekerken bi kolum acik oda sifir kol degil zaten hocam ustune basa basa tesetturlu dedi bende acaba tesetursuz olmuyor mu dedim
(133 puan) tarafından
Ayşe Sinan neye dayanarak bunu söylüyorsunuz nereden biliyorsunuz başı açık kuran okunduğunu sadece ayakları kapatmak saygidandir başı açık kuran okunmaz!
tarafından
Kuran okuyabilirsin başın açık yazmışsınız neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz
tarafından
Bunu bende merak ettim kanıtın var mı baş açık kuran okumak hakkında
tarafından
Kur'an başı açıkken okunmaz namaz gibi mühim bir ibadet. Kur'an normal senin benim  yazdigimiz birşey değil. Allah kelamidir saygı gerekir
(60 puan) tarafından
Ne kuran ne tesbih hic bir ibadet heleki kuranda gecen bir ayet bir süre ise asla ve asla açık okunmaz çekilmez çünkü allahin kelamı bazi zikirler atıyorum sukur etmek icin tovbe  etmek elhamdülillah estağfurullah gibi  seyler haric ama bide mantıken düşünmek lazım sen allahin kelamını okuyorsun bu dünyadaki kainattaki en yüce en değerli şey tabiki boynun bükük tesettürlü bir şekilde yapacaksın saygı göstereceksin
(11,344 puan) tarafından
Kur-an i kerim nasıl başı açık okunur şoklardaydım kim diyor onu allah aşkına
(60 puan) tarafından
bende şok oldum vallahi görünce namaz nasil olmazsa oda olmaz
(887 puan) tarafından
Tesetture girdikten sonra neyin dogru neyin yanlis oldugu konusunda cok arastirdim .kuran kursu hocalarina da sordum .kayinvalidemde hayatini kuran kurslarinda ibadetlerle gevirmis bi insadi ve onlarin verdigi bilgi bu bana .
tarafından
Ateist misin sen ne saçmalıyorsun sen be!!!!! Bağlı olduğun dini araştır öyle konuş! Açık saçla kuran okunur diye hangi ayet de hadis de yazılmış!
(60 puan) tarafından
yanlış bilgi vermisler canim veya sen yanlis anlamışsın kurani kerim bel altında bile tasinamazken nasil basi acik bi şekilde okunsun ki veya abdestsiz sayfalarına eliyemezken
(11,344 puan) tarafından
Cnn ateist falan çok ağır  bir yorum
O kadar çok kuran kursunda durdum imam hatip.mezunuyum hafızlığa başlamıştım ama hiç bir şekilde kuran-i kerim baş örtüsüz okunmaz
tarafından
Övgü mu yağdırayim cnm ne yazim dinimiz ile ilgili olunca beynim yanıyor
tarafından
Bende kaldım 1 sene eğitim aldım sonra imam hatip lisesini bitirdim camilerde sürekli bulunurdum yazıyı kaç kere okudum bilmiyorum.
tarafından
Bu kadar ağır yorumlara gerek yok kızlar herkes kendi bildiğini söylüyor maksat doğruyu öğretmek
(11,344 puan) tarafından
Cnm müslüman birisine boule şeyler söylemek ne kadar doğru bilemedim amw
tarafından
Dinimiz ile ilgili bildiğini söyleyemezsin cnm öğrendiğin neyse DOĞRU öğrendiğin neyse onu söylersin yoksa susarsın.
tarafından
Fetva sayfalarında caizdir diyo fakat fetvaya göre çoğu şey serbest olduğu için ben kimseye gidipte saçın açık kuran okuyabilirsin diyemem edebe aykırı bir kere bu
tarafından
Bir tanıdık da böyle bir yorum yapmıştı hayatımdan çıkardım neymiş kalbim temiz Allah niyetimi biliyor diyo beyin yoksunu hala öyle
tarafından
Ne demek söyleyemezsin ya insanlar yanlışını nasıl öğrenecek bu kadar sert itici konuşmayın ya soğutmayın insanları bildiğini tatlı dille söylemeyi öğren sen önce
tarafından
Hayatın dan çıkardın ne oldu sen müslüman kardeşinin elinden tutup doğruyu öğretmedikten sonra bildiğini yalnızca sen bilirsin
tarafından
Yok canim ben biliyorum zaten kuranin basi acik okunmadigini sadece tesbihi sordum kuran tabiki basin acik okunmas nasil namaz kilinmiuorsa oda okunmaz arkadas yanlis ogrenmis sadece
(887 puan) tarafından
Havvanur isimli arkads dinimi sorguladigin icin hakkimi helal etmiyorum. Diger arkadslarda yanlis sen bunu nerden ogrendin demisler ve ben ogrendigim yeri yazdim illa bu dogrudu siz ateist misiniz demedim her zaman ogrenmeye acigim burda bu kadar karsit yorumu gordum bu konuyu iyice araş tiricam cunku ben bazen basim acik okuyorum oyle de okunabilir diye ogrendigim icin yanlis yaptiysam dogrusunu ogrenmek isterim .din olunca beynim yaniyor bilmem ne demissin bi din i olan sen degilsin kac tane karsit yorum gelmis hicbiri senin ki gibi degil hakkim haram olsun sana
(133 puan) tarafından
Ateist ağır kelime oldu HAVVANURUN ANNESİ! Olabilir yanlış öğrenilmiş olabilir herkes birşey der ama açık okunmamali saygıdan ortulebilir demişsin neden saygı gösterip ortmuyorsun peki hafife alıyorsun ozaman
(887 puan) tarafından
Hafife almakla alakali degil cnm oyle okumayida yanlis degil diye bildigim icin oylede okuyorum bazen cok sicaklarda ama herkes yanlis demis Rabbim affetsin .bundan sonra daha dikkat edicem .
tarafından
İşte bu kadar insanları yanlış bildikleri için taşlamaya ne meraklı insanlar ya
tarafından
Valla cnm hem kıza sinirim hem görümcemun kızı buradaydı ona sinirliydim bir de böyle bir yazı okuyunca beynim hepten gitti kız valla ağır yazmışım kusurumun farkındayım özür dilerim hakkını da helal et Allah aşkına. Kimsenin hakkı yok üstümde seninde olsun istemem lütfen..:(
tarafından
Buda güzeldi hadi helalleşin kızlar :))
tarafından
Hadi insaAllah helal eder yoksa manen rahatsız oluyorum :(
(887 puan) tarafından
Helal olsun bacım cok kotu oldum o yorumu okuyunca .ben sadece bircok kisinin bide dini bilgisine guvendigim kisilerin bana aktrdigini soyledim yanlissa yanlisimi duzeltmek icin ugrasirim her zaman .
(133 puan) tarafından
Bende kirdiysam özür dilerim bana da hakkını helal et canım
tarafından
Yok canim dogrudur mesela bende bilmem ama burda ogrenirim bazen yqnlis bildigimiz seyler dogru dogru bildigimiz seyler yanlis cikar ogrenecez yavas yavas bende mesela yanlislarimi burda ogrendim
tarafından
Yanlış bilmek değil olay doğruyu tatlı dille öğretmekte bu dini şeylerde daha önemli hepimizin eksikleri bilmedikleri var Abdulkadir Geylani hazretleri bile bilmediklerimi ayağımın altına koysam arşa çıkarım diyor biz kimiz yani herşeyi bileceğiz araştırıp öğreneceğiz Allah doğru yoldan ayırmasın kimseyi
(887 puan) tarafından
Helal olsun cnm :)
-Reklam-
0 oy
(3,757 puan) tarafından
Ben abdesti almadan okurum içimden tesbih de cektiklrmi cnm illa abdest sartmi blmiorm ben gece uyumadan once okuyorum genelde çünkü 
(3,757 puan) tarafından
Bı bilgim yok kuuzm bu konuda ben abdest almıyorum alınır mı blmiorm.s

