0 oy
434 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
40 ım dolmasına 6 gün var kızlar sipral için ne zaman doktora gitmeliyim bide hem sipral taktırıp hem doğum kontrol habı kullanabilirmiyim kesin korunalım diye çünkü riske atamam 

5 Cevaplar

0 oy
(1,715 puan) tarafından
Vala ne zman.gitmelisin bilmiyorum adet olmadan takılır mı fikrim yok doğum dan sonda 5.ayda taktırdım spiral hemde geri çekilme ile korunuyoruz emzirirken hap vermiyor sağlık ocağı ucretli bir hap var sanırım biraz pahalı demişlerdi bana 
tarafından
Ben sağlık ocağına sordumda bebek 2 aylık olunca gel hap veririz dedi eğer hap olmasada seninki gibi uygularız hem sipral geri çekilme
(352 puan) tarafından
Ben 40im bittimten snra hemen gttim takti adetli gtmen lazim
tarafından
Anladım  cnm çok sğol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kırkın çıktıktan sonra adet olunca 3. Günü gitmen gerekiyo hap da emzirirken kullanılan 1 tane var cezarette mi neydi adı ondan kullanabilirsin 
tarafından
Evet evet hemşirede o habı dedi cnm benim şuan hala kanamam var 40 ım çıktıktan hemen sonra kanamam devam etse yani mesela 41.gün gidemezmiyim
tarafından
Gidersin canım ama doktora deme adet oldum bugün 3. Gün de bazıları cins oluyor illa adet Olcan diye bekliyorlar
tarafından
Tm öyle derim çok sağol :))
0 oy
(30,112 puan) tarafından

Hem sprial taktirip hep geri cekilme olursa  

Daha iyi olur ben oyle dusunuyorum 

Adet olmayi bekliyorum taktircm 

tarafından
O da olur canım zaten hap olmasa hem sipral hem geri çekilme olur
0 oy
tarafından
Spiral adet olunca takılıyor. Ve zaten takıldıktan 1 ay sonra falan kontrole gitmen lazım spiral kaymış mı yerinde mi diye ve o 1 ay zaten korunman laızm ilaç ile korunabilirsin
tarafından
Doğru canım mantıklı kesinlikle sipral olsadq bi şekilde korunacam asla riske atamam :)
tarafından
Ama kontrolden sonra kayma yoksa ilaç kullanmana gerek yok 5 yıl o şekilde korur spiral tabi aralarda kontrole yine git. Ablam 2 senedir spiral var başka koruma yok :)
0 oy
(299 puan) tarafından
Canım çoğu kişi adet olunca taktırabilirsin demiş ama adet olmana gerek yok ben daha yeni taktırdım ebem bana 40 çıkınca taktırabilirsin ilişki olmadan demişti ama ben hemen taktıramadım ondan 15 gün arayla kan verip test yaptırdım o 15 gün içinde ilişki olmayacak testler negatif çıkınca takıyorlar ne zaman adet olacağın zaten belli değil ama ben taktırdıktan sonra adet oldum sprilar bana adet gördürdü yani 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 150 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Keremalimm (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 618 göst.
+1 oy
6 cevap 156 göst.
+1 oy
1 cevap 66 göst.

Kategoriler

1,470,839 soru