0 oy
931 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (114 puan) tarafından
Kizlar oğlum 4 gündür yüksek ateş çekti. Hastaneye gittik tahliller yapıldı çok şükür enfeksiyon yok herşey temiz. İki gundur ateşi yok çok şükür ilaç vermeyide kestim.antibiyotik hiç kullanmadım sadece dolven kullandım. Ama şu son 2 gundur karnında yanaklarında kollarında isilik tarzı kızarıklıklar var neyden olmuş olabilir? Doktorumuz aradık kontrol et cogalirsa getir dedi. Size danışmak istedim bide

6 Cevaplar

0 oy
(3,757 puan) tarafından

Altıncı hastalığa benziyor cnm çünkü benim kizim da öyle oldu geçiyor kızariklklr bir süre snra 

(114 puan) tarafından
Ay ilk defa duydum internetten araştırdım hemen gerçekten dediğiniz gibi ya. içim rahatladı valla. sizinki kaç gün sonra geçmişti oğlum 15 aylık
(3,757 puan) tarafından
Toplam 1 haftada fln geçiyor ateş kizarklk fln ile beraber cnm benim kızım şuan 19aylik
-Reklam-
0 oy
tarafından
Belirtiler altıncı hastalık oğlumda geçirdi hiç dokunma 1 2 güne geçiyor
0 oy
(13,440 puan) tarafından
6.hastalik diye bisey var canim dedigin gibi atesten sonra dokuntu oluyor
(114 puan) tarafından
Kaç güne geçer peki? Bişey yapmam gerekirmi?
(13,440 puan) tarafından
3 4 güne maksimum geciyo canim. Gecmezse doktora goturursun kendi kendine geciyo yani. Ama evde baska cocuk vqrsa dikkat et bulasiyo
(114 puan) tarafından
Yok yok tek çocuk. Banada bulasirmi o kadar öpüyorum kokluyorum?
(13,440 puan) tarafından
Altıncı Hastalık Bulaşıcı Mıdır?
Görünürde bir döküntü olmasa da Altıncı Hastalık bulaşıcıdır. Tükürük aracılığıyla (örneğin hastalığı taşıyan biriyle aynı bardaktan içmek) ya da respiratuar damlacıklar yoluyla (öksürük ya da hapşurukla) yayılabilir. Altıncı Hastalığın ne zaman bulaştığını merak ediyor olabilirsiniz. Bulaşıcı dönem çoğunlukla hastalığın ateşli safhasıdır.

Çocuğunuzu bu hastalıktan korumak için, hasta olduğunu bildiğiniz kişilerden onu uzak tutun. Eğer hastalığı taşıyan biriyle temas ettiyse, virüsün belirtilerini gösterip göstermediğini izleyin. Unutmayın, hastalık hiçbir zaman hoş bir şey olmasa da, altıncı hastalığı çocukların çoğu geçirir.

Erişkinler de bu hastalığı geçirir. Sağlıklı erişkinler çoğunlukla hafif atlatır, ama yine de çocuklara geçirebilirler. Bu nedenle evinizde hastalığı kapmış biri varsa, hastalığın yayılmasının önüne geçebilmek için, tüm aile üyelerinin düzenli olarak ellerini yıkadığından emin olun.

Altıncı Hastalık genellikle endişelenmenizi gerektirecek bir durum değildir. Sık rastlanan çocuk hastalıklarından biridir ve büyük olasıklıkla çocuğunuz bunu çok kısa bir sürede atlatacaktır. Bu nedenle onu bolca dinlendirin ve sakin olmaya çalışın.
0 oy
(1,499 puan) tarafından

image

bizimde kışın aynı dediğin gibi oldu iki gün ateşlendi ateşi düşüp azıcık iyileşince böyle oldu geçer  geçmezse doktora götürürsün 
(114 puan) tarafından
Ay geçer inşallah ya
(1,499 puan) tarafından
Geçiyor korkma bi güne mi iki güne mi ne geçti bulaşıcı yazmış bi arkadaşta bulaşıcı değil olsaydı evde iki tane daha çocuk var onlarada geçerdi
0 oy
tarafından
benim oqlumda bi ara öyle oldu annem dedi ateşten olmuş kendini dısarıya atmış demişti tam harçtirlamıyorm qeçmiş qün
0 oy
(758 puan) tarafından
Şu an aynı durum bizde. Ateş gitti ve şu an vücudu kızarık kızarık. Demek 6.hastalıkmış. İçim rahatladı yaa ama yine de doktora götürürüm yarın 
(114 puan) tarafından
Biz doktorumuzu aradık korkma dedi cogalirsa getir dedi sadece. Şu dönemde hastaneye gitme taraftarı değilim ya oranın havasını bile solumaya korkuyo insan artık
(758 puan) tarafından
Evet canım Bi de ateşlenince 2 kere gittik

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 157 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (978 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 139 göst.
10 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Huysuz57 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
28 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ercey__ (114 puan) tarafından soruldu