0 oy
3,968 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,048 puan) tarafından

Dün 4 ay aşısını oldu kızım. Vegaferon verdi tahlil falan yapmadan. 

6 damla kullan dedi. 

1 kere verdim . abartmıyorum. Kızım ıkınmaktan çatlayacak. Ağla ağla içi çıktı. 

Kutusunda 2 çeşit paraben içerdiği yazıyor. Özel doktora gidip sorana kadar 2 3 gün kullanıyım dedim bin pişman oldum. 

Sidefer sanırım kabızlık yapmıyormuş, ve doğalmış. 

Yada kosher düşünüyorum. Kullananlar var mı ? 

image

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben bestiron kullanıyorum gaz kabız ishal filan yapmadı kaka rengini de değiştirmedi sidefer de seker varmış sanırım o yüzden bestiron aldım ben doktora sordum içindeki paraben zararsız dedi ama çocuk doktorlarına cidden güvenim kalmadı artık ya hiçbir şey bilmiyorlar ya da insanları s.lak yerine koymaya çalışıyorlar bana emzir iki saat sonra damlayi ver iki saat daha emzirme dedi bunu uyguladigim gün çocuğum gün boyunca ağladı ondan önce bir problem yaşamıyordum kendi aldığım kan damlasinda artık doktorları dinlemiyorum kendi bildiğimi yapıyorum
(1,048 puan) tarafından
Emziriyorsan kendin kann apıcı şeyler ye bol bol geçer sütten. Ben emziremiyrummsütümm yo maalesef
tarafından
Emziriyorum canım ama kan yapıcı şeylerin tümünü sevmiyorum ve bir gün yaparsam diğer gün yapamıyorum istikrar yok genel olarak yapımda maalesef :/
-Reklam-
0 oy
(1,499 puan) tarafından
Canım bende geçen hafta gittim dr bebeğim kilo almiyo diye tahlil yaptı kansızlık ve B12 eksikliği çıktı B12 için iğne verdi kansızlık içinde sağlık ocağının verdiginin dışında ne vermek istersiniz dedim sidefer verdi kabızlık yapmıyormuş dişleri çıktığı zaman dişlerini boyamıyormuş günde 2,3 damla veriliyo kızımda hiç tiksinmeden içiyo tavsiye ederim sadece fiyatı biraz yüksek 73lira 
(1,048 puan) tarafından
Fiyatı biliyorum fiyat önemli değil. Ben doğal olsun çocuğa zararı olmasın istiyorum
(1,499 puan) tarafından
Bende öyle söyledim dr bunu önerdi içinde paraben yok tadı da güzel herhalde ki tiksinmeden içti arkadaş seker var demiş ama bebekler için dışarıdan kullandığımız neyin içinde şeker yok ki azda olsa var ben memnunum
(1,048 puan) tarafından
Orası öyle. Biogia da bile aşırı şeker var diye kukkamadım ben hiç gax damlası . galiba aralarında en masumu sidefer
0 oy
(401 puan) tarafından
Canım ayrıca içinde yurtdışında yasaklanan BHA maddesi var kullanma ben kullanmadım fermix aldım onu kullanıyorum daha bitkisel 
(1,048 puan) tarafından
Kabızlık yaptı mı
(401 puan) tarafından
Yo yapmadı çok şükür canım bir haftadır kullanıyorum
(1,048 puan) tarafından
Tamam canım çok sağ ol
(401 puan) tarafından
Ne demek canım
0 oy
(2,299 puan) tarafından

Bende doktor tavsiyesiyle sidefer aldım onu kullanıyoruz bi sıkıntı yaşamadık ama gittiğimiz doktora hiç güvenim kalmadı artık :(

(2,299 puan) tarafından
Aynen bende hiçbir şey kullanmak istemiyorum ama senin gibi sonra vicdan azabı çekerim diye korkuyorum. Kızım cuma günü akşam ateşlendi şurup falan verdim bi türlü düşmedi ateşi. C.tesi sürekli gittiğimiz doktora gittik kan tahlili yaptı bi şey yok dedi iğneyle soğuk uygulama yaptılar yine de 37.3 e düştü eve geldik çıkıp düşmeye devam etti pazar günü de fitil falan yaptım aynı şekil devam etti. P.tesi farklı bi doktora götürdük eski tahlil sonucunu gösterdim beyaz kanı düşmüş doktor nasıl fark etmemiş acaba dedi tekrar kan aldılar idrar tahlili yaptılar daha da düşmüştü beyaz kan değeri. Serum taktılar antibiyotik iğne karıştırdılar içine onun üzerine iyi oldu ama Kızım mahvoldu ya ☹
(1,048 puan) tarafından
Al işte. Boşuna ilaç almış oldu bebek. Ya bu haberlerde bazen doktorlar şiddet görüyor ya. Halediyorlar ya . vallahi üzülmüyorum.
Geçen gördüm direk haketmiştir dedim
Yazık günah çocuklara ya.
Sanki hepsi aynı tıp derslerini görmüyorlar
(2,299 puan) tarafından
Bende üzülmüyorum. Hem boşuna ilaç aldı hem 4 gün boyunca boşuna o ateşle mahvoldu ya. Normalde mamasını bitirince ağlayıp ister hastayken yemek istemiyodu yedirdiğimde de bitirmiyodu.
(1,048 puan) tarafından
Aman şimdi iyiyse Allah bidaha göstermesin . çocuklara bişey olmasın yaa. İnsan dağılıyor
(2,299 puan) tarafından
Amin canım sağol. Keşke hiç hasta olmasalar

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 262 göst.
0 oy
6 cevap 200 göst.
0 oy
7 cevap 2,141 göst.
0 oy
11 cevap 464 göst.
2 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Merveee3427 (510 puan) tarafından soruldu