0 oy
413 göst.
Diğer kategorisinde (894 puan) tarafından
Bende herşey yarım yamalak evin düzeni kendime ayırdığım zaman sosyal hayat bitti gibi bişey. Bu şekilde gitsin istemiyorum. Bir plan yapıp uygulamak kendime de çocuguma da evimede zaman ayırıp verimli kullanmak istiyorum. Sizin bu konularda işlerinizi kolaylaştıran düzenli uyguladığınız neler var. İnternette temzilikle ilgili haftalık planlar var bana mantıklı geldi alt başlıklarını sizden gelen yorumları da okuduktan sonra belirlemeyi düşünüyorum. Kendinize zaman açabiliyor musunuz yapanlar nasıl yapıyor. 

Not : Kimseden destek alma durumum yok.

5 Cevaplar

0 oy
(4,285 puan) tarafından
Sabah kahvaltı yapıp bulaşıkları yıkıyorum sabah ne yemeği yapacaksam özellikle sulu yemeği hemen ocağa koyarım sonra süpürge tutarım toz alırım vileda 3 günde 1 yaparım sonra kızımla ilgilenirim saat 11 gibi pilav yapilcaksa yaparım öğlen 1.3 da öğle yemeği hazırların sonra tekrar bulaşıkları hallederim mutfak dolabimi silerim çamaşır atımdansa atarım sererim akşam kuruyunca toplar dürer yerine koyarım akşam yemegi yenir tekrar bulaşık çay saati gelir falan bu şekilde rutindir her zaman
(4,285 puan) tarafından
Yiyecek yemez mi onune koysan
(894 puan) tarafından
Yemez atar sıkar kısa süreli bu şekilde oynar
(4,285 puan) tarafından
Hep aynı tencere verme farklı kaşıklar tencereler verebilirsin oyuncaklardan hiç hoşlanmıyor mu
(894 puan) tarafından
Her türlü ısıklı sesli titremeli oyuncakları sallanan sandalyesi falan ama onlarla ilgilenmiyor. Tornavida 3 lü priz stoperler kilitler çekiç pense bilumum hırdavatsal ne varsa ilgisini çeker. Bul tak oyunları veya çekiçle vurmalı oyunlar var onlardan almayı düşünüyorum. Bu sıralar kapak takmayı seviyor farklı ebat boydaki tencere kavanoz saklama kapları sabun kutuları evde ne varsa koyuyorum onları kapatıyor şu an için hepsi kısa süre oyalıyor bakalım alacakalrım ilgisini çekecek mi
(4,285 puan) tarafından
Haha kıyamam sana herşeyi yapmissin aslında:)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım 3 çocuk annesiyim çocuklarım 22.30 uyur gece ben ve eşime kalır sabah 8.30 gibi kalkarız kahvaltı temizlik erkenden yaparım tüm gün isim olmaz biriktirmem temizliği anında yapasım bu arada bebeğim 9 aylik uyku düzeni şart öyle uykusunda kahve keyfim olmazsa olmaz kendime zaman ayıldığında hem mutlu hem verimli oluyorum tavsiyem düzen erken yat erken kalk gün uzuyor 
(894 puan) tarafından
Peki canım diğer 2 çocugun ne kadarlık kendi kendilerine beraber takılıyorlar sanırım. Bu işleri yapmana nasıl fırsat veriyorlar
tarafından
Büyük oglum 7 yaşında olacak bi küçüğü 4 yaşında evet kendi işlerini yapıyolar yemek yemeleri tuvalet ben yıkıyorum sadece uyku düzenini kurana kadar çok yoruldum ama değdi inanki herşey uykuyla çözüldü
(894 puan) tarafından
Haklısın uyku çok önemli 14. Ayımıza girdik gece hala sık sık kalkar gündüz uykusu normal sayılır 1- 1.5 saat deliksiz bir uyku değil ama. Uyku düzenini nasıl kurdun ne zaman nasıl başladın neler yaptın
tarafından
Ilk başta 3 4gun erken uyanıp gündüz uyutmayip gece erken uyumaya başladık ilk başta 23 te sonra 22.30 düştü şimdi 22 de uyuyolar bebegim 22.30da yemeğini uyuyacaktı saate göre hazırlıyorum yiyor uyuyor sabaha karşı emer uyanmaz ama kahvaltı en geç 9 da biter ona göre zaten gece uzun bana kalıyor temizlik bırakmam eşimle baş başa kalmaya fırsat olur
(894 puan) tarafından
Çok iyi maşallah
0 oy
tarafından
