0 oy
1,816 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Merhaba arkadaşlar kızım 10 yaşında parkta düştü ve iç çamaşırında baya kan vardı acile götürdük zedelenme olduğundan kan gelmiş dedi ama kızlıkla ilgili bilgi vermedi yasak dedi bu konuda bilgisi olan var mı?Siz olsaydınız kadın doğuma götürür muydunuz?Dünden beri çok kötüyüm 

39 Cevaplar

0 oy
tarafından

Benim kızımının da başına geldi 4 yaşındayken ben götürdüm dra zedelenmiş kendini yeniler demişti 2 sene sonra götürdüm herşey yolunda demişti 

Sen geç kalma götür dra
(437 puan) tarafından
Bize de zedelenme dedi canım.Pazartesi tekrar gideriz
tarafından
Benim kızım bisiklettwn düşmüştü belim ağrıyo anne dedi banyoya götürdüm yıkamak için bi baktım iç çamaşırı kan  hemde baya bi vardı
Hemen götürdüm alttan muayne edildi korkma çocuk oldukları için yenilene biliyor demişti drum bana
İnşallah birşey çıkmaz sizde de
(437 puan) tarafından
Ayy inşallah canım Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Bacım sakın ha sakın öyle bi şey yapma, o çocukda nasıl büyük cinsel tramvaya yol açar Allah korusun. Kızlık ilerde olmuyo mu zaten. Yazık 10 yaşında daha . Benim kardeşim de ilk çok stresden çamaşırında kanama gib bişey olmultu şimdi 12 yaşında adet başladı. Kadınların sadece % 40 ında ilk ilişkide kanama olurmuş. Çocuğa belli etme bu durumdan haberi olmasın
(437 puan) tarafından
Inan ne yapacagimi şaşırdım çok kararsizim.Yok
 canim haberi nasıl söylerim
(5,482 puan) tarafından
Vallahi sana çamaşırını göstermeye bile utanmış çocuk, biz kadın doğum muayinesinden bile çekiniyoruz çocuklu kadonlar olmamıza rağmen ilerde daha büyük psikolojik sorun yapar. Vallahi içim çok kötü oldum kendimi onun yerine koydum sanırım. Bence öyle ağır bi yükü çocuğa yüklemeyin derim ben. Ama annesi olarak karar sizin
(437 puan) tarafından
Çamaşırını göstermeye değil canim özel bölgesine çekindi doktordan cok cekinmedi ama.Ne yapacagimi sasirdim valla
(5,482 puan) tarafından
Bence sen kimseye bakma, zamana bırak zamanla düzelir zaten ilk ilişkide zaten ilkişkiye girmediği anlaşılır
0 oy
(2,859 puan) tarafından
Cnm benımde akrabamda oldu aynen dedıgın gıbı kan geldı ama tam kızlıgına yakın yerde zedelenme olmus sen yınede nereye götürülüceksw götür 
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun canım benim arkadaşım da çocukken ip kokasının üstüne düşmüş kan gelmiş ondan da evlenmeden önce oda çok korkuyordu olurda kan gelmez inanmszlarsa diye görücü usulü evlendi bu arada ilk gece baya Bi kanı gelmiş korkma inşallah öyle bişi yoktur ama yine Bi doktora götür ne olur ne olmaz 
0 oy
tarafından

Ayyy yavrum çok geçmiş olsun bilemiyorum yani nasıl yapsanız bu durumu ama doktora götürürsen babası olmasın utanır çocuk :'(

