0 oy
1,337 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Markette görüyoruz kendini yerlere atan çocuklar oluyor parçalıyor kendini illa ki dediği alınacak ama bazıları o kadar uslu ki maşallah alamayız diyince tamam diyor bunun bilincini çocuklarınıza nasıl aşıladınız 

30 Cevaplar

+2 oy
(3,033 puan) tarafından
Şuan çocuğum yok ama bi öğretmen olarak çocukların eline para verilip 2 lira 3 lira kendisi parasının yettiği kadar almasını kısaca alış veriş alışkanlığı kazandırmak hem özgüvenleri artıyor çünkü cocuk olaral değil birey olarak alış veriş yapıyor diye düşünüyorum.
tarafından
Ama paranın değerini bilemez ki çocuk küçük kız daha
(3,033 puan) tarafından
Atıyorum 5 tl verdin ama o bebek istiyor pahalı parasını  yetmediğini toplarsa alabileceğini söylersiniz parasını biriktirmeyi öğrenir ama bunu yalandan değil gerçekten yapmak lazım parasını biriktirdi diyelim birazda sen koyacaksın bebek alacaksın yapamayacağımız sözleri vermemek lazım aksi takdirde 1 inanır 2 inanır 3. De market ortasında atar yerden yere kendini haklı cocuk :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende şurda bekleyim 
tarafından
Uçakla 40 dkka :D
tarafından
Nurdansan uçakla 75 dakika :))) ahah bak giderim görürsün haa
tarafından
Ikooo gel kanka görüşekk:D sjjsjs gelebilirsen
tarafından
Gelmiyorum uleyn gelmiyorum hıh küstüm:(
tarafından
Gelmezsen gelme lan :D bizde mihriyle gideriz :D sjjs
0 oy
(299 puan) tarafından
Bende şurda bekleyim kızım daha çok küçük ama olsundu
tarafından
Ya bekleyin ama akıl almamız lazım
0 oy
(2,589 puan) tarafından

Herseyi dogru sekilde anlatarak :) Benim ablam var ogluna bişey cok istediğinde oğlum paramız yok olunca alırız derdi oda bişi alacağı zaman anne paramız varmı diye sorardı

