0 oy
1,873 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,104 puan) tarafından

Selam güzellikler nasılsınız. İnşallah iyisinizdir <3

Kızlar, Benim kızım 18 aylık olacak memeden kesmem lazım sağlık problemim var. Amma velakin benim kız tam meme bağımlısı, nasil diyim günde her saat gelir sarılır bana meme ister. Üstüne meme emmeden asla da uyumaz hala geceleri de 2 3 kere emmeye kalkar. Bu arada biberon asla kullanmıyor sevmiyor, sütü de her türlü denedim nefret ediyor üstüne mama da yemiyor sadece ek gıda yiyor. Ben bu çocuğu nasıl memeden kesebilirim. Memesiz nasil uyuturum ( ayakta sallanmayı da asla sevmiyor ) gece uyandığında meme vermeden nasil geri uyuturum. Birde göğsümden nasil tiksindiririm. Hele geceleri kalkınca ne yapacağım hiç bir fikrim yok. Bana fikirlerinizi sunar mısınız tatlişkolar <3

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Eskiler kara bişey sürermiş memeye tiksinmesi için canım ama bilmiyorum 
(2,104 puan) tarafından
Bi araştırayım güzelim çok teşekkür ederim ❤
tarafından
Sabir taşı
-Reklam-
0 oy
tarafından

bunu denemeni şiddetle tavsiye ederim tiksindirmek iyi değil maneviyatına zarar vermeden üstesinden 

imagegelirsin insaallah

(2,104 puan) tarafından
bende onu istiyorum bana bagimli düşkün iken tiksindirirek kendimden uzaklaştırmak vs istemiyorum veya piskolojisi bozulsun istemiyorum. Insallah bitanem deneyeceğim. çok teşekkür ederim sağol ❤
tarafından
rica ederim canim baska konusa yardim istesen kitaba bakarım varsa yardimci olmak isterim
(2,104 puan) tarafından
İhtiyacım olunca danışmak isterim. Cok sağol yavrum :*
0 oy
(14,062 puan) tarafından
Göğsüne salça sür tiskinir ni daha yanaşmaz 
(2,104 puan) tarafından
denedim de ağladı korktu hemen sildim kıyamadım ya :(
0 oy
(769 puan) tarafından
Ahanda 12 aylık kızım gibiiiii
(2,104 puan) tarafından
Seninde ileride bu postunu göreceğiz desene :D
(769 puan) tarafından
Ay kesin :Ddd
(2,104 puan) tarafından
muhakkak  :D
0 oy
tarafından
Memeden tiksinsinler diye is sürerler şu ateşte bisey pişirirken falan oluşuyor ya o işte Bi de Bi arkadaşım ben karabiberi Bi damla su karıştırıp göğsüme sürmüştüm anında kesildi sütten demişti canım 
(2,104 puan) tarafından
peki öyle tiksindirmek falan zarar vermezmi kötü bir anı bırakmazmi çocuklarda yavrum:(
tarafından
Kötü anı olacağını sanmıyorum canım en fazla gördüğünde emmek istemez
(2,104 puan) tarafından
tamam güzelim çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Kız newo tam bizi anlatmışsın benim ki de 18 aylik nasıl sütten kesicem bilmiyorum 

Bu arada iyiyim bomba gibiyim aşkım seni görmek de ayrı bir guzel
(2,104 puan) tarafından
valla kelin ilacı olsa başına sürermiş bebeğim:D

Allahim daha çok iyi etsin inşallah ❤ teşekkür ederim meleğim seni de şuan görmek çokum çok güzel ❤
tarafından
Aynen öyle kuzum bakalım nasıl biraktircaz:)))

Meleğim benimmmm❤❤⚘⚘
(2,104 puan) tarafından
Sen çözüm bulursan bana da haber et :D

Canımsin❤
0 oy
tarafından
sabir tasi hemen aciliyor aktarda satiliyor.
(2,104 puan) tarafından
deneyeceğim cok tesekkur ederim :*
0 oy
tarafından
     Sabir tasi hemen aciliyor aktarda satiliyor.
0 oy
(63 puan) tarafından
Cnm bnm kızım 7aylikken hamile kaldım 10aya kadar emzirdim bnmde çok düşkündü memeye her istediğinde salça sürdüm bazen kızım istemeden salça sürüp gel emzireyim seni deyip emzirmeye çalıştım ondan sonra kendi kaçtı istemedi şükür çok sıkıntı ckmdm şimdi 3"aylik kızımı emziriyorum ıyyy diyor sıpa
(2,104 puan) tarafından
denedim ama benim kiz salçayı eliyle siliyor bidaha istiyor :D
(63 puan) tarafından
Cadiii yaa nasılda uyanık
0 oy
tarafından
Ay aynı benım oğlum u tarıf ettın 17 aylk nasıl 

24 ay dolunca kesecm

Ama nasıl olacak hıç düşenımıyorum bağımlı yanı 

Daha anne demez ama memeye cıcı deyıp ağlıyor 
(2,104 puan) tarafından
isimiz iş tam meme delisi ya :D
tarafından
Aynen cnm
0 oy
(1,134 puan) tarafından
Benim kizimda baya memeye düşkündü biberonuda doğduğundan beri tutmadı hiç hamilelikten dolayı doktor kesmemi söyledi tabi 4 ay emzirdim gebe gebe bende biraktirali 20 günü  geçecek tavsiyem; iradeli ol kiyamiycaksin dayanamiycaksin  ama kesin kararlı ol meme istediğinde ağladığında sakin verme için aciycak  ama yapicak bişey yok sağlık sorunun varmış katlanacaksin canım sonra biberonla devam sütü yap ver o açlıkla içecektir tabi biberon verene kadar bir kez olsun bile emzirme yoksa seni memeyi unutmaz meme ister devamlı öyle yap illa unutacak biberona ister istemez alışacak biberon tutmayan kızım şimdi açlıkla likir likir içiyo mamasını allahtan atlattım o dönemi darısı başına canım ben çayın şeyi oluyo ya dibi döküyosun  onu bile sürdüm böcek iiy diye ona bile banamisin demiyo emmeye kalktı en iyi yöntem kararlı olmak aglasada vermemek 
(2,104 puan) tarafından
benim sorunum da o ağlıyor diye içim gidiyor hemen pes ediyorum insallah iradeli olurum cok teşekkür ederim canım benim :*
(1,134 puan) tarafından
Canım işte annelik çok zor kutsal yavrularımıza kıyamıyoruz ama senin bebeğin o kadar küçük te değil sağlığın için biraktir  zor olucak ama unutacak kızım hâlâ ben uzanınca yanıma geliyo göğsümü kokluyo  mem diyo yutkunur gibi yapiyo çok zor onu emzirmeyi o kadar çok özledim ki... bi yandan da karnimdaki bebeğim için bunu yapmak zorundayım kararlı ol ki bebeğin de anlasin istemesin unutsun rabbim yardımcısı olsun tüm annişlerin bebişlerin
0 oy
tarafından
Ses kaydı olsaydı uzun uzuunn anlatmak isterdiiimmmm.

Benim kızım da memeyle uyurdu. İlk önce ayağımda sallayarak uyutmaya alıştırdım sonra ayağımda ama sallamadan uyusun diye bekledim. En son da yatağında kendi başına uyumaya alıştırdım. Memeden ayrı uyumayı ilk öğrenirse daha kolay olur senin için. Daha sonrasında sütten kestim ama şöyle. Ben göğsüme sirkeli pamuk koydum. Göğüs pedi gibi göğüs ucuna yerleştirdim o sirke kokusu ve tadı çocuğu tiksindiriyor zaten. Ve günde 1 bazen 2 günde bir bi dakikalığına emzirdim çünkü benim sütüm doldu göğüslerim şişti iyice. Hem çocuk tamamen kopmasın hem göğsüm rahatlasın diye ama çok nadiirr emzirdim. Sonrasında zaten göğüslerim şişti kendim bile dokunamadım. Sen bu durum için süt kesen bi hap varmış onu alabilirsin. Ben kızıma annenin hasta olduğunu o yüzden süt içemediğini söyledim hem çocuğa yalan söylemeden hem de onu kendimden uzaklaştırmadan yaptım en azından ben öyle düşünüyorum. Baya da uzun yazdım bilmiyorum yardımcı olabildim mı. Bir de biberon almıyor demişsin. Benimki de almaz katiyen. Gece uyandıkça çubuk kraker alırdı yemese bile onunla uyurdu. İlk bir hafta eş desteği de çok önemli. Gece süt için kalkıp ağlayacak sen yorgun ya da duygusal olarak bitkin olduğunda eşin yardımcı olmalı. Ve kararlı ol. En önemlisi bu. Yapabileceğinden emin ol. Çocuğunun süt isteğine karşı hayır diyebilmelisin 
(2,104 puan) tarafından
Agzina eline koluna sağlık ❤ deneyecegim dediklerini cok sagol tesekkur ederim bitanem ❤
0 oy
(2,445 puan) tarafından

Benim kizimda 18 aylik dediğin gibi meme delisiydi yemek bile yemiyordu. Biberon, süt içmiyor. Sadece kutu nesquik var ya onu içiyor. Geçen hafta kestim ben sabahtan akşama kadar oyaladim vermedim. Yemekte ağladı istedi yara bandı yapıştırdım bak mememizde sut bitmis artık biberon dan sut içmemiz gerek dedim. Biberon icmedi tabi. Akşam emmeden uyumaz meme istedi bak yok sütümüz bitmis dedim. 3 gece ağladı meme istedi kutu sütten pipetle içiyor öyle verdim. 4. Günden sonra artık sut de içmiyor su içiyor sadece ama gene kalkıyor tabi 3 4 kere sıcaktan. Salça kıl kömür gibi şeyler yapma tiksinmesin. En masumu yarabandi canım. Direk memeye yapıştırma ama çıkarken kopacak gibi oluyor altına pecete pamuk falan yap:D meme istediğinde başka biseyle oyala çubuk kraker meyve falan verdim ben hep 

(2,104 puan) tarafından
agzina eline koluna sağlık ❤ çok sağol yavrum deneyecegim bunu da çok tesekkur ederim ❤
(2,445 puan) tarafından
Rica ederim kuzucum ❤️
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Bugün 2. Günümdü kızım 17 aylık bende kestim memeden
(2,104 puan) tarafından
kestin de nasil :D
(4,285 puan) tarafından
Ilk gün 1.5 saat aralıksız ağladı çubuk kraker verdim su içti uyudu 2. Gün uyandı sadece su içti emziğini verdim yanında yattım tabi uyumuş numarasını yapıyorum:D 3. Gün gene gece 3 de uyandı balık kraker vardı onu yedi su içti uyudu bakalim bu gece 4. Gecemiz olacak nasıl uyancak bilmiyorum.  Senin bebeğin muhallebi falan yiyorsa süt falan içiyorsa senin işin daha kolay yedirirsin uyumadan tok karnı uyur . Benim prenses hiç bir muhallebi yemedi inek sütünden de nefret ediyor:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 207 göst.
29 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Yakamozzzz (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 126 göst.
13 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mrvnuraldan (384 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 541 göst.
22 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Tontisin annesi (23 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,674 soru

24,101,945 cevap

332,461 kullanıcı

...