Bı arkadaş şey dedi bana adetli iken abdesti alınıp tesbih çekilebliorms adetli iken abdest alınabilir mi yaa bana mantıklı gelmedi
tarafından
Banada gelmedi hocam abdestli cek dedi ama adetliyken cekebilirsin dedi bi arastiracam canim yanlis bisey yapmiyayim cok teselkur ederim canim yorumun icin
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim canısı ve adetli iken abdest alınabilir mi şimdi canim?
tarafından
Valla bilmiyorum camim yanlis biseyde soylemek istemiyorum ama bence alinmiyor ben o zamanlar yatarken adetliyken abdest alirdim abdestli uyumak icin
tarafından
Adetliyken abdest alınır ama ne zaman tazelemek gerekir ya da gerekir mi onu bende bilemiyorum genelde adet doneminden önce bitiriyorum okumam gerekenleri
0 oy
(7,483 puan) tarafından
ABDESTSİZ NAMAZ , KURAN OLMAZ ! Tesbih bile abdestli çekilir.
tarafından
Biliyorum canim namazimi kuranimi elhamdullilah basortumle kilip okurum tesbihi sordum mesela diyelim ki disardayiz abdestsiziz okuyamiyor muyuz onu ogrenmek istedim
0 oy
(7,483 puan) tarafından

BAŞ AÇIK BİLE OKUNMAZ KURAN  :ermm: kimse kusura bakmasın. Mezarlığa bile başımızı örtüp öyle gideriz. 

tarafından
Yok canim biliyorum kuran basi acik okunmaz kurani sormadim ben tesbihi sordum sadece
0 oy
tarafından

Tesbih zikir dir 

Al-i İmran Suresi, 191. ayet: Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru."

Her an zikir yapabilirsiniz elbette abdestli olmak daha Efdal ... Adetli iken de zikir mümkün ayetler dışında 

Tesettür şart değil önemli olan neyi zikrettiğin. Ayet ise abdestli olmali. Kuran abdestli tesettürlü okunur oradan hesap edin. Misal tevhid çekiyorsunuz abdest tesettür şart değil 

tarafından
Cok tesellur ederim xanim aradigim yorumu yapmissin mesele la havle vela kuvvete bilahil aliyil azim onlari abdestsis okuyamiyoruz degil mi bide salavati
tarafından
Rica ederim ben de sayılı zikir yapıyorum bir baskasi için bunu yapıyorsam yani bir niyet için toplanmissa almissam abdestli olmaya çalışıyorum fakat bazen olmadığı oluyor.. salavat da öyle abdestli olmak çok güzel olur hatta abdestli gezmenin size getirdiği faydaları okusanız öyle gezmek için üstün çaba harcarsiniz. Yine de ben abdest şart değil diye biliyorum. Evi süpürürken  bulaşık yıkarken  çekiyorum gunah değil hatta her an zikir halinde olabilsek ne kadar güzel olur du siz beni anladınız şart değil fakat olursa çok mükemmel olur ayet hariç tabi.
tarafından
Cok tesekkur ederim canim valla cok yardimci oldun anladim canim gunduz abdestliyim surekli ama gece bazen abdest alip bazen almiyorum ya ondan gunah islemiyeyim dedim bende
tarafından
Rica ederim ne mutlu bana Allah kabul etsin kardeşim
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Okumak caizdir. Ama başörtülü okumak daha iyi olur. 
tarafından
Anladim canim cok tesekkur ederim ben bilmedigim icin basi acik okurdum hocam soyledikten sonra dikkat ettim artik ama tesetturlu cekiliyormus

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 306 göst.
12 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 462 göst.
7 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 647 göst.
10 Kasım 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,124 göst.