+1 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Simdi acilan postu gordum de cogu kisi verdim diyor verdiyseniz ne zamn verdiniz ? Ve verilmesi konusunda ne dusunuyorsunuz mesrla ben suan emziriyorum  ve 6 aydan once verilmemesi soylenuyor ben 3 aydan sonra vermeyi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda doktordan bilgi alan varmi yorumlari okuyunca endiselendim bebegim susarmi falan diye ya kizlar agizi kururmu bizim gibi ve sizce doktorlar neden vermeyin diyorlar sonucta herseyi onlara sorarak ogreniyoruz

20 Cevaplar

0 oy
(7,117 puan) tarafından
6 ay dolana kadar vermedim ben canım. Zaten anne sütü alıyordu.
tarafından
Anladim cok sagol peki doktora sordunmu hic
(7,117 puan) tarafından
Sordum evet verme gerek yok anne sütü su ihtiyacını karsilar dedi.
-Reklam-
0 oy
(22,055 puan) tarafından
E tabiki verilmeli çiçeğe bile su veriyoruz canim 
tarafından
Farkli bir bakis acisi evet
0 oy
(30,101 puan) tarafından

Ben bir cay kasigi verdim 3 aydan sonra suyun zarari yok kotu yonude gormedim

tarafından
Bende 3 aydan sonra vermeyi dusunuyorum
0 oy
(2,063 puan) tarafından
Ben mama kullandım iicn hep verdim
tarafından
Dogru evet mama kullaninca verilmesi lazin
(2,063 puan) tarafından
Aynem canim  verdim bende
0 oy
tarafından

1 haftalıkken bir çay kaşığıyla başladım 

Şimdi 25 ml günlük veriyırum 
tarafından
Kim size vermenizi soyledi siz kendinizmi istediniz doktoruna sordunuzmu
tarafından
Canım ben 3 çocuk doğurdum üçünede 1 haftalıkken başladım
Hatta bugün ebeye sordum ver dedi günlük 25 30ml ver havalar çok sıcak terledikçe su kaybı oluyor ağzı yapış yapış olmasın pamulçuk olmasını önler dedi bende aynen doğru yolda olduğumu birkez daha anladım
Drlar bile yazın bu sıcaklarda verin diyor ☺️
tarafından
Hadi ya bende veeiyim ozaman 1 ayligiz suan 1 kasikmi vericem ama bilmiyorum ben hic 1 cay kasgisimi bana anlatirmusin ne zaman veriyim gun icinds
tarafından
Kuzum 1 aylık olmuş günde 5 çay kaşığı ver emzirdikten sonra
Ezan vakitleri vermen yeterli ☺️
Hazır su al kaynat günlük çay kaşığınla ver
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Ben her daim verilmesinden yanayim suyun zararı olmaz faydası ise saymakla bitmez. Böbrekleri çalıştırır kabizligi önler ağız ici yaralari önler huzursuzlugu bile önlüyor emzirme sonrası 2 çay kasiginin ne gibi zararı olur ki 
tarafından
Cok sagol ozaman sana sorum bebegim 1 aylik nekadar vermeliyim ne zaman vermeliyim
tarafından
Asagida bir kullanici su zehirlenmesi yasanabilir yazmis  ne duusnuyorsun
(4,285 puan) tarafından
Doğru su verilmediği takdir de sorun çıkabilir mesela ben 1 kaynatilmis suyun mineral değerini 1 hazır suyun mineral değerini 1 de arıtma suyun mineral degerini ölçüm yaptirdim 154 ve yukarı tehlikeli yani mineral olarak az 154ve ve altı yararlı su olarak degerlendiriliyormis.  Arıtma su 88 cıktı diğer hazır su ve kaynatilmis su 210 civarı çıkmıştı.  Arıtma su verdim bende hep . Tok karnı verildikten sonra zararı olacağını şahsen düşünmüyorum.  Zehirlenme verdiği suya bağlıyorum
tarafından
Cok tesekkurler
(4,285 puan) tarafından
Rica ederim canim
0 oy
tarafından
Bize doktorumuz ver demişti 5 günlükken verdik
tarafından
Ver diyen bir doktor aslinda nekadar yanlis 2 ye ayriliyor hangisi dogru nerden bilicsz
0 oy
tarafından
Benim oglum kış bebeği olduğu için ve sadece anne sütü aldığı için ilk 3 ay kadar vermedim ne zaman ki havalar ısındı günde bir kaç kaşık vermeye başladım 
tarafından
Benimki suan 1 aylik bende 3 aydan sonra vermeyi dusunuyorum ya
tarafından
Bilemem senin kararın ama şuan havalar aşırı sıcak ben olsam verirdim bugün mesela oğluma güneş çarptı resmen birden bire halsizlesti ateşi cıktı şuan başını bekliyorum asla da normal su içmiyor hep soğuk su içiyor
tarafından
Senin bebegin nekadarlikli soguk su iciyor
tarafından
22 aylik
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Doğduğu günden itibaren vermeyi düşünüyorum zaten ilk zamanlar 1 çay kaşığı veriliyor. Sütten oluşan ağız pamuğuna engel oluyormuş aynı zamanda 
tarafından
Verilmemeli deniyor kim veriliyor diyor mesela
(13,306 puan) tarafından
Annemler hep verir. Susuz yaşayamaz insan kimseye zararının dokunduğu görmedim. Öyle diyorlar da 1_2 çay kaşığından ne çıkar ki
tarafından
Dogru evet
0 oy
(15,388 puan) tarafından
Geçeçn ay kızım 2.5 aylıkken çok ağlıyordu hava da sıcaktı su verdik yavrum nasıl içti içi yanmış gibi O gümden beri sürekli veriyorum 
tarafından
Bebege nekadar veriliyor su
(15,388 puan) tarafından
Başlarda çay kaşığı ile verdik 3 4 yudumluk
Şimdi 4 aylığız gün içinde biberonla veriyorum ölçüm yok ne kadar içerse
0 oy
tarafından
Bebeğm 2 bucuk aylık artk su vermeye basladm malum havalar sıcak terliyo idrarında faszla yapmıyo o yuzden 2 3 cay kasıgı verıyorum
tarafından
Emiyormu
tarafından
Anne sütü alıyo biberonla sagb veriyorm
0 oy
(6,189 puan) tarafından
Ben 3tane c.doktoruna sordum hepsi de 6ay verme dedi zaten verilmedigini biliyorum ki vermem de anne sutu tum su ihtiyacini karsiliyor
(6,189 puan) tarafından
Valla ben vermeyi dusunmuyorum bence herseyin bi zamani var doktor 6sene okumus sonucta adam :D
tarafından
Ama ver diyen doktorlarda varmis iste
(6,189 puan) tarafından
O bebegin durumuna bagli anne sutu almiyorsa cc'ni soyler anca oyle verilir
tarafından
Hayır anne sütü alan bebeğe de öneriyor bazı doktorlar
(6,189 puan) tarafından
O doktora kalmis bir sey.Doktora sorulur zaten ver derse verilir
0 oy
tarafından
Benim oğlum yaz çocuğuydu haziranın 6 sında doğmuştu doğduğundan itibaren vermeye başladım çünkü havalar çok aşırı sıcak sağlık ocağına kontrole gittiğimizde ebe su veriyor musun dedi evet dedi vermelisin enfeksiyon kapmasini önler dedi gerçekten de oğlum su verdiğimde baya içiyordu sonuçta havalar çok sıcak anne sütü ne kadarını karşılayabilir 
tarafından
Benimki suan 6 aylik nekadar vermeliyim
0 oy
tarafından
Bence sadece anne sütü alıyorsa gerek yok ki zaten doktorlarda böyle diyor. 

Mama yiyorsa verilmeli bence ben veriyorum ama bunu doktora sormadım. 
tarafından
Cok sagool
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Doktorum, sadece anne sütü alan bebek ilk 6 ay sadece anne sütü almalı diyor. Su vb başka bir şey verince enfeksiyon riski oluyormuş. Zaten anne sütünün %80i su. Yani katı gıdaya geçene kadar bebek su ihtiyacınn tamamını anne sütünden karşılıyor. 6 aydan sonrada kaynatmadan ver dedi bana, mineral kaybı olur dedi kaynatınca. 
tarafından
Sizin bebeginiz kac aylik
(1,629 puan) tarafından
Şuan 9 buçuk aylık
0 oy
tarafından

Fatos su verme benim kizim kuvezde oldugu zaman ememiyordu bu arada sütum kesildi kizimi getirdim eve onu doyuracak kadar sütum yoktu doktoru aradim mama ver dedi aptamil 1 verdim mamayi sonra kafama takildi su vericem mi diye burdada sordum cogu kisi ver dedi eski postumda bakabilirsin sonra emin olamadim tekrar doktoru aradim su verim mi diye hayir hayir kesinlikle verme dedi 6 aya kadar su gereksinimi yok dedi iyiki aramisim vermedim buda cok iyi bi doktor bebek ameliyatlarina falan giriyor o kadar bosuna mi okumus verme canim ben vermicem zaten buseyede vermemistim hicye bisey olmadi cok sukur gayette saglikli buda mama verdigim icin sormustum 

tarafından
Sagolll canim arkadasim
0 oy
(14,061 puan) tarafından
Oda insan sonuçta su verilmesi lazım dr bakarsan 6 aya kadar hiç bisey verme der ama 4 aydan sonra biseyler tatması lazım ki ilerde yemek yiyebilsin yoksa sonra sorun oluyor suda bu sıcaklarda gayet iyi çünkü sıvı oluyor terledikce hı olmazsa günde 3 çay kaşığı verilmesinden yanayım 
0 oy
tarafından
Bebekler bizim gibi susamaz yani 6 aya kadar susuzluk yasamazlar

Anne sütü onların hem gıda hem su ihtiyacı icin yeterli 
0 oy
(53,798 puan) tarafından
dogdugu gunden itibaren verdim zemzem suyum vardi hergun bir cay kasigi verdim ilerleyen aylarda artirdim. doktora hic sormadim babamlarda heo diyodu su ver susuz birakma diye
(53,798 puan) tarafından
zaten d vitamini falan veriliyor tek anne sütü almis olmuyor ki verilmeli diye düşünüyorum
0 oy
tarafından
Ben çok küçükken vermedim ama üç aydan sona verdim kaşıkla vay kasigi 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 259 göst.
4 Kasım 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sgb (2,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 232 göst.
11 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aybikesaglam (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,390 göst.
8 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Serappppp (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 145 göst.
7 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,096 soru

24,039,621 cevap

329,059 kullanıcı

...