0 oy
755 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kizlar bizim tesbih gurubu var hocamiz dedi ki teseturluyken cek tesbihi ben bazen tesettursuz cekiyorum acaba kabul oluyor mu dualari abdesli tesetturlu bi sekilde cekiyorum ama zikirleri tesettursuz abdestsiz cekiyorum oylede kabul oluyor mu hani surekli abdest alamiyorum bazen

6 Cevaplar

0 oy
(887 puan) tarafından
Tesbihte cekebilirsin kuranda okuyabilirsin basin acikken cnm tam tesettur namaz icin gerekli .oyle acik aacik giyinpte demiyorum ama basin acik okuyabilirsin .kapatmak saygidandir sart degil
(887 puan) tarafından
Helal olsun bacım cok kotu oldum o yorumu okuyunca .ben sadece bircok kisinin bide dini bilgisine guvendigim kisilerin bana aktrdigini soyledim yanlissa yanlisimi duzeltmek icin ugrasirim her zaman .
(133 puan) tarafından
Bende kirdiysam özür dilerim bana da hakkını helal et canım
tarafından
Yok canim dogrudur mesela bende bilmem ama burda ogrenirim bazen yqnlis bildigimiz seyler dogru dogru bildigimiz seyler yanlis cikar ogrenecez yavas yavas bende mesela yanlislarimi burda ogrendim
tarafından
Yanlış bilmek değil olay doğruyu tatlı dille öğretmekte bu dini şeylerde daha önemli hepimizin eksikleri bilmedikleri var Abdulkadir Geylani hazretleri bile bilmediklerimi ayağımın altına koysam arşa çıkarım diyor biz kimiz yani herşeyi bileceğiz araştırıp öğreneceğiz Allah doğru yoldan ayırmasın kimseyi
(887 puan) tarafından
Helal olsun cnm :)
-Reklam-
0 oy
(3,757 puan) tarafından
Ben abdesti almadan okurum içimden tesbih de cektiklrmi cnm illa abdest sartmi blmiorm ben gece uyumadan once okuyorum genelde çünkü 
(3,757 puan) tarafından
Bı bilgim yok kuuzm bu konuda ben abdest almıyorum alınır mı blmiorm.s

Bı arkadaş şey dedi bana adetli iken abdesti alınıp tesbih çekilebliorms adetli iken abdest alınabilir mi yaa bana mantıklı gelmedi
tarafından
Banada gelmedi hocam abdestli cek dedi ama adetliyken cekebilirsin dedi bi arastiracam canim yanlis bisey yapmiyayim cok teselkur ederim canim yorumun icin
(3,757 puan) tarafından
Rica ederim canısı ve adetli iken abdest alınabilir mi şimdi canim?
tarafından
Valla bilmiyorum camim yanlis biseyde soylemek istemiyorum ama bence alinmiyor ben o zamanlar yatarken adetliyken abdest alirdim abdestli uyumak icin
tarafından
Adetliyken abdest alınır ama ne zaman tazelemek gerekir ya da gerekir mi onu bende bilemiyorum genelde adet doneminden önce bitiriyorum okumam gerekenleri
0 oy
(7,483 puan) tarafından
ABDESTSİZ NAMAZ , KURAN OLMAZ ! Tesbih bile abdestli çekilir.
tarafından
Biliyorum canim namazimi kuranimi elhamdullilah basortumle kilip okurum tesbihi sordum mesela diyelim ki disardayiz abdestsiziz okuyamiyor muyuz onu ogrenmek istedim
0 oy
(7,483 puan) tarafından

BAŞ AÇIK BİLE OKUNMAZ KURAN  :ermm: kimse kusura bakmasın. Mezarlığa bile başımızı örtüp öyle gideriz. 

tarafından
Yok canim biliyorum kuran basi acik okunmaz kurani sormadim ben tesbihi sordum sadece
0 oy
tarafından

Tesbih zikir dir 

Al-i İmran Suresi, 191. ayet: Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru."

Her an zikir yapabilirsiniz elbette abdestli olmak daha Efdal ... Adetli iken de zikir mümkün ayetler dışında 

Tesettür şart değil önemli olan neyi zikrettiğin. Ayet ise abdestli olmali. Kuran abdestli tesettürlü okunur oradan hesap edin. Misal tevhid çekiyorsunuz abdest tesettür şart değil 

tarafından
Cok tesellur ederim xanim aradigim yorumu yapmissin mesele la havle vela kuvvete bilahil aliyil azim onlari abdestsis okuyamiyoruz degil mi bide salavati
tarafından
Rica ederim ben de sayılı zikir yapıyorum bir baskasi için bunu yapıyorsam yani bir niyet için toplanmissa almissam abdestli olmaya çalışıyorum fakat bazen olmadığı oluyor.. salavat da öyle abdestli olmak çok güzel olur hatta abdestli gezmenin size getirdiği faydaları okusanız öyle gezmek için üstün çaba harcarsiniz. Yine de ben abdest şart değil diye biliyorum. Evi süpürürken  bulaşık yıkarken  çekiyorum gunah değil hatta her an zikir halinde olabilsek ne kadar güzel olur du siz beni anladınız şart değil fakat olursa çok mükemmel olur ayet hariç tabi.
tarafından
Cok tesekkur ederim canim valla cok yardimci oldun anladim canim gunduz abdestliyim surekli ama gece bazen abdest alip bazen almiyorum ya ondan gunah islemiyeyim dedim bende
tarafından
Rica ederim ne mutlu bana Allah kabul etsin kardeşim
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Okumak caizdir. Ama başörtülü okumak daha iyi olur. 
tarafından
Anladim canim cok tesekkur ederim ben bilmedigim icin basi acik okurdum hocam soyledikten sonra dikkat ettim artik ama tesetturlu cekiliyormus

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 306 göst.
12 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 462 göst.
7 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,468 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 647 göst.
10 Kasım 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,122 göst.