Hatta bi kere babam marketten ne alırsan al dedi aldı herseyi hadı parasını ver dedi sakasına dede ben sen vercen sandım dedi poseti bıraktı cıktı marketten :) 
tarafından
Ne kadar güzel bazı çocuklar yerde parçalıyor kendini insan diyor neden böyle acaba diye
(1,183 puan) tarafından
Paramız yok demek bana doğru gelmiyor cocuk psikolojisi üzerinde. Çocuklara maddiyatı sorun yapmak bu kadar küçükken doğru değil
(2,589 puan) tarafından
O her istediği ikiletmeden alındıgı için benım de oglum var şimdi cok Kücük kayınpederim diyo ki ben ona her istedigini alırım diyo bende hayır baba varı yogu bilsin diyorum
(2,589 puan) tarafından
O öyle söylerdi oda anlardı ben illa öyle yapılması gerekiyo demedim ki içinde oldugum bi örnek verdim
(1,183 puan) tarafından
Bende illa öyle yap diyosun demedim ki dopru bulmadıgımı aöyledim :)
(54,192 puan) tarafından
eltimin kizi ayni öyle ödevini yap bakkala goturcem dedim 8 yasinda falandi gittik istediğini al dedim gitti sakiz aldi o küçük başka birşey de al dedim paran var mi ikbal yenge dedi yine gitti ucuz bişey aldı gözü tok
0 oy
tarafından
Benim oğlum bu bilinç de çok şükür. Her seferinde güzelce anlatarak bu davranışı kazandı. Hatta bazen evimizde yiyecek birşey varsa evimizde var oğlum diyorum. Almadan çıkıyoruz. 
tarafından
Ne kadar güzel peki özel bölgelerini nasıl anlattın kimseye gitme ayıp gibi kavramları nasıl öğrettin ne kadarlıkken bu duyguları aşıladınız
tarafından
Bir anda oturup hadi cinsel eğitim vereyim diye ise başlamadım. Yeri geldikçe zamanı geldikçe bu kavramları öğrettim. Sünnet oldu yakın zamanda korkmmaması için bunun daha iyi tuvaleti yapması icin gerektiğini vurguladım. Bana çok yanlış geliyor kesecekler tabiri.
tarafından
Kimse senden izin almadan sana dokunamaz bize mutlaka söyle diye ara ara söylerim . Eğer odasindaysa kapıyı çalarak girerim. Oda bizimkine aynı sekilde
0 oy
(2,540 puan) tarafından
Benimki daha küçük ama küçükenn annem en ufak birseyde  paramiz yok kizim derdi . Çok çok üzülür küçücük kalbim kırılırdı ama hep anne ozaman paramiz olunca alırız derdim ... bak iclendim yine
tarafından
Kız benimkş de öyle derdi paramız yok derdi aslında var parası ama bir şekilde öğrenmemiz lazımdı
(3,033 puan) tarafından
Annemden bi kere bisiklet istedim çamaşır makinasının taksidi bitsin alırız dedi o taksit hiç bitmedi :Dd senelerce oyaladı beni
tarafından
Ahahajahah çamaşır makinesine baktıkça küfür ediyor musun
(3,033 puan) tarafından
Yok nasıl ah ettiysem.bozuldu o makine yenisini aldı oda alttan su saliyomus :Dfd
0 oy
(15,271 puan) tarafından
Canım evden çıkmadan anlaşma yapıyor kuzenim. Tek bir hakkın var annem diyor paramız bu kadar var diyor. Ya da 2 lira verıyor o senin onunla alacaksın diyor. Eğer çocuk orada bir sorun çıkarırsa eğilip bir daha beraber markete gidemeyiz böyle yaparsan diyor 
tarafından
Paranın değerini anlamaz belki ama yok kelimesini anlar bence kız ne bilim hayırlısıyla o günlere geçiş yapsaydık
(15,271 puan) tarafından
Canım biz evin maddi durumunu bilirdik açıkçası hiç annemi zora sokmadık küçükken. Ben çocuğun varı yoğu bilmesi taraftarıyım. İnşallah hayırlısı ile varı yoğu bilen evlatlar yetiştiririz biz de canım.
2 buçuk yaşında canım parasını ve almak istediği şeyi soruyor annesine buna yetiyor mu anne diye
0 oy
(1,183 puan) tarafından
Biyerde okumuştum evdeyken anlaşıyorlar mesela çocuga bir tane bişey alabilirsin istediğin diye evde anlaşıyolar çocuk istedi herhangi bişeyi alıyor ikimciye yanaşmıyor birini seçmesi gerektigini bilerek gidiyor. Baştan böyla alıltırmak lazım evde bir diye anlaştıysan gidince kıyamayıp 2. Yi almamak lazım böyle başlarsa böyle gider diye düşünüyorum. Bir arkadaşta para verip paranın yetecegş kadar bişey almayı söylemiş o da mantıklı paranın bilincinde oldugu yaşlarda
tarafından
Para değeri bilmiyorlsr belki o yüzden zorluk çekerler
0 oy
tarafından
Anlatarak kuzum. Herşeyi ona anlatıyorum. Bunu yapamazsın bitti diyince çocuk sebebini bilmediği için aksilik ediyor ama sebebini anlatınca anlıyor gerçekten. Çocuk o anlamaz demek yanlış bi düşünce. Çocuklar daha iyi anlıyor.
tarafından
Ne ksdsr güzel Rabbim bozmasın
0 oy
(80 puan) tarafından
Benim kız 4 yaşında ilk zamanlar markete giderken herşeyi alamayiz 1 tane ya da 2tane hakkın var diye anlaşma yapıyordum aralarda tavizlerimde oluyor tabi şimdi de markette paramız yok deyince anlıyor ya da bazen 1 hakkın var diyorum kendisi seçiyor ne alacağını 
tarafından
Hehehe ben olsam gider en pahalısımı alır al sana bir hak derdim :)))
(80 puan) tarafından
Fiyatları bilmez ki bilse :)))
0 oy
tarafından
Valla dedimki paramiz 1 taneye yetiyor yads paramiz onu almaya yetmiyir babmiz cakissin birazdaha toplayalim gelip aliriz kandirmiyirim gercektende kac gun sonra esime aldiriyirm diyorm bak baba biraz para kazanmis ogluma bunu almış 
tarafından
Aynı oyun oynar gibi ne kadar güzel anlatımışşsn
0 oy
tarafından
 biz evden çıkmadan anlaşma yapiyoruz anlatıyorum oğlum şuraya şuraya gideceğiz bunu şunu alacağız derim çok şükür gittiğim yerde de birşey tutturmazlar sadece bakarlar o baktıkları şeyi de beklemedikleri anda alırım onlara o zaman daha da mutlu olurlar 
tarafından
Allah bozmasın yavrum maşallah
0 oy
(5,908 puan) tarafından

Benim yigenim kucukken marketten birsey istedginde ablam paramiz yetmior yada paramiz yok derdi tamam derdi baba ise gitti para getircek anne derdi bide markete gittiginde 1sey tek alma hakki vardi istedgi ne olursa sadece 1tane tek biz onu markete goturdgumuzde ne istiosan al dioduk bir tane tek aliodu eline baska birsey daha gordgunde onuda al teyzem diodum olmaz anne 1tane tek al dedi diodu cok akilliydi masaAllah halada oyle :angel:

