0 oy
764 göst.
Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından
Kızlar selam 

Bebeğim 21 aylık aşırı derecede kedi seviyo sokaktan eve getiremiyoruz komşunun kedisi doğurmuş çok güzel beyaz bir kedi çok kararsızım bakabilir miyiz diye birde ne yapmak gerekiyor aşı falan ?

10 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Canım öncelikle iç dış parazitler ini yaptırmanız gerek lakin evin sürekli kedi kokucak kum bakımı var çiftleşme dönemleri var bebeklerin olduğu gibi kedilerin de atak dönem peri var sahiplenir bir iki hafta sonra mobilyami tırmaladi ev kokuyor mamasını döküyor ev de tüy var diyeceksen lütfen günahına girme cunki eve Alişan kedi sokağa adabte olamaz ya bir arabanın altında kalır yada beslenmek için çöp kenarında başka kediler tarafından saldırıya uğrar lütfen ama lütfen ömürlük sahipleneceksen al yoksa dokunma sokakta kendi şartları ile büyüsün önce kendini sorgula ben gerçek hayvan sever miyim yoksa sevgim sokakta mi sadece.
(626 puan) tarafından
Ben kedi besliyorum ev kokmuyor, kedim de mis gibi bebek gibi kokuyor. Tuvaletini çok güzel kapatıyor temizlemek sıkıntı olmuyor o yüzden. Bana gelen evde hiç kedi var gibi değil diyor. Komsumun da kedisi vardı onun evi tuvaleti kokuyodu, tuvaleti sık degistirmek lazım yoksa kediler çok temiz hayvanlar ☺️
tarafından
Valla benim kedimi kucagina alanlar tekrar kokluyor ne guzel kokuyo diye bakmakla ilgili o biraz, insan bile 2 gun yikanmasa kokuyor yani :)
(32 puan) tarafından
Analdim çok teşekkür ederim açıklama için aşırı kararsızım bende
tarafından
Bebek için sahiplenicekseniz sarman kedi sahiplenin çok uysallar Ankara kedisi tavsiye etmem bebeklerle anlaşamıyorlar kedim Ankara kedisi oğluma saldırdı 2 defa iç dış parazit aşısını kuduz aşısını mutlaka yaptırın (kuduz aşısını veterinerler pek yapmıyor türkiyede kuduz vakası yok diye genede yaptırın) kapalı tuvalet ve ince kum alın mamasını suyunu bir yer belirleyip bırakın mutlaka tarak veya fırça alın küçükken alışsın yaratmaya çok küçük kedi sahiplenicekseniz tuvalet eğitimini sizin vermeniz lazım 3-4 aylık sahiplenirseniz daha rahat edersiniz tuvalet eğitimi olur ve anne sütü alırsa daha sağlıklı olur
-Reklam-
0 oy
(8,061 puan) tarafından
Evet canım aşıları olur yaptırmanız lazım. Ve erkek kediler evde dahi olsa bölge belirlemek için bazı noktalara idrarlarını yaparlar bunları düşünerek ayırın annesinden ☺
tarafından
Kizginlik donemi bolge isaretler kediler,o da her erkek kedi yapmaz idrarini. Kizginliga girmeden kisirlastirirlarsa hic biryere isemez :)
(32 puan) tarafından
Ay erkekmis kedi :) dişi bakayım o zaman
(8,061 puan) tarafından
Malesef ki bizim parsimiz 365 gün boyunca bölge belirliyordu sadece kızgınlık döneminde değil yaşadığım için söyledim:)
tarafından
Kediler insan gibidr hepsi birbirinden farkli olur, disilerinde eve cis yapanik cok :) bence pars bolgeden ziyade tepki icinde isemeye baslamis cunku Surekli kizginlikta olmaz kediler :)
(8,061 puan) tarafından
Evet aşağı kata teyzeme de bir kedi sahiplenmiştik o dişiydi tepki çekmeye çalışıyordu sa.lak çocuğum ☺☺
tarafından
Ooo o disiyle haberlesmeye baslamis artik :D kedinin iseyeni cok zor ama insan kiyamiyor iste. Bizimkinin toplar gitti rahatladik valla. Kisir kedi en guzeli :)
0 oy
(787 puan) tarafından
Bizim bahçede 12 tane kedi bakıyoruz durumunuz varsa bakabilirsiniz çünkü çok masraflı oluyor sadece bitanesini veterinere götürüyoruz aşısı vs derken 250 liraya yakın bırakıp geliyoruz 
(32 puan) tarafından
Asi sürekli mi okuyor ki acaba
(787 puan) tarafından
Hayır sürekli değil ama yeni doğan kedi diyorsunuz onun aşıları var ister istemez sokak kedisi mikrop kalıyor vs bişey oluyor masraflı oluyor yani
0 oy
tarafından
Merhaba. Hayvan sahıplenmek cocuk gelısımı ıcın cok onemli. Eger o sorumlulugu alabılırseniz cok guzel olur. 1kedım var daha oncede bir cok hasta kedı baktm ve saldım. Hıc bırınde temızlık problemı yasamadım oncelıkle bunu soyluyım... Kumunu silika kum alırsan ve duzenlı temızlersen asla kokmaz. Cevreden hep bunu duyuyorm kokuyoe dıye bakımsızlıktan ve adi kum kullanmaktam kokuyor. Ikıncısı aşılarını yaptırmalısın kedılerın gecırdıgı bazı hastalıklar onlar ıcın olumcul olabılıyor onun dısında ınsana da bulastırebılecegı seyler olmasn dıye aşı şart. Aşı malıyetleri bıraz tuzlu gelebılır ancak ılk bıkac ay duzenlı aşı oluyor sonra 3 ayda bır iç dış parazıtlerını yaotırıyorsun. 1de karma aşısı var ama ben bu sene aksattım:( kedınızde hazır mama kullanırsanız kumunu silika kum seçerseniz aşılarını yaptırırsanız sizin için iyi olur. Birde sokaktakı herhangı bır hayvan tarafından cırmalanır yada ısırırsa doktora goturun aşı vururlar bebegınıze. Basite almayın..ama sokak hayvanlarından da uzak tutmayın bu soyledıklerım tedbır amaclı. Kedılere yakın mesafeden yanı yuzumu gozumu cızebılecek mesafeden yaklastrmamanızı onerırım kendılerını koruma ıcgudusu ıle patı atabılırler
(32 puan) tarafından
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim canım. Aşı olayını anlamadım ama ya  3 ayda bir aşımı oluyor
tarafından
Canım bebek gbı dusun yaşına kadar nerdeyse her ay ası oluyor ya. Kedıleede oyle. Daha sonra 3 ayda bır ıc dıs parazıtını yaptırıyorsun. Birde karma ası var oda 3 ayda bır. Fiyatları degısıyor netten bakabılırsın.
(32 puan) tarafından
Baktım evet canım aşı sorun değil ama bakalım biraz daha dusunucem çok kararsızım bir bebek gibi bakıp eğitmek lazim
tarafından
Evet kedı yavruysa oynamak ılgılenmek gerekıyor buyuyubce evde varlıgı yoklugu bır oluyor ama bebek ılgı ıster.
0 oy
tarafından
Merhaba benim kedim var yardimci olmak cok isterim. 1. Aldiginiz zaman asilarini yaptırmanız lazim hemen, bir 250 300 tl ilk asilari tutar, orta halli bir mama almalisiniz ki hasta olmasin, kumu, kum kabi, mama kabi vs bunlarda 250 tl tutar. Ilk once masraflarini soylemek istedim bilerek ise girin :) daha sonrasi kedinin alisma sureci var, 1 hafta surer saklanır vs, kedi asla sizin cocugunuzun oyuncagi degil onu da bilerek alin, kediyi fazla sikarsaniz depresyona girer sizden kacmaya başlar, kediler cok temiz hayvanlar temizlikten yana hic sikintiniz olmasin. Tüylerini dert ederseniz bebeginiz 5 6 yasina gelene kadar senede 2 kere tras ettirebilirsiniz. Akliniza takilan soru olursa yardimci olurum seve seve. Benim kedimin instagrami var catofizmir adi isterseniz oraya da bakin, ordan da yazabilirsiniz :)
tarafından
Ayyy iymis ozaman ya bende bakicam ozaman trendyoldan sistis ne hastalığı canim
tarafından
Canim ucuz mamadan oturu idrar yolu enfeksiyonu olabiliyor kediler onun da iyilesmesi o kadar masrafli ki, inan en pahali mamayi alsaydim dersin
tarafından
Ayyyy oylemi canim benim cok sağol ya değiştircem ozaman
tarafından
Rica ederim canim Allah saglikli uzun omur versinn cocuklarimizaa
(32 puan) tarafından
Ya çok teşekkürler nasıl güzel anlatmışsın :) intgramda hemen bakicam..
0 oy
tarafından
Eltimde kızı icin aldi 15gun bakti sonra biralti ben sahiplendim valla cocuk icin alicaksan alma daha iyi 
(32 puan) tarafından
Tabiki birakmiycaz alırsak keyif isimi bu
0 oy
(13,440 puan) tarafından
Eğer çok titizsen sürekli temizlik yapiyim hep temiz kalsin dersen asla alma. Alıp sonra sokaga birakma çok gunah. Cunku asiri tüy dokuyo heryere zipliyo mutfak tezgahina masaya. Her yer tüy tabak catalda bile haberin olsun
(32 puan) tarafından
O kadar tüy mu dökuyor normalmi yani
(13,440 puan) tarafından
3 yildir.bakiyoruz canım. Gelip koltuklara yatiyor yattigi yerler bembeyaz. Bide cocugun var hergun supurup silmen lazim. Yarina birakiyim diyosun ya yerlerde resmen goruyorsun topak topak ucuyor. Tezgah ustune hayatta birsey birakamiyoruz zipliyo sevdigi bisey varsa yemeye. Buzdolabinin kapisi acilmasin hemen geliyo içine girmeye. Buzdolabindan bisey aliyoruz ya kavanoz falan bakiyosun ustune tuyler yapisik. Bazalarimizin altlari kumastan tirnaklariyla tart tart hep yirtti bazalari ipleri cikti :)) bu annemin evinde bu arada. Ben o sorumlulugu alamam dedim. Annemde aldigina pisman ama şimdi hayatta birakamam evladim gibi vicdan azabi cekerim diyo. Ama birakip bi yere gidemiyo asla. Bebek.gibi yani
0 oy
(626 puan) tarafından

Canım benim kedim var, çok temiz. Mis gibi kokuyor. Sadece tuvaletini iki günde bi temizlersin, o da basit topaklaniyor kum, güzel de kapatiyor. Aşı yaptırmadım ben önceden çok kedim vardı sıkıntıları olmamıştı ona güvendim, kıyamıyorum bi de. Dişi kedi al ama kesinlikle, erkekler kizginlikta etrafi pisletiyolarmis. Kisirlastirmadim da kiyamadigim için arada oizginligi oluyo 4 5gunde bitiyor, o zamanlar ilgi bekliyor. İki senedir bizimle, en iyi arkadaşım iyi ki var<3 şimdi bebeğimiz oldu merakla bakıyor alisirlar inşallah:)

(54,089 puan) tarafından
keske resimlerini de atssydiniz☺️
(32 puan) tarafından
Anladım canım sağol ama alacağım kedi erkekmis ya annesi ölmüş
(54,089 puan) tarafından
oyy kiyamam sahiplenin o zaman ya biz erkek kedi baktim evde uc tane hic zararlari olmadi cok akillilardi. suan bahçede dört yavrumuz vardı yabanci kedide getirmis 6 onun var kreş gibi ayni bahce ☺️ bu aksam ciktik heryerden kedi cikiyo annesi hirladi girdik eve
(32 puan) tarafından
Bakalım inşallah bakabiliriz şuan çok istiyorum anneside yok diye
(626 puan) tarafından
Gebegz acı çekmiyolar canım. Kendi başındayken rahat duruyo kizginlikta, beni görünce bagiriyo nazlaniyo. Kızgınlık donemindeykende üzülüyorum ama, kescekler falan düşününce kıyamıyorum. Bazen yaptiralim diyorum vazgeçiyorum
0 oy
(54,089 puan) tarafından
kesin bakacaksaniz alin canim annesinden ayiracaksiniz sonra annesi istemez 
(32 puan) tarafından
Annesi yok ölmüş ya
(54,089 puan) tarafından
canim biz kedi bakıyoruz diye komsu getirmisti annesinden ayirip cok aglamisti geri goturmemislerdi cok zor alismisti bize. annesiz kedi daha rahat adapte oluyor
0 oy
(415 puan) tarafından
2 yil baktım. Oglum istiyor diye aldım. Kokusu, kumu, masrafi bosver gözün görmüyor, ama tüy cok kötü.. her gün sil süpur yine tüy her yer. Cocuk dokununca elleri hep kıl. Uzeri zaten full kıl. En iyi pahali mamayı vitamini aldim yine döküyor tüy. Her mevsim tüylerini değistiriyor. Bir de en uslusu da halı koltuk tırmalıyor doğası gereği haliların ipleri hep çiktı. Dünya malı o da önemli değil ama tüy işini aşamadık. Sahiplendirdik. Hala cok özler üzülürüm ama sevgisi başka çünkü. Erkek kedi kısırlaştıracaksanız alin onun da ameliyatı 600-1000 tl arası. Yoksa o işaret kokusu cekiomez işaret bitaktiği her şeyi atmak zorundasin o koku temizlemeyle çıkmıyor. 
(32 puan) tarafından
Evet aslında benim de en çok takıldığım konu kıl koltuklarım siyah zor olur napicam bilmiyorum açıkçası kızım o kadar seviyor ki arkadaş gibi buyusunler istiyorum ama bu zorlukları görünce de çok endişeleniyorum bakamam diye
(415 puan) tarafından
Çocuklar cok eğleniyor. Onlar için cok iyi o yonden bir şey diyemem. Ama mesela bak evde atıstırmalık hicbir şey birakamazsin kedi olunca. Gider yalar sonra cocuk da yer :( bir de mesela çamaşır yıkıyosun o kil asla çamaşirdan gitmiyor, katlarkem bir de kil toplama rulosu ile tek tek geçiyordum her kıyafeti :( zor cidden. Ben ne zamanki oglum anne bigazımda kıl var sanki dedi o zaman karar verdim vazgeçmeye :( öpuyolar kokluyolar kediyi burnuna ağzına kaçiyor bizim gibi dikkat edemiyor çocuk işte.. inşallah en doğru kararı alırsınız
(32 puan) tarafından
Yorumlardan sonra şuan için erteledim kızım çok seviyor diye sahiplenmek istedim ama kil olayı falan zor çocukla zaten çok zor temizlik yapıyorum durmuyo hiç birde kedi olursa kil tüy yapmasamda olmaz. Alıp bırakmak asla istemem. Bakalım hayırlısı kızım az daha büyüsün boyle sevmeye devam ederse alicam. Yorumlariniz için hepinize teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 105 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 616 göst.
22 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,812 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 676 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,812 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 331 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,812 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,310 soru

24,123,072 cevap

333,579 kullanıcı

...