0 oy
(27 puan) tarafından
Ya çıldırdınız mı küçücük çocuğun yaşadığı travma kendine yeter zaten kızlık mızlık. Biri de yazmış raporu sakla, ne yapacaksınız evlenirken çeyizine mi koyacaksınız! 10 yaşında bebek ya düşmüş zaten korkusu yetmiş neyin derdindesiniz elim ayağım titredi sinirden. Diyelim öyle oldu ne yapacaksınız dik mi diyeceksiniz doktora. Bu kadar insanın bunu desteklemesi de ayrı bir problem. Doktora götür diyenler oğlunun eşi, benim başıma küçükken böyle bi şey geldi diye anlatsa inanmayacak o zaman (kaldı ki kime ne size ne orası ayrı bir şey de) ya da kızınızın başına gelse aklınıza ilk kızlığı bozulmuş mu geliyor. Aklı her şeye erer çocuğun da psikolojisini bozmayın lütfen. Allah aşkına sakin kafayla hareket edin. 
(437 puan) tarafından
Dün ki doktorun ne farkı olacak yaptığından bilmiyorum ama ben kızıma doktora gitsek yara nasıl bakacakmış  dedim tamam anne dedi çocuğum farkında olmayacak yani. Diktirme konusuna gelince tabi ki öyle bir şey olmayacak çocuğuma bunu yaşatamam umarim oyle bir şey yoktur .Zaten hala kararsizim Rabbim kimseye yasatmasin
(27 puan) tarafından
Kusura bakmayın çok tepki vermiş olabilirim siz de ileride çocuğunuz sıkıntı yaşamasın istiyorsunuz eminim o yüzden bu endişeniz. Ama çocuğu kendi haline bırakmak en iyisi sanki. Muhtemelen anlamıştır bir problem olduğunu vs. İnşallah kalbiniz ferahlar bu konuyla ilgili de bir daha sıkıntı yaşamazsınız.
0 oy
(7,094 puan) tarafından
Ay kuzum kiyamam ya kesinlikle bir doktora gotur ve raporlari falan sakla eger oyle bisiyse ins oyle bisiy olmamistir
(437 puan) tarafından
Inşallah canım gerek kalmaz böyle şeylere
0 oy
tarafından
Cocuk doktoruna gotur canım o sevk eder seni tabıykıde gotur mutlaka ama psıkolojıkmen etkilenir Biraz iste onemli bırsey ama gecmıs olsun cok uzuldum suan:(
(437 puan) tarafından
Teşekkürler canım inşallah yavrumun üzüleceği bir şey olmaz
tarafından
Senin yerinde olsam once pedegologdan bilgi alırım canım o skeılf emuayne degil de dustug6 ıcın goturdugumu anlatırım onu ona hissettirmeden pedegologdan fıkır alarak hareket edebilirsin bence
(437 puan) tarafından
Çok mantıklı canım teşekkürler
0 oy
tarafından

Geçmiş olsun , rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah

(437 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun
0 oy
(27 puan) tarafından
Zaten doktor keyfi olarak bekaret muayenesi yapamıyormuş. Adli vaka olarak geçiyormuş. Reşit olmayan çocuğa o şekilde muayene olmuyormuş. Acildeki doktor da o yüzden söylememiştir. Kadına git git derken aklınızdan ne geçiyor acaba? 
(437 puan) tarafından
Aynen acildeki de öyle dedi karakola gitmeniz gerekiyor savcılık kararıyla olur çocuğu yorarsınız iş uzar dedi.Ama ayni hastanenin acil kadın doğum bölümünü aradım randevu alın gelin normal muayene zaten dedi
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Arkadaşımın yigeni 3. Kattan toprağa düşmüştü onunda aynı şekilde oldu sıkıntı olmadığını sadece zedelenmeden dolayı kan geldiğini söyledi doktoru doktorunuz dediğine güvenin birşey olmamıştır annesi ama dersenki illa götüreyim içim rahat etsin bakarlarsa götür Bir kadın doğuma
(437 puan) tarafından
Rahatllattin valla teşekkürler canım inşallah.
Doktora bir şey varsa siz söyler mısınız peki dedim hayır yasak dedi sadece söylese nolacaksa sanki
(2,080 puan) tarafından
Şöyle birşey canım herkes anlayışlı olmuyor çocuğun psikolojiside var işin içinden muhtemel bundan gizli tutmuş olabilir
0 oy
(2,047 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Doktora götürmek lazım. Ama doktorun da çocuğun psikolojisine zarar vermeden muayene etmesi lazım. Allah yardımcınız olsun.

Ama içinizi rahatlatmak için söyleyeyim, akrabalardan bir çocuğun başına gelmişti. Çocuklarda doku yenilenmesi çok hızlı oluyormuş. Vücutları kolayca kendilerini yeniliyormuş. Birşey olduysa bile iyileşecek demişti doktor. 
(437 puan) tarafından
Teşekkürler canım.Jnsallah sorun yoktur hemen iyileşir zedelenme
0 oy
(12,524 puan) tarafından

Ayyy çok geçmiş olsun

Götürürdüm canım sende götür bence bi
(437 puan) tarafından
Teşekkürler canım
0 oy
tarafından
Ben 14 yaşmda bisikletten düştüm önündeki demire oturdum, ameliyat oldm surekli kaniyordu, evlenegi zaman bunu sorun edicek kişiye anlatırsa durumunu problem olmaz canım, benmki genç kızların genel yalaniymis :D sonradan öğrendim ama benm başıma gelen gerçekti.
0 oy
tarafından
Canim kucukken bende tam bu ucgen kose sehpalarin kenarina dusmustum kanamam olmustu ailem beni biyere goturmemisti simdi sen soyleyince hatirladim o yaslardaydim 11 12 falan ama bi sıkıntı olmadi 
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Kuzum benim kız lardeşimin başına gelmişti oda bisikleten düşmüştü  12 yaşında  idi acile götürdük doktpr hemen muayene etti zedelenme olmuş dedi ama arkasında polia geldi babamla erkek kardeşimi aldılar sorguya kız kardeşim ben bisikletten  düştüm diyene kadar doktor durumu anlatana kadr    ter döktüler kızlığa bişey olmamıştı 
0 oy
tarafından

Ne kadar cahil cahil yorumlar var ya, küçücük kızını doktora götürüp zorla kızlığı bozulmuş mu bozulmamış mı ona mı baktircaksn? Bozulmussa ne olcak diktircek misin? Kızından bı izin alıyor musun baktırmak için, yaşı gelince zaten evlenceyi kişiye anlatir durumu. Tecavüz mu var ki rapor alasin? Oldu bir de damadin ailesine faxlarsnz. Düzgün biriyle evlencekse zaten durumu anlatır o da kızını seviyor ve inanıyorsa da tamam der olur biter. Kızınıza böyle bişey yapmayın.. tecavüz mağduru kızlarda bile travma yaratıyor o muayene..

(437 puan) tarafından
Keşke bu yorumu yaparken kendini benim yerime koysan.Evladim benim her şeyim,tırnağına zarar gelsin istemem oncekilerdede yazdığım gibi dünkü doktor alttan muayene etti ve kızım korkmadı kadın doğumcunun yapacağı bundan farklı mi bilmiyorum yoksa kızımı korkutacak bir şey yapmak istemem.ilerisi için demissin karşısına nasıl birisinin çıkacağını bilemem yavrumun üzülmesini de istemem.Zaten net kararım yok olsa size sormam lütfen kırmadan cevaplayın zaten moralim bozuk
0 oy
tarafından
Bu arada doktor asla ve asla savcılık kağıdı olmadan bakmaz böyle biseye. Boşuna azar isitirsiniz, iyi niyetle annelik durtusuyle merak ediyor olabilirsiniz ama yapmayın..
0 oy
(3,443 puan) tarafından
Canım evlendiğin de bunun ona sıkıntı yaşayacağını düşünüyosn şöyle bı durum var düşmeden dolayı Allah korusun zar yırtılmış bile olsa ki ilişki olmadigi için yıllar içinde kapanacağını düşünüyorum benim gerdek gecesi kızlık zarı gitti kan geldi ama ilişki tam yaşanmadı hemen geri çekildiği için ondan sonra ki bı kaç ilişkide de kan geldi yani kan gelir kizinin düğün gecesinde diye düşünüyorum