tarafından
Maşallah ya senin yanında şımarmayıp anne korkusunu yaşamış
0 oy
(54,192 puan) tarafından
çocuğun kendine olan bişey bence canim biz kizimla gittigimizde.hic saldirmaz saga sola ama hep ayaklaninca anlattik ellenmez bi bire gidince baska odalara gidilmez izin istemeden alinmaz diye simdi gittigim yerde hic hic an beni 
tarafından
Maşallah kız böyle güzel eğitim verenleri ayakta alkışlıyorum
(54,192 puan) tarafından
bebeknilk emeklerken ve yurumeye basladiginda bu egitim verilmeli bilmeli neyi elleyip neyi elleyemeyecegini. suan mesela cekmece aciyo o babanin diyorum karistirmiyo. senin çekmecen ayri diyorum kendi cekmecesine gidiyo. gittiğim yerdede dokunmak istiyo mesela once izin alalim diyorum .
en bastan serbest bırakıp sonra dizginlenmiyor canim
0 oy
tarafından
Benim kizim 14 aylik ve dışarı çıkınca çocuklarda her hangi bir şey görüyor istiyor ben onu oyalayacak başka şeyler yapıyorum dikkatini başka yerlere vermeye çalışıyorum böyle böyle unutuyor kendini markete henüz birlikte gitmedik markette nasıl olur bilmem ama zaten market abur çukurlarına alıştırmadım pek
tarafından
Emin ol sen onu yönetirse öyle gider
0 oy
(18,757 puan) tarafından
Anlamaya başladıktan yaştan itibaren onlara her şeyi alarak istediklerini hemen elde etme duygusunu aşılamicam. Kimileri var eve elleri boş gelmiyor çocuklara bir sürü abur cubur. E çocuk onları yiye yiye alışıyor sonra kendi istemeye başlıyor. Burda hata çocuklarda değil ebeveynlerde 
tarafından
Benim yipenime dolu dolu alırlardı ellerinde para olmasın o istedi diye bulur gene alırlardı normal marketten cipsi al diğer çocuklar sevinçten çılgına döner bizimki burun kıvırırdı şimdi koca kız oldu hala o seçici huyu vardır
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Çocuga seçenek sunabilirsin. Ben marketten peynir ve yogurt alıcam evimizde bunlar yok sen kendine kek mi almak istersin şeker mi gibi. Sınırlı seçenek sunarak anlaşma yaparım ben
tarafından
Kız almazsam boynu bükük gibi kalırsa ah ah biz analar
(25,181 puan) tarafından
Kalsın cnm sonradan doyumsuz bir cocuk olmasından iyidir
0 oy
(75 puan) tarafından
benim oğlumda küçükken markete giderdik birşey istediği zaman paramız yok derdim istediğini asla almazdım ama onsuz gittiğim zaman ne seviyorsa zaten alırdım mahrum bırakmazdım bir gün hiç unutmam dışarıda mısır gördü istedi yine paramız yok diyip almadım çokta üzüldüm ama terbiyesi için yapmak zorundaydım başka zaman ben o istemeden aldım oğlum şuan 11 yaşında hala evde bile birşey yiyeceği zaman bana sormadan asla yemez hatta geçenlerde babasıyla disaridaydi beni aramis anne baba dondurma ye diyor alabilirmiyim kusura bakmayın çok uzun oldu 
tarafından
Estağfurullah ne uzunu sen ne kadar güzel terbiye vermişsin maşallah Rabbim bozmasın çok hoşuma gitti ya
(75 puan) tarafından
çok teşekkür ederim Rabbim bütün çocuklarımızı hayırlı evlat eylesin
0 oy
(1,234 puan) tarafından
Bnm cocuklarım biri 6 biri 3 yaşında evvelden onlara diyoruz aciliyeti olan şeyleri almalıyız cay şekeriniz ekmeğimiz yok onu almalıyız eger cikolata cips alırsak paramız ekmege şekere yetmez derz babasıyla onlarda algılıyor maşallah paramız olunca lırsın diyorlar daha hiç tuturmadılar marketlerde şukur çünkü alıncada paramız yatmış ondan aldık diyz anlıyorlar paşalarımı 
tarafından
Maşallah Rabbim korusun hepsini ne kadar tatlı anlatmışsın
(1,234 puan) tarafından
Saol canım benm
0 oy
tarafından

Markete gidince annem 1 seçenek hakkınız var derdi bir tane ürün alıp çıkardık bazen istediğini al derdi çok alırdık. Okula başladım annem 1 lira verirdi bununla kendine simit ve ayran al kızım derdi ben simit alırdım suyumu içerdim kalan paraya eve giderken ekmek alırdım annemde görünce duygulanırdı annem sen bu parayla karnını doyuracaktın derdi uzun zaman yaptım böyle, sınıf arkadaşlarımdan görüp öğrenen oldu onlarda aynısını yaptılar :D:D

tarafından
O zamanlardan belliymiş tam bir ev kadını olacağın kz:)
tarafından
Aynen valla küçükken belli olurmuş :)
Mefruşat kursuna gidiyordum Makınamda dikiş dikerken ipin fazla kısmını koparıp atmazdım sarardım teyzenin biri dikkat etmiş Bi kere de dedi senden iyi ev hanımı olur diyen. Nasıl anladın dedim o ipi koparıp atabilirdin ama sarıp diğerine ek yapmayı akıl ettin bu yaşta bu düşünce aferm sana dedi. Sonra oğluna istedi beni D :D :D

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 292 göst.
0 oy
24 cevap 680 göst.
15 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde EsleminAnnesi (3,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 2801 (871 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 119 göst.

Kategoriler

1,477,033 soru

24,177,476 cevap

336,177 kullanıcı

...