0 oy
417 göst.
Diğer kategorisinde (669 puan) tarafından
Eşim başvuru yapmıştı  denemek için 6 ay ertelemeli 5.000 tl çıktı eşim çekmek istemiyor bende diyorum çek bankaya atalım orada dursun hiç birikimimiz yok bende evde bişeyler yapıyorum en azından borcum var deyip öderim zamanında  36 ay 188 lira eşim kuruş ödeyemez bir kredisi daha var çünkü dediğim mantıksızmı 

9 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Borç ile birikim yapmayın canım kenarda tutacak paranız kendi birikiminiz olsa dahda iyi yani tabi şuan acil ihtiyaç yoksa 
(669 puan) tarafından
Haklısın canım vazgeçtim teşekkür ederim fikrin için
-Reklam-
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Evde ki hesap çarşıya uymadı o zaman ne yapacaksınız canım. Birikimini elinde olan parayla yap, boşver girmeyin kredi işine. 6 ay ödemesiz olunca milletin ilgisini çekiyor ama şuan o kadar pişman insan var ki. Para bitti iş ödemeye geldi.
(669 puan) tarafından
Evet haklısın canım vazgeçtim bende birde o bana stres olur teşekkür ederim fikrin için
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Virüsten ötürü piyasanın nolacağı belli değil canım .36 ay çokmuş .Bence eşin haklı .
(669 puan) tarafından
Eşimi ikna ettim çekecekti ama haklısınız sizleri dinleyip vazgeçiyorum sağol fikrin için
0 oy
tarafından
Kenara koysan inan ki nereye gittiğini anlamazsın kredi çünkü faizide var 
0 oy
tarafından
Krediye o kadar karşıyım ki üç günlük dünyada kredi çekip faiz yeyip Allaha karşı gelmiş oluyorsun. Eşim 6 7 senedir belediyede düzenli işi var şuan çekse 300 milyara kadar çekiyor hep ağlıyorum evim yok diye kiradayım eşim cekeyim ev alayim diyor. Hayır diyorum Allah büyük vardır bir bildiği haramın üzerne ev kurmam diyorum kiradayım ve oturduğum ev berbat ötesi ama yinede çekmiyorum. Hergun ağlıyorum dua ediyorum piskolojim bozuldu ama yinede çekmiyorum. Öbur dünyayı düşün boş ver bu dünyayı. 
(549 puan) tarafından
Bedava ya da hırszkk degıl ki geri odemelı bunun neyı gunah anlamadm
Bnce bu kafayla daha cok aglarsmz
tarafından
Neyi günah ben soylıyım. Misal Sen bankadan on bin çekip geriye on beş ödüyorsun ya iste o faiz oluyor Allahu teala da kuran-i kerim de faize devam ederseniz Allah ve Rasulüne savaş açmış olursunuz buyuruyor.

Hatice canim boşver üzülme inan değmez yaşayacağımız 50 60 sene için ahireti heba etmeye benim esim de memur çekse ona da bi ton para verirler ama bizde uzak duruyoruz, dünya dan gelip geçiyoruz ev şart değil
tarafından
Evet canm bende öyle düşündüğüm için çekmiyorum zaten.... ve size gerçekten çok üzüldüm Allahın emirlerinden haberiniz yok. Lütfen boş vakitlerinizde kuran-i açık okuyamasanizda internetten bari bakın Allah bizlere neleri haram kılmış. En büyük gunahlar arasında faiz yemek. Çok şükür rabbim beni şeytana uydurup günah isleyecegim şeyleri yaptırmasin.
0 oy
tarafından

Aman bacım bulaşma inan değmez. Şuraya bi ayet bırakayım.

Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimse gibi kalkarlar. (Bakara, 275)

0 oy
(1,452 puan) tarafından
İnanki o paranın hayrı bereketi olmaz bizzat yaşadım eşim kardesine tlfn aldı kredi kartından taksitli para cekti 2 bin tl onla peşin aldı sonra kardeşinin verdigi parayı bi kenara koyalım birikim olsun bn onu taksitle nasılsa ödüyorum dedi arabamız bozuldu 3 bin tl ye onu yaptırdık o parada fazlasıyla oraya gitti faiz haram onunda bi bereketi olmaz cnm eşime dedim böyle yaptıgmız için oldu oda bidaha asla yapmam dedi
0 oy
(97 puan) tarafından
Karsi çıkanlar var ama bu dünyadada yoksul içinde yasicak halin yok ihtiyacın varsa kredide çekilir ödenir alınır satılır bu böyle yani kendini heba edip üzülmenin anlami yok binlerce insan bu şekilde ev aliyo araba aliyo gelecek kuruyorlar yoksa öbür türlü parami birikir bu devirde allah aşkına ben anlamıyorum herseyi dine bağlıyorlar tamam ama bu hayatin gerçekleride var ac kalsan kimse kapını açmaz içinizden nasil geliyosa oyle yapın bu hayati siz yasicaksiniz herkes kendi mezarına girer 
0 oy
(798 puan) tarafından
Bence eşini dinle kendine güveniyorsan kendi paranla birikim yapabilirsin hem faiz oldugu icin haram oluyo

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 222 göst.
22 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 268 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 817 göst.
24 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Eslemini (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 409 göst.