0 oy
749 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar postlarımı gören bilir kızım dün sabahtan beri hasta ateşleniyor dün sabah doktor farenjit dedi ilaç verdi ama ben ateşini asla düşüremedim ne yaptıysam ne ettiysem düşmedi burda önerilenleri de yaptım ama düşüremedim saat 1 buçuğa geliyordu birden 39 oldu ateşi hemen acile götürdük tekrar orda serum taktılar soydular çok korktu çok ağladı yavrum canımdan can söküldü sanki o öyle ağlarken :( hastaneden çıkarken ateşi 36.2ydi şükür orda düşmüştü eve geldik bir buçuk saat falan oldu şimdi gene yükselmiş 38 buçuk tekrar ateş düşürücü içirdim başında bekliyorum elleri ayakları buz gibi ama koltuk altı alnı ve sırt kısmı yanıyor devam ediyorum soğuk pres yapmaya dua istiyorum n'olur dua edin düşün yavrumun ateşi korkuyorum :( tahlil yaptılar film çektiler şükür temiz çıktı hepsi ama doktor ilaçların etki göstermesi iki günü bulur bu süre de ateş devam edecek dikkat et dedi şimdi de öylece yatıyor yavrum sayıklıyor bazen inliyor ara ara kalkıp oturuyor ağlıyor içim sökülüyor :((:(

image

.

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Bizde ateşi varken hastaneye götürmüştük,geldik yine yükselmişti saat sabahın 5 ydi .

Kuzum bebegimin ateşi 40 dereceydi ilk isim soğuk kanlı oldum ve ben onu evde dusurdum nasıl mı. 

Önce paranox s fitil attim ,sonra küvetine ılık su doldurdum ne soğuk ne sıcak vaziyette .

Onu o küvetin içinde 20 dk oyaladım. 

Çıkardım muslin beze sardım 5 dk öyle oyaladım. 

Ardından tekrar ılık küvetin içine koydum 20 dk daha oyaladım. 

5 dk daha muslin beze sardım. 

Ince bir şekilde giydirdim ve uyuttum hem oda rahatlamıştı. 

Sonrası 37 .5 falan düşmüştü. 

Bir yandan hem ılık su hem fitil etki gösterdi. 

Rahat bir nefes aldım. 

Yine takip ettim . . .

Çok şükür daha 40 a çıkmadı. 

Sabaha doğru 36 ya inmişti 

Inatçı ateş olduğu için ne zaman yükseleceği belli olmuyor .

Ilaclari dönüşümlü kullan
tarafından
Paranox fitil verip duş aldırıp soğuk pres uyguladığım halde 39a çıktı ateşi düşüremedim hastanede düştü serumla şimdi gene hafif var :(
tarafından
Çocuğu küvetin içinde oyalaman lazım sadece vücudu bak başı değil en son çıkarken başına su dökersin .
Ilık suyun içinde oyalaman lazım 39 u düşürmen icin
tarafından
4 saat sonra ibofiren kullan varmi evinde kuzum dolven yada ?
tarafından
Az önce calpol verdim ibu Fort var kuzum sabahki doktor vermişti
tarafından
Şu an 38.5 ateşi 38un altında kontrol altında tutmaya çalışıyorum
tarafından
Tamam kuzum uyurken soğuk kompres koy eklem yerlerine  üzerini soy zaten antibiyotik etki gösterdikçe ateş bitecek kuzum bugünü geçir yarın kaldı  bu 2 geceyi idare et olurmu dua edicem şimdi kızın için allah şifa versin bebeğine:(

Belki yarın bile ateşi kalmaz kuzum
tarafından
Bide oda serin zıbınla duruyor üstünü örtsem mi üşür mü ki
tarafından
Ört ama ince müslim bezle ört kuzum
tarafından
Kuzumm çok sağol Allah bin kere razı olsun senden iki gün nedir ki ömrümü veririm yavruma yeter ki iyi olsun
tarafından
İnce bi kundak var resim atayım da bak o olur mu aşağıya bak kuxum
tarafından
Rica ederim kuzum inşallah düşer ateşi rabbim her hastalığa derman vermiş geçicek kuzum
tarafından
Yok kuzu muslin örtü hava alıyor basörtü gibi.
tarafından
Aynen öyle Allah büyük elhamdülillah bu günümüze
tarafından
Öyle örtüm yok tülbent örtüyümmü
tarafından
Ört kuzum ateşi bi anda düşerse üşümesin.
tarafından
Tamam balım Allah razı olsun
tarafından
Bak kuzum doktorda bana öyle dedi .

Mesela calpol ,paranox fitil aynı etken maddeye sahip bunu 4 saat arayla verebilirsin.

Ama etkili olanlar ibofrendir daha çok etki gösterir.

Yanı şimdi sen önce paranox fitil vermişsin sonra calpol vermişsin böyle yapma araya ibo fort ta kat öyle daha etkili olur .

Mesela calpol verdin baktin düşmüyor 2 saat sonra ibofort verebilirsin düşüş sağlayacak çok ateşli durumlarda 2 saat arayla verebilirsin.

Devamli aynı etken maddeli ilacı verirsen etki sağlamaz.
tarafından
Şu an ateşi 39 çok korkuyorum ılık pres yapıyorum uyuduğu için kaldırdım ama çok ağladı ayağına nemli çorap giydirdim limonla ıslattım çorabı
tarafından
Kuzum ibofort ver benim yaptıklarımı tekrarla ılık su ..
Düşücek emin ol bunu yap düşecek
tarafından
Şimdi verimmi 1 saat oldu calpol verelim zararı olur mu ki
tarafından
Önce limonu dene kuzum bakalım.
Vücut onu emsin .
Her bebekte her yöntem ise yaramıyor..
Baktinki limon dusurdu sonra ılık suyla dus aldırıp bol su içirirsin .
tarafından
Tamam kuzumm havale geçirmez dimi çok korkuyorum ben
tarafından
Yavrum havale geçirecek olan bebek 38 derece de bile geçirir.

Korkma bi limonu takip et

Baktın geçirmiyor ibofort verip ılık su küvetine koyarsın benim dediğim gibi önce soğukkanlı ol ya varya şuan uçup yanına gelicem he korkma korkma diye seni durtucem korkak anne :))

Önce ateşin düşeceğine inan 42 derece mı bu havale geçirecek kuzum
tarafından
Limonu elimize alıyoruz. Mümkünse sulu bir limon tercih etmemiz gerekiyor. Üst kısmını içi görünecek kadar hafifçe kesiyorsunuz.

Ve kestiğiniz yere bir miktar tuz serpiyorsunuz. Tuzu tek bir yere değil limonun üstünü kestiğiniz tüm alana serpmeniz gerekiyor.

Daha sonra maşa yardımıyla limonu sıkıştırarak ocağın üzerinde kesik olmayan taraftan ısıtmaya başlıyorsunuz. Isınan limon yukarıdaki yüzeyde bulunan tuzu emmeye başlayacaktır.

Limondan yavaş yavaş çat çat sesleri gelmeye başladığı zaman ocağı kapatıp limonun suyunu bir kaba iyice sıkınız. 

Bu işlemi yaparken mutlaka eldiven kullanmalısınız aksi halde eliniz ısınmış limondan dolayı yanabilir.

Sıklan limon suyunu çocuğunuzun yada yetişkinin ayağının alt kısmına, koltuk altlarına, alnına güzelce süreceksiniz. Özellikle topuk kısmı çok önemli. Oradan emilim çok hızlı şekilde sağlanıyor.

Bu işlemi yaptıktan yaklaşık 10-12 dakika sonra vücut sıcaklığı hızla düşmeye başlayacaktır. 

Limon işlemini uyguladıktan 1-1.5 saat sonra ılık bir duş aldırılınca, kişi yada çocuk kendine gelecektir. Ancak burada hemen, özellikle sulu meyvelerden ananas, sulu elma vb gibi meyveler yedirilip rahat bir uyku uyuması sağlanmalıdır. 

Zaten ateşle savaşan vücut yorgun düşeceği için besin takviyesini alıp ateşi de düştüğü için hemen uykuya dalacaktır. Gece boyunca saat kurulurarak ateşi kontrol altında tutulmalıdır.
tarafından
Ben çok soğukkanlıydım ama kızımdan önce :) valla keşke yanımda senin gibi biri olsa peşimde aşırı pimpirikli o benden beter sırf beynimi yiyecek diye uyandırmıyorum:) şu an ılık prese devam ediyorum çoraplar ayağında kaç dakkayaa bir ölçsem ateşini
tarafından
Al bak kuzu bunuda senin için araştırdım sayfa sayfa gezerek şimdi bende uyuyacağım malum benim bebiş sabah benim ateşimi tavan yaptirir rabbim bidaha hastalıkla ugrastirmasin sizleri iyi geceler kuzum .
tarafından
Yarım saat sonra tekrar ölç kuzum  bak limonla ilgili buda varmış yeni öğrenmiş oldum .
tarafından
Sağol kuzum okudum hepsini yapıcam Allah senden bin kere razı olsun hakkını helal et uykusuz kaldın bizim için Allaha emanet ol ❤❤❤
tarafından
Olsun kuzu benimkinin de azi disleri çıkıyor çok uyanıyor şimdi derin uykuya daldı inşallah sende allaha emanet ol bebiş op benim yerine:)
tarafından
Öperim balım Allah kolaylık versin yyavrna :)
tarafından
Canım naptın dusrdumu limon ateşi.
tarafından
Evet kuzum dediklerinin hepsini yaptım düştü ateşi bir saat öncesine kadar iyiydi ilaç falan vermiştim ilacın etkisi geçince gene yükselmeye başladı aynı şeyleri tekrarladım normale dönüyor ateşi çıplak yatıyor şu an uyuyor
tarafından
Oh iyi sevindim kuzummm valla aklım senin bebinişte kaldı
tarafından
Canım benim Allah razı olsun ❤❤
-Reklam-
0 oy
(1,634 puan) tarafından

Rabbim acil şifalar versin kuzuma :( çok çok geçmiş olsun 

tarafından
Çok sağol n'olur dua et bize teyzesi :(
(1,634 puan) tarafından
Ederim tabii canım. Dikkat et kuzuya geçer inşallah hemencik
tarafından
İnşallah canım inşallah: ((
0 oy
(56 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım benim de bugun biraz ağrım var belime vuruyor 15 haftalık hamileyim neden bilmiyorum uyuyamıyorum bu gece 
tarafından
Sağol kuzum
Bebek büyüyor o yüzden ağrı yapar artık çikolata yiyip parol içebilirsin
0 oy
(2,109 puan) tarafından
Canim evde limon varsa sık limonu coraplarini limona bula gydir instagramda gormstm eltmin kizi ayni boyle olmustu yasi 9 10 yasinda o coraplari gymekten tiksindi bagrdi ama gydrdk atesi braz dusmustu bi dene istersen rabbim acil sifalar versin hic bir cocuga hastalik vermesn rabbim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 874 göst.
20 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 91 göst.
26 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Esra Yagmur (1,068 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
25 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bgm (1,145 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 275 göst.
18 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,878 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,532 soru

24,156,285 cevap

335,122 kullanıcı

...