Merhaba kızlar Allah ın izniyle benim bir kızım olacak basta baya kaynanamın adı muabbeti geçti kocam sonra senin istedigin olsun dedi. Şimdi de kaynanam bidaha kızın olursa koyacaksın diyor eltim de kızı olursa koyacak ismini. Bende dedim ki büyük konuşmayım ama 10 tane de olsa koymam dedim sizce ayıp.mı ettim
Mecbur değilsinki cnm benim taşıyan sensin çilesini çeken sensin varsa kendi kızı o koysun
Ne atabi koyacaksın diye dayayan insana ne ayıbı etmiş olabilirsin ki.Kaynana kızım benim adımı koymanız isterim gönlün olursa falan deseydin evet bu dediğin söz kırıcı olurdu daha kibarca reddetmenin gerekirdi ama koyacaksın diye dayayan insana en iyi cevabı vermissin
Yani bunu direk kaynanana dediysen biraz ayıp olmus daha yumusak deseydin keske :)
Yüzüne mi dedin öyle canm kayinvalidenin
Yüzüne söylemen biraz öyleymiş gibi görünüyor ama sonuçta koymak zorunda değilsin kaynananın da koycaksın demesi ayıp senin çocuğun sonuçta istediğin ismi koyarsın
Benm katonvaldemde annesinin adnı anmş bnde dedm. Kendi 2 kızın var koyablrdiniz. Diğer kardeşlernde koymamş bnm rozam olms dedim. Eşimde istemedi zaten. Bidha iyemedi. Bananrcanm ben annaaanemi hiç görmedm tanmadm koyck olsam onj koyarm. Ne dicem kaynanamn annesnn adnı alcam ağzma gel emzirimmi dicem ayıp. Kaynpeder kaynana ad. Eşim çok karşı buna
Bence ayip falan olmamis zaten yzune demen daha iyi arkasindan konuscak diyecek deilsin bizimd2 o muhabbetler var ama ben koymam asla benim kaynana kayinpeder cok seybyasatti uzdu hos iyi olsalardi koyarmiydim orasi dadusunulir ama bence ananin hakki o kadar cefayi ceken biziz esinle anlasin aranizda isdediginizi koyun canim allh omur versin evladina anali babali buyutsn
Yani ayıp olmus ınsaallah deyip konuyu gecistirseydin hem o zaman yine kendi bildiğini yapardın hem de belki erkek olir bilemezsin kaynana tarafına taktik uygulamak gerek dediğini yapiyomus gibi davran ama kendi bildiğini yap :)
Bende koymam valla. Kendi anneminde koyamam. Herkes yapsın bi tane daha koysun. Isimlerini koyunca sahlanicak sanki cocuk göklere degicek. Elaleme hava yapicam diye bizi sogutsunlar
birak istedigi kadar söylesin birdaha olursa benim adımı verin diye. Ismini vermiyorsun nasılsa, baska birtane olurda benim adımı verin dediğine insallah anne senin canin sag olsun deseydin ismi vermediğim zaman bile vermiş kadar mutlu olurdu
Iyi de kuzum mecbur değilsin ki. Bu ana baba ismi olayına iyice ayar oluyorum yaa.
Bana bir şeylerin dayatilmasindan ben de nefret ederim muhtemelen ben de öyle bir cevap verirdim
Valla bende koymam ne kayınbaba ne kaynana sinir anında olmuş sanki olan olmuş artık takılma canım
Bu muhabbet yıllar önce babamla annesi arasnda olmuş. Ben doğduğumda kendi adının konulmasını istemiş babaannem babam kesinlikle müsade edemem ilerde kızım büyüyüp yan yana geldiğinizde olur ya kızıma kızarım isminizde aynı olunca anne sen alınırsın bana üzerine çekersin üzülürsün demiş. Babaannemde haklısın demiş ve konu kapanmış. Tabi bu özet şuan sende öyle de gönlünü al bence. Bende şuan hamileyim bebeğimizin cinsiyeti belli değil ama beli olduğunda da büyüklerimizin ismini koymayı düşünmüyorum bu sebepten
1,487,862 soru
24,321,933 cevap
345,350 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın