0 oy
801 göst.
Diğer kategorisinde (16 puan) tarafından
Kizlar internette okuduguma gore dogum esnasinda tam acilma oldugu zaman bi hormon salgilaniyomus ve o hormonla anneye inanilmaz bi ikinma istegi geliyomus, fakat bende hic ama hic ikinma istegi olmadi, o sanciyla ikinmaya basladigim an sanci o kadar baska bi boyuta geliyoduki o acidan ikinmak istemiyodum. Hatta acilmam saat tam 9:00da oldu, ama oglum 11:40da dogdu. Hic ikinmadim cocuk sanciyla kendi indi diyebilirim:) sorum şu ki, sizde ikinma istegi geldimi? Ve ikinirken o aciya dayanabildinizmi?

18 Cevaplar

0 oy
(3,749 puan) tarafından
Ikındm hemde 12 saat boyunca 
(1,415 puan) tarafından
Nasıl Allah aşkına ben yarım saat sedyede 9 cm ikinamadim diye bebeğim okjisensiz kalmıştı ya. Ne günlerdi Allahim
(3,749 puan) tarafından
Gece 1 de suyum geldi hastaneye gittim 2 cm açıklık dediler öğlen 12 bucuğa kadar sancılar her geldikçe ıkındm bebek gelsin diye doktorlarım dedi ıkın diye sen düşün kaç saat sürmüş bnm :)
(16 puan) tarafından
Nasil 12 saat ya?
(1,415 puan) tarafından
Aman Allahım ya, o kdr saatte ıkınma dermanı nssil kaldı sende ya
(3,749 puan) tarafından
Her sancı geldikce ıkındım açılmam olsun diye cnm bağırmak yerine, ıkın daha kolay olur dediler okadar dediklerini yaptım 6 cm açılma oldu sonra, kestiler
(8,273 puan) tarafından
Kaç dikişin oldu ki
(3,749 puan) tarafından
35 den fazlaydı en son sordum da 35 i geçti dedi iç dış
(8,273 puan) tarafından
Yuhhh daha neler ne biçim doğum yaptırmış onlar ya bir kere 10 cm beklemeden kesi atmanın mantığı ne gerizekalilar
(3,749 puan) tarafından
Kafası görünmüştü cnm artık geliyordu o yüzden
(8,273 puan) tarafından
Peki illa ki zor olmuştur da sende bir travma yaşattı mi o kadar dikiş olmasi
(3,749 puan) tarafından
Yok cnm kızımı aldık dan sonra hiç bişi hissetmedim :) sadece uzunca süre dikiş yerlerim ağrıyordu
(8,273 puan) tarafından
Benim bir tanıdığım aylarca üzerine oturamadi tuvaletini yaparken çok büyük sıkıntılar çekti . Kimisi düzgün yapamıyor işini ya benimde doğuma yakın 8 cm idi ebe baktı bebek iyice inmiş suyun gelebilir korkma dedi sancı geldiğinde haber ver ve ikin dedi yatakta iken o sırada sancı ile birlikte elleri ile 10 cm ye tamamladi sonra dogumhaneye geçtik orda da çömelerek iki kere sancimla ikindirdi çatala aldı . Sonra da doktor geldi catalda da üç ikinmada geldi yavrum iki dıştan iki içten dikişim oldu içte ki kızımın marifeti dışta ki doktorun kesisi
(3,749 puan) tarafından
Seninki kolay olmuş kuzum
İyiki doğmuşlar kız
(8,273 puan) tarafından
He ya Allah'a şükürler olsun iyi ki varlar yoksa ben napardim bu pandemi zamanında tek başına :) :) rabbim her daim sağlık sıhhat huzur versin evlatlarımıza . Ben sancida cok zorlandım çok ağladım hiç bagirmadim ama içimi çeke çeke anne diyerek ağladım
(3,749 puan) tarafından
Ağlamadım bağırmadım bende kuzum her sancı  geldikce dua okudum bol bol bide ıkındım okadar cnm
Amin amin kimsenin kucağını boş bırakmasın Allah'ım
(8,273 puan) tarafından
24 saat normal sancı 12 saat boyunca da  şiddetli sancı çektim bana çok ağır geldi kimse benden zaten normal beklemiyormus ama rabbim çok şükür nasip etti çok hevesim vardı normal doğuma . Rabbm bütün iyi niyetli kadınlara bu duyguyu nasip etsin inşallah
(3,749 puan) tarafından
Amin canm bnm
-Reklam-
0 oy
(18,526 puan) tarafından
Evet bende oldu canım. Ebe bana ıkınma demesine rağmen istemeden ıkınıyordum
0 oy
(30,125 puan) tarafından

Hayır korkudan ıkınmadın ebem ıkınırsam bebegin kafasi uzar buyur dogumun zor olur dedi 

Biz ikin dedimmi ikinmalisin demisti.

(30,125 puan) tarafından
Hm aynen
(3,749 puan) tarafından
Büyük abdestin geliyormuş gibi ıkınacakdn cnm yanlış bilgi vermişler sana
(30,125 puan) tarafından
Bilmemem artik teyzemin gizi hep ikinmisti bebegin basi sismis uzamisti doğumu cok zor oldu.
(8,273 puan) tarafından
Zamansız ikinmak doğum anında sıkıntılı öncesinde değil . Bence doğum videolarinda çok denk geldim dur ıkınma diyip bir kaç saniye sonra şimdi ikin dediğini duydum . Ebelere birakmak lazım ya bende onların dediğini yaptım doğumum çok kolay oldu
(30,125 puan) tarafından
Aynen öyle.....
0 oy
(7,094 puan) tarafından
Sanci geldikce ikin dediler bana zaten geliyor ikinma istegin valla ben ikindim.cok sukur kolayda bir dogum oldu 
0 oy
tarafından
Sancı geldikçe ıkınma isteği oluyordu doğum anında ıkııınnnn iiiiit diye bağırıyordular çok zor oldu ama oldu hamd olsun 
(421 puan) tarafından
Canım zor olan ıkınmak mı yoksa sancı mı hangisi faha zor
tarafından
Ikınmaya gücün varsa kolay gücün yoksa zor
(8,273 puan) tarafından
Sancı zor tabi ki
(421 puan) tarafından
Peki sezeryan mı olmak daha iyi yoksa sancılı da olsa normal doğummu
(8,273 puan) tarafından
Her şekilde normal doğum ben bebeğimin içimden kayıp gittiği anı hiç bir rahatlığa değişmem öyle ki on tane çocuk doğur deseler dogururm ama sancısını başkası ceksin :)
0 oy
(1,264 puan) tarafından
18 saat ıkındım  canım 
0 oy
(8,273 puan) tarafından
Valla hatırlamıyorum ya kızım 8 aylık ama rüya gibiydi sancı geldiği an ikin dedikleri andan itibaren ikindim ebenin gözetiminde çok güzel dedi çatala aldı üç ıkınmada geldi yavrum beş dk sürmedi doğumum çok şükür
0 oy
(274 puan) tarafından
Valla ben ıkındım ısınınca acım azalıyordu hatta doktorum senden bu performansı beklemiyordum ıkınmaz diyordum dedi 
(16 puan) tarafından
Allah allah demekki kisiden kisiye degisiyo ben ikininca kendimi kaybediyodum
0 oy
(1,330 puan) tarafından
Önceki doğumumda hissettim ama bunda o his olmadi doğum kısmına giderken bile daha vakit var gibi geliyordu. Sancı cok sıktı ama ıkınma hissi yoktu.  Dr u ma güvenmesem zorla doğuma aldı dicem:) 
0 oy
(1,415 puan) tarafından
İkiniuordum ama benim de yetersizdi    Bebegim okjisensiz kalmisti
0 oy
(2,112 puan) tarafından
Büyük tuvaletim geldii diye bağırdım ebeme :d Yok dedi bebek o. Çatala geçince o ıkınma hissi gelince bağırmadan ıkın dedi. Doktor çenemi tuttu ben çatalın oradaki tutma yerlerini. Sana nasıl gelmedi kız ıkınma hissi. 
(16 puan) tarafından
Ay valla zerre gelmedi, dogumum o kadar zor olduki allah kimseye oyle dogum yasatmasin, dogumumun bu kadar kotu gecmesini annelik hissiminde gec gelmesine bagliyorum
(2,112 puan) tarafından
Olabilir canım psikolojik olarak etkileniyor insan
0 oy
tarafından
Sadece bağırma istediğin geliyordu valla
0 oy
tarafından
Bende sıkınma hissi oldu hep zor ikindim ayrıca ıkındıkca sancim daha aşırı oluyodu 

Acilma başlarında doktor iyi iyi ikinma daha çocuğun başı şişer içerde dedi son anda ikin deyince de zorlandim hep sıkmak geliyodu icimden
0 oy
(4,724 puan) tarafından

Ay hatirlatmaa :'(

0 oy
(1,157 puan) tarafından
Tam beni anlatmissin ayni sekilde benimde hic ikinma gibi bi durumum olmadi ebe tuvaletini yapsr gibi ikinma istegin olmuyo mu dedi hayir dedim hatta artik dogum iyice yaklastiginda artik ikin dedikce sancilar beni oldurdu resmen ama cok sukur dogurdum :) 
0 oy
(469 puan) tarafından
Sancı geldikçe ikin dedi ebe bana geldiğinde ikiniyordum üstelik ayakta cogunlugu ikindm 9 saat
0 oy
(964 puan) tarafından
Ben de de olmadı.epidural normal doğum yaptım ondan dedeiler ama bilemedim.kesik attılar o yüzden
0 oy
(872 puan) tarafından
Ikınma isteği geliyor ve sanki ıkınınca o ağrı geçecekmiş gibi oluyor. Benimde ıkınma isteği geldi ikindim ebeler sonradan duydu geldi baktı meğerse bebek geliyormuş o yüzden ıkınma isteği geliyormuş hemen apar topar kıyafetlerle doğuma aldılar. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 275 göst.
8 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Nzli (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 653 göst.
24 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde Çilek kiz (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
24 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Vidividi (1,543 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 155 göst.