Bütün işlerimi gece yatmadan yaparım gün içinde sadece yemek yapmak kalıyor . Geri kalan bütün zamanlar kızımla geciyor onunla ilgilenmek banyosunu yapmak  yeri gelince spor yapmak birlikte:) kızım çok l isterse de parka gidip ordanda market bahanesiyle yürüyüş yapmak ben memnunum halimden sende dene 
(894 puan) tarafından
Gece süpür sil yapamam makine sesli. Ancak mutfağı hallediyorum ve çamaşırlarla ilgili işleri ama zaten bizimki 10 da yatıyor sabah 7 kalkıyor saat başı uyanır bende bu işleri halledene kadar 12 oluyor hem uykusuz kalıyorum hemde kalkınca hiçnitşey yapmama izin vermez şu an uykuda 1 - 1.5 saatlik uyku var mutfağı topladım yemek hazırlamaya çalışırım ama bende uykusuz kaldığım için uyumak da istiyorum üst üste gelince beden kaldırmıyor
tarafından
Haklisin benim kızım sabaha doğru uyuduğu için sanıyorum ki her bebek benim bebegim gibi afedersin :)) makina akşam dan sonra açılmaz zaten kız.  Gırgır yapıyorum yerleri siliyorum çamaşırları yıkayıp asıyorum etrafı topluyorum silinecek dolap varsa onları siliyorum banyo tuvaleti akşam yıkıyorum..kizin uyuyorsa sende uyu hemen sağlık daha önemli
(894 puan) tarafından
Sağol canım bazen uyuyorum bende. Şimdi de yatışımı onla yapayım kendim erken kalkayım diye düşünüyorum böyle daha iyi olacak gibi
0 oy
(2,241 puan) tarafından
Allah kolaylik versin :) bebegin kac aylik ben kendimden ornek vereyim yardimci olcak kimsem yok annem arasira gelir saolsun o kadar. bebegim 3 aylik olana kadar sadece eşimle bir yere cikabiliyordum sonra duzeni kurdum sabah kalkip kahvalti yapiyoruz sonra ev isi yapiyorum supurme silme toz alma gunluk yapiyorum haftalik da dip kose giriyorum. is bitince biraz oynuyorum kizimla sonra uyutuyorum yemegimi yapiyorum en gec 2 ye kadar evle ugrasiyorum sonrası kizim ve bana ait birlikte oyun oynuyoruz aktivite yapiyoruz aksam ustu uyuttugumda kendime vakit ayiriyorum ister kitap okuma ister suslenip puslenme bakim zamani olsun  haftaici iki gun kizimi parka goturuyorum. haftasonu da esim kizim ben virus olmadan once iki gun avm cafe park gibi yerlere giderdik simdi acik alanlara gidiyoruz. evdeki esimle vakitlerimiz hep gece olur kizim uyuyunca film izleme oyun oynama gibi seyler yapiyoruz. lutfen kendinizi hayattan sogutmayin yapabildiginiz kadar is yapin yapamadiklariniz kalsin :) 
(894 puan) tarafından
Peki gündüz işleri yaparken ufaklık kendi kendine takılabiliyor mu yani size nasıl izin veriyor. Akşam kaçta yatıp kaçta kalkıyor. Benimki 14 aylık erkek 10 da yatar 7 de kalkar ama gece sık sık uyanır gündüz yakamı hiç bırakmaz
(2,241 puan) tarafından
15 aylik canim ben alistirdim biraz kucuklugunden beri isimi yaninda yaparim cunku sesli is yapiyorum uyaniyo uyanikken yapiyorum supurgenin pesinde dolanir ev silerken falan onune minik legenle su veririm onunla oynar toz alirken bir bez de ona veririm yanimda dolanir seviyo bunlari :) gece uykusu da 11 gibi olur sabaha kadar bikac kez kalkar su ya da sut icin sabah da 7 de kalkar e bu kadar erken kalkinca da aksama cok vakit oluyo :) uykudan yana bu zamana kadar cok sıkıntı cektim insallah bundan sonra rahatlarim
0 oy
(460 puan) tarafından
Rutinim yok. Kız dönmeye başladı yere koyduğum için hergün süpürüyorum o kadar. Kahvaltıyı zor yapıyorum valla. 
(894 puan) tarafından
Ben günü kurtarsam ona mutlu olucam herşey yarım :/

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 381 göst.
+1 oy
9 cevap 175 göst.
0 oy
3 cevap 200 göst.
0 oy
13 cevap 226 göst.
22 Kasım 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde SERENAD (850 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,503 soru

24,086,718 cevap

331,537 kullanıcı

...