0 oy
497 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kizlar benim ayak baş parmagim (iki tane) kaç senedir problemli geç uzuyor ve yarısi boş mantarlı tırnak hic geçmedi bende arada bi klinikte torpuletiyorum sonra gene ayni oluyo biçimsiz çıkıyor ya utanıyorum yaz gelince terlik giymek istemiyorum bugün protez tırnak Yaptırcam iki tırnağa abdest tutarmi??

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kimse vebal almaz canim  bu konuda 
tarafından
Nasıl yani anlamadim
tarafından
Yani bilmeyz ki canim  bnm de ayagmda mantar var tirgmdada cikmisti uzadikca gitti acaba cildeyice gitsen mantar icin zamnlq duzelir ilaki
tarafından
Gitmiştim oje gibi ilaç verdi sürdüm geçmedi hap var 6 ay kullanıyon ama o hapta ciğerlere zarar veriyomus
-Reklam-
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Protez nasil oluyor fikrim yok ama tahminim senin tirnagini kapatacak muhtelemen suda gecirmez. Sen bi sor onu bu su geçiriyor mu diye canim. Eger su gecirmezse abdest olmaz. Ozaman maliki mezhebini taklit edersin.  Abdest ve gusulde baska mezhebi taklit etmek caizdir. Benimde dis dolgum var maliki mezhebini taklit ediyorum. 
tarafından
Evet disimdede var ama normal gusül abdesti aliyodum yine maliki mezhebi nedir nasil yapıcaz onu
(7,483 puan) tarafından
Canim ayni normal abdest gusul ayni sadece niyet ederken niyet ettim Allah rizasi icin bana farz olan abdesti almaya malikiye uymaya diyeceksin. Yani sonuna malikiye uymaya diye ekliceksin. Bir farki da hani normalde basimizin 4 te 1 ini mest ediyoruz ya maliki de basinin tamamini mest edeceksin. Baksa hic fark yok canim. Abdest de malikiye uydugun icin namazdada uyarsin ayni sekilde namazda niyetin sonuna malikiye uymaya diyeceksin canm
tarafından
Gusuldemi aynı sekilde
(7,483 puan) tarafından
Aynen. Niyetinde sonuna malikiye uymaya diyeceksin.
0 oy
(11,248 puan) tarafından
Şu geçmeyen bisey ise ıslanan bir yer ise olmaz cnm iğne deliği kadar kuru yer kalmayacak sonuçta 
tarafından
Biliyorum ama sorarim
(11,248 puan) tarafından
Cnm gusül tutmuyor sanır isem o tırnak olan yere su değmiyor ya
tarafından
Ama böylede cok cirkin
(11,248 puan) tarafından
Cnm çirkin diye abdestsiz mi gezecen varsın çirkin olsun
0 oy
(18,207 puan) tarafından
en iyisi bir hocaya sorman
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Kendi tinagina su değmediği için gusül abdestine engel canım . Çünkü o tırnak estetik amaçlı yapılacak. Sağlığını tehlikeye atan bir durum değil.. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 337 göst.
16 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Zeynepagd (466 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 278 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,439 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 205 göst.
4 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 171 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,717 soru

24,089,542 cevap

331,684 kullanıcı

...