0 oy
821 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
tarafından kapalı
Merhaba hanımlar 

Bir ay sonra 3 yaşını dolduracak kızım 4 yasinda olacak ama şimdiden Bi dert var ki başımda o biçim 

Saçmalıyorsun diye bilirsiniz ama inanın ne yapacağımı şaşırdım sorunumuz şu ki  kimsenin eve gelmesini istemiyor hani çocuktur diyeceksiniz ama evimize biri gelince o kişinin oturduğu yere asla oturmaz anca silcem orayı sonra oturacak çay kahve mi ikram ettim şeklini aklında tutup o bardaktan bisey içmiyor aynı bardak sa farkına varmıyor kaynana kayinbabayla yaşıyorum onların dokunduğu biseye asla dokunmaz kaynanam su verecek mesela kızıma içmez biri minderde oturduysa o minderi kaldırıp yıkayıp indircem ki sonra oturacak koltukta oturduysalar yine silicem kızım mesela babası bazen kızımın yanına uzanır başını onun yastığına koyunca gelin görün ki ben o yastık kılıfını makinede yıkamayana kadar başını yastığa koymaz biri elini ekmeğe atınca yemez kaşığa çatala dokunduysak eğer o kaşık çatalı kullanmaz görümcem geliyor bize mesela pis kokuyorsunuz gelmeyin diyor kaynanama nene git banyo yap temiz üstünü giy annem gibi parfüm sık sonra gel yanıma kokuyorsun sen diyor bu hep böyle mi devam edecek bilmiyorum iyi diyenleriniz olabilir ama inanın bazen çok zorlanıyorum Bi komşuya gitcem veya annemlere bisey yemez orda oturmaz yere koltuğa hiçbir yere oturmaz ayakta durur biz eve gelene kadar kumanda mesela kayinpederim dokunduysa tertemiz silcem o kumandayı sonra çizgi film açıcam  belki inanamayacaksınız ama gerçekten bu haldeyiz 
notu ile kapatıldı: soru başlığı içeriği özetleyici olmalı

16 Cevaplar

+1 oy
(2,840 puan) tarafından

ahahaha kiz temizlik hastasimi oldu bu yasda bebegim yaa <3

kimden gorduku acaba varmi cevrenizde boyleleri
tarafından
Yok kız hepsi kirli :D birinin evine gidince anne koku geliyor diyor güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum
(2,840 puan) tarafından
ahahaha ama bende oylydim yeminle asla kimsenin yastigiyla catali kasigi bardagi yiyemezdim hala da oyleyim cok kotu bisi karsi taraf rencide oluyo ama istemsizce yapiyorum bunu cocuklarimin catali bardagiylela bile yiyemiyorum huy bitek esiminkiyle yer icerim ama bazen kirilmasin diye vazgecirebilirsen gecir kuzu sindiden ben bu yuzden misafirlikde disarda filan cok ac kaldim diyim sen anla
tarafından
Zaten bu da öyle canım annemlere gidince kalırsam orda bisey yemez anca ben karşında kendim hazirlayacam ki yesin yoksa yok anam ağzını açmıyor
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Bende bir doktordan destek almalısınız belliki bilinc altindan pislik kirliklik ile alakali birsey var.. ve onun her ustedigini yapmayin mesela babasi yastiga yatti mi varsin basini o yastiga koymasin  varsin uyumasin nebkadar surdurebilir ki. Ona guzel açıklama yapin babam pos değil bu sekilde yapman yanlis insanlar bu sekilde göremezsin bu sekilde olmaz gibi her istedigini bus sekilde yapmayın konusarak red edin 
tarafından
Saatlerce ağlıyor artık mecburi yapıyorum inanın ki
tarafından
Evladındir kiyamiyorsun evet ama artik 4 yasinda aglayarak herseyin yapilmicagini bilmesi lazim bunu erken yasta daha ilerde yara almadan senden ogrensin annesi. Birak biraz ağlasın ağladığında sakinlesince konuşalım de ve ağlayinca onun yaninda biraz bekle sakinlesmezse peki ozaman ben mutfakdayim sakinlesince yanima gelirse de ve git. Istikrarını korursa 1 haftada farki gorursun fakat sunu unutma seninle beraber evdeki herkes ona dogruyu kibarca anlatmali biri hayir biri evet derse malesef olmaz.
0 oy
tarafından
Cok titiz olcak belli hic iyi bisey degil ya 
tarafından
Aynen temiz olmak iyi ama bu hastalık gibi bisey ya inşallah ileride böyle olmaz
0 oy
tarafından
Abooo işin zor bacım senin ya noldu acaba igreñdii bisey mi oldu ki öyle bir piskologa götür fikrim o yönde öyle olur mu ya Allah kolaylık versin kuzum 
tarafından
Eşime söylüyorum ne gerek var diyor kız lavaboya gitcek anne gel yıka der gider domestosla yıkarım so ra gider hanımefendi
(2,788 puan) tarafından
3 yaşındaki çocuğun elini domestosla mi yıkıyorsunuz yazık yapmayın kimyasal barındırıyor bir sürü
(11,348 puan) tarafından
Kız elini değildir lavobayi yıkıyordur
(2,788 puan) tarafından
Ha ben yanlış anladım o zaman pardon:D
tarafından
Yok kız lavaboyu yıkıyorum ben yıkamadan gitmiyor
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Ayy benim kardesimin ogluda ayni anlattign gibi babasinin babaannesi gelmis gecen bosunada yerlesme buraya kalma burda tiksiniyom senden demis
tarafından
Ahahaah o da güzel söylemiş benimki de kaynanama diyor ki gidin evimizden burası bizim evimiz diyo :D
(4,234 puan) tarafından
Cocuklardan hersey beklenir valla dan diye soyluyorlar herseyi☺
tarafından
Bizde onlar gibi olsak :D
(4,234 puan) tarafından
Ben de lafimi cekmem pek kirmadan soylerim valla
0 oy
(10,885 puan) tarafından
İşin çok zor ve canım Allah kolaylık versin ne diyeyim
tarafından
Inşallah ileride böyle olmaz ya canım şimdiden öyle zorlanıyorum ki kız günde 4 5 defa lavaboya yıkıyorum afedersin Bi çişe gidecek anne gel yıka der gider lavaboya yıkarım sobra gider yoksa gitmiyor
0 oy
tarafından
Normal değil bu durum bı psikologa gitmenizi tavsiye ederim şimdi arkasında siz varsınız ama okul yaşı geldiğinde oda girdiği ortamdakilerde çok zorlanir
tarafından
Işte bende onu düşünüyorum okula gidicek lavaboya gidecek sıralara oturacak falan şimdiden lavaboya ben yıkamadan gitmez günlük 4 5  defa lavaboyu yıkıyorum gitmesi için
tarafından
Bence destek almadan atlatman çok zor olur
0 oy
tarafından
Ya bu cok amma cok titiz cocuk bide nasil akli veriyoda boyle titiz oluyor anlamiyorum canim caliş bu huyundan vaz gectir buyuyunce hastalik haline gelir 
tarafından
İnan ne yapıyorsam olmuyor dışarı çıkarıyorum arkadaşları geliyor yanına bana dokunma der
tarafından
Neden böyle olduki acaba bu aşırı titiz senin işin zor valla canim
tarafından
Valla zor canım hem de cok zor kız lavaboya gitmemiz dert o derece
tarafından
ALLAH yardimcin olsun canim INŞALLAH duzelir bu durumu
tarafından
Insallah kuzum
0 oy
(2,241 puan) tarafından
canim Allah kolaylik versin hem iyi bisey hem kotu benim oyle bir huyum vardi vyni anlattigin sekildim ortaokul doneminde birseyden tiksindim sonra basladi disarda bile elimi bir yere degsem su bulup yikayamazsam sinirimden agliyodum simdiden asmasi icin yardimci olmalisin yoksa cok zorlanirsjn psikologa goturebilirsin ya da yavas yavas o huyunun uzerine gitmesini saglayabilirsin hayir hu kirli degil diye . bana biraz annem kizarak yardimci olsu ama o daha kucuk oyle bisey yapma kizma tabi de destek olmalisin 
tarafından
Artık her dediğini yapmiycam mecburum buna
0 oy
tarafından
Benimkinden daha ileri senin kızın.. Canım biz destek alıyoruz. Eve insan gelemiyor geldiğinde keşke gelmeselerdi diyorum. Herkesin dokunduğu temizliyorum. Oyuncaklar kabusun tenine kimse dokunmıcak suan aklına gelenler
tarafından
3 yasında başladı bu huyları 8 yaşında 4 yasında destek almaya basladık.
tarafından
Hala devam ediyor musunuz destek almay canım
tarafından
Evet canım okul dönemi çok zorluyor. Okulda rehberlik ayrı psikiyatri ayrı.
0 oy
(673 puan) tarafından
Bu kadar olmasa da bizde aynı durumdayız 4 ay sonra 4 yasına girecek kızım başka evlerde bardağı kolluyor temiz kokmuyorsa içmiyor kimseye sarılmayı öpmeyi sevmiyor ben bile öpünce yanağını silip elini kokluyor biri zorla opse ağzın kokuyor diyor üstün kokuyor diyor mahcup oluyorum bi koku duysa anne kötü kokular geliyor diyor ne diyeceğimi şaşırıyorum elini emen salyası akan bi bebek görse midesi bulaniyor öğürmeye başlıyor aynı şekilde biri yemek yerken ağzının içini görse ağzına yemek bulaşsa birinin öğürmeye başlıyor ne yapacagimi bende bilemiyorum  
tarafından
Hemen hemen aynı durumdayız desene
(673 puan) tarafından
Öyle canım allah yardımcımız olsun
0 oy
(2,788 puan) tarafından
Psikoloğa yada doktora gidin derim bu yaşta böyle olması normal değil ilerde sıkıntı olur onun için bi destek alması lazım
0 oy
(5,437 puan) tarafından
Benim oğlumda hemen hemen böyle diyebilirim cnm özellikte virüsten sonra çok etkielndi 
tarafından
Bizimki virus değilde önceden de böyleydi canim
(5,437 puan) tarafından
Çok zor cnm herşeyi soruyor bu temizmi yikadinmi diye
tarafından
Aynı benim kızım da öyle canım
(5,437 puan) tarafından
Senin daha aşırı ama bi doktora görün derim
0 oy
(3,701 puan) tarafından
Bi doktora psikologa götür 
tarafından
Mecburi artık götürecem
(3,701 puan) tarafından
Bencede ilerde daha da zorlanırsin yoksa
0 oy
tarafından
Bence geç olmadan destek almalısın bunun iyi olan hiç bir tarafı yok malesef titiz olmak temiz olmak bu değil 
tarafından
Aynen bende öyle düşünüyorum canım temizlik bu değil çok zor gerçekten
0 oy
tarafından
Kesinlikle uzmana götürün. Bu hem sizi hem çocuğu yıpratır. Obsesif kompulsif bozukluk olabilir. Çocuk ve ergen psikiyatrisi ne gidin 
tarafından
Cok tesekkur ederim bilgilendirdigin için canım

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 530 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 342 göst.
9 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
26 Nisan 2021 Diğer kategorisinde YavuzSelimin annesii (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 744 göst.
11 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Simayyy (1,879 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,840 soru

24,189,187 cevap

336,808 kullanıcı

...