Ayrıca seni üzmek istemem ama bozulmamış olsa doktor bozulmamis derdi rahatlatmak icin , 

Çok geçmiş olsin 
(3,443 puan) tarafından
Çocuğa gercek soylemeden yapılabilir bir durum bu
İki kızım var kendimi yerine koyduğunda o psikolojiui çok iyi anlıyorum ama gelecekte sıkıntı yaşamamasi için  eğer böyle bi durum varsa bilmeleri gerekmez mi

Siz sırf esnek kızlık zarı var diye kan gelmedi diye öldürülen o kadar kadından haberiniz mi yok yoksa ?
(27 puan) tarafından
Siz çocuklarınızı böyle yetiştirmeye devam ettikçe daha çok öldürülür kızlık zarı için birileri. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Gerçekten nasıl bu kadar normal geliyor bir çocuğa kızlık zarı muayenesi yapılması size, yırtıldı derse ne olacak. İnşallah hiçbir şeyi yoktur ve inşallah İleride evleneceği insan buradaki kadınların hepsinden daha akıllı, ileri görüşlü, açık fikirli ve düşünceli bir insan olur. İnşallah ileride hepinizin çocuklarının evleneceği insanlar bu iğrenç kızlık zarı muhabbetinizden utanmanıza sebep olacak kadar harika insanlar olur. En büyük duam bu, bu çocukların hepsinin çok mutlu olması ve hiçbirinin kızlık zarı saçmalığını düşünmek zorunda olmaması.
(3,443 puan) tarafından
Mevzu bu değil olaya çok yanlış yerden bakıyorsun bence..
Mevzumuz aman bozulmuşsa rapor al yok vah vah neden bozuldu değil
Mesela  burda o kadar sorun okuyoruz bazen ben olsam bir dakika kalmam orda diyoruz
Veya haberleri görüyoruz,hangi anne veya baba ister çocuklarının böyle bı durum içinde kalmasını
Seçebiliyor muyuz çocuklarımızın karşılarına gelecek insanları,
Biz seçebildk mi?

Bu arada doktora götur cümlesi görmedim ben yazdığımda,
Acildeki doktor un söylememe sebebinin bozulmuş olmasından kaynaklanabileceğini söyledim..

Umarım ve bunun için dua ederim ki söylediklerin gerçek olsun.
İki damla kan için kimse zarar görmesin
Çocuklarımıza güzel bı dünya olsun
Bizim yaşadıklarımız korkuları yaşamasın.
Umarim...
(27 puan) tarafından
Sabahtan beri buraya yazılanları okuyorum ve aşırı gerildim. Tabi ki kimse seçemez ben de zaten seçememişsin kapat üstünü çocuk da daha fazla hırpalanmasın dedim ama herkesin yazdığı şeyler kafayı yedirdi bana.

Sizin söylediğiniz sadece şöyle yanlış, doktorun söyleme yetkisi yok. İyi niyet ya da değil hele ki acil doktoru bununla ilgili bir şey söyleyemezmiş çünkü adli vaka haline gelirmiş o zaman.

Ve inşallah.
(3,443 puan) tarafından
Ya işte bende onu düşündüm ve bozulmuş da soyleme yetkim yok deyip göndermiş
Yani arkadaş affetsin ama bozulduğu için doktor söyleme yetkim yok deyip gonderdgni düşünüyorum
Çünkü iciniz ferah olsun deyip gönderebilirdi o zamn adli vaka olmazdı demek istedim

Ayrıca onlara da kızma böyle yetişti bu toplumdaki kızlar
Oğullarına göster oğlum p.ipini derken
Kızlarına kapat bacağını diyen bir toplumun ürünleriyiz
Halen canice işlenen cinayetlerin sebebi oluyor bu

Toplum olarak keşke assak bu konuyu ama halen erkeklerimiz bu şekilde yetiştirdikce zor görüyorum ben :/

Varsın sen bana patla bu arada önemli değil:D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
6 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Es25 (4,058 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 723 göst.
18 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Merveee YE (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 204 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy