0 oy
667 göst.
Diğer kategorisinde (13,675 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Oğlumun halasından 40 uçtu sepeti :)

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bende cok ozeniyorum ama bizde yok böyle adetler ya:)
(13,675 puan) tarafından
Yakın bi arkadaşına söyle sana kırk uçurmaya gelcez sepeti hazırla de :) bizde bide bebeğe un sürülür benim oğlumun saçına yanaklarına bıyıklarını sürüldü ak saçlı sakallı dede olsun diye :) bir de harçlık verirler :)
(282 puan) tarafından
Canım benim eşimin köyünde öyle onların hepsi saçma un sürme
-Reklam-
0 oy
(6,400 puan) tarafından
Aaa ilk defa duydum nasil bisey? 

Guzel biseye benzedigi kesn
(13,675 puan) tarafından
Sepet yapılıyor içine küçük hediyeler bir de yumurta Pirinç çörek otu pamuk koyuluyor şimdi internet sitelerinde bile bu sepetlerden var :)
0 oy
tarafından
Onun anlamı ne ki Gülüm hiç bilmiyorum 
(13,675 puan) tarafından
Anne ve bebek kırk gün evden çıkmaz derler ya 40 banyosu yaptırılır bebeğe ve anneye sonra kırk uçurmaya bi eve gidilir ordan gelirken bebeğe yumurta verilir saçlarına yüzüne un sürülür ak saçlı dede nine olsun diye ya hediye ya da para verilir bir de :)
tarafından
Ayy ne güzelmiş
0 oy
(263 puan) tarafından
Bende yapmayı düşmüyorum :)
0 oy
(61 puan) tarafından
Canım bu yumurta boyama yeni mi çıkmış.bana biraz hristiyanların adeti olan paskalya yumurtası gibi geldi.bi adeti yapalım derken başka dinlerin adetkerine benzer şeyler yapmayalım bana kalırsa.
(61 puan) tarafından
Diğerleri hos ve anlamlı da yumurta boyamak yeni çıkmış sanırım.elimuzden böyle böyle alıyorlar dinimizi de kültürümüzü de yumurta boyamak Hristiyanlara ait bişey biz de bence onlara benzemeyelim.ve şu aralarda onların paskalya bayramı.istersen bı araştır.niyetin önemli tabikide ama.onlarin yaptığı herşeyi yapa Yapa onlara benzedik kendi ozumuzu geleneğimizi unuttuk.oysaki bizim tarihimiz onların tarihinden daha serefli
(13,675 puan) tarafından
Paskalya yumurtasıyla alakaları yok bı kaç tane sevimli hayvan var :) anı hatıra amaçlı hiç o şeklide düşünmedim :) çok şükür onlara benzemek gibi bir niyetimiz yok :)
(61 puan) tarafından
Tabi canım niyetin o değil dedim zaten.fakat bazen bizim kültürümüze bu tarz şeyler sonradan karıştırılıyor ve git Gide onlara benziyoruz istemeden de olsa.ben sadece üzerime düşen uyarımı yaptim geri kalanı sana kalmış canım.hayirli olsun bu arada oğlunun kırkı.Allah hayırlı uzun ömürler versin insallah
0 oy
(2,066 puan) tarafından
Ayy cok güzelmis ya ne güzel süslemiş
(13,675 puan) tarafından
Evet benim de çok hoşuma gitti :)

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 956 göst.
+1 oy
42 cevap 1,041 göst.
23 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biriiste (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 378 göst.
5 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Elifelaemir (288 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 482 göst.
21 Ekim 2021 Diğer kategorisinde hanimeli (605 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,941 soru

24,190,477 cevap

336,865 kullanıcı

...