0 oy
713 göst.
Diğer kategorisinde (704 puan) tarafından
Baslik bulamadim dogru duzgun.

Aslinda farkli postlar açacaktım ama 2 cocuktan firsatim olmuyor bunu da yazmazsam icimi dokemiycem.Kurban kesemedik borcumuz cok olduğu için.Cebimde 5 lira bile para yok suan.Oyle sıkıntidayiz yani neyse.Ev sahibim her sene keser bir alt katimda oturuyor kendisi benimde kesmediğimi biliyor.Dun sabah bayramlasmaya kapisina gittim.Konuştuk durumumu biliyor.Neyse 2 tane kurban kesmis  bize iki poset yag verdi.Esim aldi getirdi inanin icinden kavurmalik cikartalim canim çekti dedim.1 kilo bile çıkartamadik.O kadar üzüldüm ki.Ben yeni dogum yaptim lohusayim.Icime dert oldu yaptığı.Baskalarina but vermis bize bunu layik gördü.Bugun etlerle ugrasirken fenalik gecirmis ve etler ortada kalmis.Eti kesecek mecali kalmamis balkonunda etler kalmis.Ben Allahin adaletine cok guvenirim.Biz 2 sene önce kesmistik Rabbim nasip etmişti.Nasil dagitilmasi gerekiyorsa oyle dagittik.Et olmasina cok dikkat ettim o zaman.Kurbanin amacı bu degil mi zaten?Ibadeti yerine getirirken kesemeyini sevindirmek degil midir?(Baska komsularim Allah onlardan razi olsun gonderdiler oyle yiyebildim.) Sizlerde kesiyorsaniz millete yag vermeyin Allah rızası icin kesiyorsunuz sonucta kulunda razi olmasi gerektiğini unutmayin.Icimde kalmasin diye yazayim dedim kizlar yazmasam icime dert olmuştu.

13 Cevaplar

+1 oy
(195 puan) tarafından
Evlenmeden once hiç kurban kesmemistik Allaha sukurler olsun evlendiğimde beri ger sene keseriz ben kurbanimı kesmeden hemen pay hazirlarim ve asla kemik yag koymam ve ilk dagitimi ayirdigimda kayimpederim gulmustu sen bizi batirirsin diye gözlerim  dolu dolu baba bize hep kemik gelirdi cok üzülürdük zorumuza giderdi simdi benim elimde imkan varken ben niye elalemin gönlünde burukluk bırakayım dedim. Ben koydugum etin uzerine kayinpedet bir parca daha atıp omzuma dokunup aferim Rabbim gonlündekini kasina cikartsin demisti.
(704 puan) tarafından
Allah kabul etsin canım.Boyle olmak en guzeli.Gercekten kesemeyip baskasindan beklemek cok zor bisey.Bekleyipte oyle biseyle karşılaşmak daha da zor.
(195 puan) tarafından
Gercekten öyle canim Allah yardimcimiz olsun rabbim iyi insanlarla karsilaştirsin.
(1,696 puan) tarafından
Ne kadar güzel yüreğin var bacım senn Allah gönlüne göre versin senn hep mutlu çok güzel bir şey yapıyosn biliyomsn çok güzel rabbim 2 katını versin
(704 puan) tarafından
Pufidik bebek Amin amin canim.
(195 puan) tarafından
Amin  canim cumlemize inşaAllah...
Yoklukdaki insana iyilik yapıyormus gibi yapmak kadar acı birsey yoktir canim ben bunu cok iyi bilirim biz kurban bayraminda aç yattıgımızi biliriz komsularimiz kurban gunu mangalla yapaken biz acliktan aglardik annemde bize yetememekten aglardi.
(704 puan) tarafından
Yaaa cok üzüldüm Rabbim cektiklerinin mukafatini versin insallah.Yokluk cok zor bisey.Bende tam tersi baba evinde hic yokluk çekmedim şükür ama evlendikten sonra yokluk çekmeye başladım.Zor ama yapacak bisey yok.
(195 puan) tarafından
Allah hic bir derdi mükafatsız birakmaz Allahın izniyle
(704 puan) tarafından
Insallah canim insallah.
(195 puan) tarafından
Varsın dünya zenginlerin harvurup harman savuranların olsun  ahiretimiz cok guzel olsun insaAllah mükafatın ahirette Alalım insaAllah.
(1,696 puan) tarafından
Allah büyük canm rabbim kimseyi darda bırakmasın
(1,696 puan) tarafından
Aynen öyle canm Amin inşallah
(195 puan) tarafından
Amin ecmain.❤️
-Reklam-
0 oy
(54,084 puan) tarafından
annemde cok dikkat eder verirken.

eski patronum aldigi kamyonlar.icin kesmisti dayisi mangallik kavurmalik secmis icinden kardeside cigerleri almis dedigin gibi sadece yaglari işçilere bolmuslerdi. ertesi sabah butun isciler soylenmisti ayip diye 
(704 puan) tarafından
Ama ayip sonucta gunah.Asil işçiye vermesi lazim etini.
(1,696 puan) tarafından
Onu ailesine değil işcilere dağıtması lazım o ondan çıkar bir şekilde
0 oy
tarafından
Ayip ya yemin ederim hicmi vicdan yok insanlarda ya
(704 puan) tarafından
Olmayinca olmuyor iste.Ben Allaha havale ediyorum böylelerini.
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Ne kadar ayıp allah görüyor cnm 
(704 puan) tarafından
Oyle zaten Allah nasip etmemis o etleri kesmeyi.
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Biz de direk butun biri verilir içine de çok az yağ koyarız kavururken içine koysunlar diye yaptığı çok ayıp olmuş hiç vermese ondan iyiymiş canım inşallah Allah'ın seneye sizede nasip eder 
(704 puan) tarafından
Amin canim Allah razi olsun.Bende ayni fikirdeyim gercekten hic vermese daha iyi olurdu.
0 oy
(66 puan) tarafından
Bizde kesemiyoruz bu sene diger senelere kismetse. Kestigimiz zamanda ben dolabima sadece misafirlige gelenlere aliyorum ben büyüklerimden böyle gördüm. Gecen arkadaşim aradi diyor dondurucu aldik kurban gelmeden, istifleyecek yani ee ne anlami kaldi kurbanin çoğu insan bunu yapiyor. Birbirlerine veriyorsar sirf vermis olmak icin degis tokus yapiyorlar. Hele şu zamanda herkesin durumu ortada Allah rizasi icin kesiyorsaniz ihtiyaci olanlara nasiplerini vermeli ki Allah daha cogunu versin diye dusunuyorum 
(704 puan) tarafından
Rabbim seneyede bizlere nasip etsin insallah.
Kurbanin amaci bu bence.Kesemeyeni sevindirmek.Onlar et yeme derdinde.
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Götürürdüm ppoşeti kapılarına koyverirdim
(704 puan) tarafından
Bisey demedik onlara ama benim icime oturdu.
0 oy
tarafından
Allah akıl fikir versin onlara

2 senedir bende ev sahibinin üst katnda oturuyorm.

Hep 2 pay verirdi bana

Kizida verirdi .

Hemde çok çok yani

Bu sene onların başına bi mevzu geldi, tüm bina inundu 2 daireye kalana kadar satmak zorunda kaldı. Arabaları gitti, öyle ki bazen eşimden borç istiyo.

Bu sene kesemedik diye ağlıyordu dün teyze..

Allah kesmiş sevabı yazsn onlara bu senede,çünkü her sene fazla fazla verirdi
(704 puan) tarafından
Amin canim.Ne guzel oyle veriyorsa gerçekten yapılması gerekeni yapmış.Allah yardimcisi olsun.
tarafından
Ailemde öyledir. İnan her sene bize bi kavurmalik et bırakırdı hep dağıtır .. Allah hakkıyla ypmayana bidaha nasip etmesin
(704 puan) tarafından
Allah islah etsin diyeyim bende ne diyeyim.Rabbim nasip etmemis zaten etleri kesmeye mecali kalmamis.Kimsenin ahi kimsede kalmıyor zaten.
0 oy
(105 puan) tarafından
Banada pay geldi ve 2 poset sırf yağ kemikti
(704 puan) tarafından
Allah islah etsin oylelerini ne diyeyim vermeseler daha iyi.
0 oy
(12,107 puan) tarafından
Canim benim ya.. bu hikaye bana bi yerden tanıdk geldi.. yengem de aynısnı yapardı bize, eti komple sıyrılmış kemikleri getirirdi.. annem oturup ağlardı bi guzel, zoruna giderdi.. ama 2 3 snedir kesiyorlar şukurler olsun.. 

Bazısı sırf kendi için kesiyor malesef.. o onun insanlğı boşver uzulme.. benim ev sahibim dun doldurup  vermiş valla et.. kestiğimizi bildiği halde( eşimin patronu alıp verdi bize de koyun, y9ksa kesemeyecektik.)  ALLAH razı olsun
(704 puan) tarafından
Allah kabul etsin.Yazik üzüldüm çünkü kesemeyince insanin cok zoruna gidiyor anneni cok iyi anliyorum ama Allah oyle yapanlardan elbet çıkartıyor.Sonucta Allah rizasi icin kesemeyene yedirmek icin kesiyorsun sonucta.
(12,107 puan) tarafından
Aynen oyle cnm...
0 oy
(1,306 puan) tarafından
Canm oyle diyon ama bozde kesemedk kaynanam kesti gozumun onunde inan kadın verecek et bulamadi yani hep yagdi kurbn hic et tutmams kotu dusunmemek lazm gecen yilda kuzenim yanlislikla kemik verms amcamlara onlarda kemk verdiniz demisler ilk basta sonradan demisler onlarda yanlslik olmustur filan demisler
(704 puan) tarafından
Esim görmüş keserlerken baskalarina but verdiğini görmüş.Yani eti varmış.Kotu düşündüğümden degil olan bu canim.
0 oy
(7,140 puan) tarafından
Dün aynısını bende yaşadım ve ağlamamak için kendimi çok zor tuttum hâlâ burnumun direği sızlıyor diye bilirim
(704 puan) tarafından
Ya kiyamam.Uzulme Rabbim görüyor elbet cikkar onlardan da.
0 oy
(58 puan) tarafından
Aynı olayı dün bende yaşadım cnm insan utanır onu vermeye ben olduğu gibi çöpe attim rabbim layık görsün bize daha iyilerini onlarida Allah'a havale ediyorum rabbim versin cezalarını hiç vermeseler bukadar zoruma gitmez kedinin köpeğin önüne atılacak şeyi bize layık görduler ya Alalhta onlara layigini buldursun
(704 puan) tarafından
Uzulme elbet onlardan cikar.Rabbim seneyede bizlere nasip etsin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 635 göst.
0 oy
2 cevap 113 göst.
0 oy
3 cevap 209 göst.
1 Ağustos 2025 Kültür-Sanat kategorisinde Dertliii (197 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 322 göst.

Kategoriler

1,473,245 soru

24,122,256 cevap

333,542 kullanıcı

...