0 oy
738 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (24 puan) tarafından
Kızlar 38. Günümdeyim lohusa lığın geri çekilme yöntemi ile ilişkiye girdik afedersinz ben korksam da eşim istediği için mecbur kaldı korkuyorum hala bebek olur mu diye olasılık var mı 

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bebek olmasından ziyade günah ayrıca sağlığın için uygun değil iki gün daha bekleseydiniz keşke
(24 puan) tarafından
Kanamam bitti günah mı 40 diye bişey yok diyolar bide dinde
(90 puan) tarafından
Kanamanız bittiyse lohusalığınız bitmiştir. 40 gün lohusa lık için tanınan maksimum süre. Yani şöyle kanamanız 45 gün sürdü diyelim siz 40. Günde gusul abdesti alır namazını kılıp kuran okuyabilir ve eşinizlede birlikte olabilirsiniz. Kanamanız 45 te değil 35 te bitti yine aynı şekilde gusul alıp temizken yaptığınız şeyleri yapabilirsiniz. Nasılki adetin maksimum süresi 10 gün sonrası özür ise lohusa kanamasındada aynı durum söz konusudur ama 40 gün olacak şekilde.
(24 puan) tarafından
Teşekkür ederim kuzum benim
-Reklam-
+1 oy
(6,189 puan) tarafından
40cikmadan iliskiye girilmez gunah ve tibben de yasak.Kanama 35.gun bitip 38.gun baslarsa ya da baslamazsa farketmez ve siz bu sure icinde iliskiye girerseniz gene gunah.Kirk diye bir sey de bebekler icin yok sadece anne icin var
(6,189 puan) tarafından
Fıkıh kitabina gerek yok anaokul bebesi bile bilir bunu ama cok istiyorsaniz tabi etrafiniz da bi bilgili birisi varsa eger ona da sorun
(90 puan) tarafından
Sizin gibi bilgili birisine mi sorayım :)) yukarıya bakın bu konuyla ilgili açıklamayı okuyun doğruyu öğrenin insanları yanlış yönlendirmeyin. Ben bilgili birilerinden ve kitaplardan yeterince ders aldım bu konuda kulaktan dolma değil neyse onu yazdım. Sizede tavsiyem bilmediğiniz konularda fetva vermeyin. Vebale girmeyin okuyun öğrenin ki bir Müslüman olarak dinimizin farz emirlerini ve yasaklarını yerine getirecek kadar ilim öğrenmekle mükellefsiniz.hayırlı günler.
(6,189 puan) tarafından
Guzel bilginizi o zaman kendinize saklayin etrafimda yeterince bu konu hakkinda bilgili kisiler var.Saglik kitaplarinda da saglik acisindan olan yonleri yazilir dini acidan degil;) İyi gunler
(90 puan) tarafından
Yalnız güzel bilgi bana ait değil İslam ailemlerinin hükmettiği bir bilgi. Konumuz sağlık değil sizin günah günah şeklinde verdiğiniz fetva. Etrafınızdaki bu konuda yeterince bilgili kişilerde yeterince bilgili değilmiş belliki sizede kulaktan dolma bilgiler vermişler sizde aynı şekilde yalan yanlış öğreti yapmaya çalışıyorsunuz. Siz böyle konuştukça peygamberimizin cahil kimseyle tartışmayınız hadisi geliyor aklıma zira battıkça batıyorsunuz.Allah hepimizin kalbine hidayet versin inşallah.
(6,189 puan) tarafından
Tmm ttlm hepimize
+1 oy
(1,634 puan) tarafından
Kanaman bittiyse günah ortadan kalkar ama tıbbi açıdan sıkıntı olabilir. 

Benim doktorum 40 çıkınca kontrole gel dedi. Kontrolde de rahim toplanmış ve yumurtlama var ilişki serbest ama çocuk düşünmüyosanız korunun demişti 
(24 puan) tarafından
Adet kanaması lohusalıktan sonra belli olur
(8,485 puan) tarafından
Hayır yumurtlama görülmüş ya zaten lohusa sonunda devamında düzenli oldunuz mu onu sormak istedim . Doğumdan sonra ki kastım oydu . Benim kız 9 aylık olacak hala olmadım gebelik şüphesi duyuyorum acaba olabilir mi diye merak ettim adet olmadan yumurtlama
(1,634 puan) tarafından
10 aylıkken adet görmeye başladım. Emzirdiğimiz için adet görme baskılanabiliyo bazı insanlarda ama adet görmesekte hamile kalma ihtimalimiz var doğumdan sonra
(1,634 puan) tarafından
Bişey değil canım
(8,485 puan) tarafından
Hm anladim canım teşekkür ederim
0 oy
(181 puan) tarafından
Sorunun cevabını bilmiyorum ama seni tebrik etmek için yazdım. İyi cesaret valla benim 40 çıktı üzerine bir 10 qun falan geçti anca kendimi hazır hissettim siz daha 40 çıkmadan 
(24 puan) tarafından
Ağrım sızım yokki
(181 puan) tarafından
Günah gunah
(8,485 puan) tarafından
Kanaması bitmiş sıkıntı yok o yüzden
0 oy
tarafından
Geri Çekilme olduysa gebelik olmaz. Ama gerçekten dinen 40 gun gecmesi lazim 

Bide benim 2 ay oldu Hâlâ korkuyorum valla. 45. Gunde bile denedik olamadi agridan 
(24 puan) tarafından
İşte eşim isteyince çok bişey diyemedim
0 oy
tarafından
1yildir geri cekilmeyle korunuyorum cok şukur bi şey olmadi hamile degilim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 54 göst.
+1 oy
1 cevap 93 göst.
26 Ağustos 2025 Ev & Yaşam kategorisinde mehal (825 puan) tarafından soruldu
0 oy