0 oy
802 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından

image

Amma umudumuzu da yetirmeyelim ;) 

BURADA görüyorum okuyorum intiharı düşünen arkadaşlar var yasayan biri olarak söylüyorum inanın intihar saçma ama tek kurtuluş düşüncesi gibi görünebilir ama değil ÇÜNKÜ hayatı yaşamak için sebeb bulunduğunda birkez daha anlıyor insan ölmek yaşamaktan daha kolay evet fakat ölüm yaşamak kadar güzel de değil :)

Kimine evladının bir gülüşü kimine annesi nin bir sesi kimine sevdiği birinin verdiği moral kimine inadı gücü  vazgecirtir ÖLÜMÜ 

Yaşamak isteyin kizlar bu dünyada her düşüşün bir kalkışı var ama öte ki dünyada yok önce kendimize elimizden geldiğince güzel bir hayat snra ölsem vicdanım rahat demeyi Bizden başkası kimsesi olmayan evlatlarımıza iyi bir hayat bırakıp gönlümüzü rahat ettirmeyi çabalayıp yaşamamız lazım 

Ölüm hiçbirşey e çare değil sadece KAÇIŞ DIR..

AMA HAYATIN IZIN EN ZOR SINAVINDAN KAÇAMAYACGZ UNUTMAYIN BUNU..

6 Cevaplar

0 oy
(3,757 puan) tarafından

En İyi Cevap
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
-Reklam-
+1 oy
(2,890 puan) tarafından
 biraz sondan başa olacak ama  ölüm bir kaçış değildir

Bilinçsiz insan intihara kalkışır Çünkü bilmez ki kıyamete kadar onu bekleyen bir kabir azabı vardır ki Cehennem ateşini küçük bir kıvılcımı kadardır kaldı ki dünya üzerindeki Hiçbir acı mutlak Cehennemi kabul edecek kadar büyük olamaz Yani demek istediğim intihar etmek isteyen insanın ne öteki dünyadan ne de öteki dünyada olacaklardan haberi yoktur ya da yeterince inancı yoktur dünyadaki dertlerimizin ölünce bitebileceğini sandığımız bir Nihayeti söz konusu kabir azabının nihayeti de Kıyamet ama mutlak cehennemin bir nihayeti yok Bir de böyle düşünmek lazım

Şu dünyada şeytanın en sevdiği en itaatkar dostum dediği insan tipi dünya malına tamah eden ve sevilmeyi Övülmeyi pek seven insandır yani evladının annesinin sevdiğinin varlığı gülüşü için ölümden vazgeçme'nin de pek bir manası yok Çünkü biz bu dünyaya birilerini sevmeye birileri tarafından sevilmeye değil kimsenin hakkına girmemeye kimsenin canına malına namusuna kalbine şerefine tüm insani değerlerine zarar vermemeye gayret ederek yaşamaya ve Allah'a kulluk görevlerimizi yerine getirmeye geldik başka insanlar için değil Allah için yaşamamız gerekiyor insanları çok sevmek de bu sevginin içerisinde nefsi duygular olduğu sürece dünyaya olan bağımlılığımız ı 1 derece daha arttırır

Dünyayı bu kadar çok sevmeyi de iyi bir şey sanmayın

Başımıza her ne gelirse gelsin yaşanılan Bütün sıkıntılar ve dertler Rabbimden gelen bir imtihandır bazen de yaptıklarımıza işlediğimiz günahlara karşı bir kefarettir intihar isyandan gelir  İsyan ise alnına yazılan kaderi beğenmemek ten Ama insanoğlu bilmez mi ki irade üzeri yaratılmış bir varlıktır vardığı nokta her ne kadar kader olsa da gittiği yolu kendisi seçebilir

bu noktada bizi yaşamaya ve hayatımızı devam ettirmeye iten güç inancımız olmalı dünyanın ve dünyalığın sevgisi değil

Gerçekten kur'an-ı Kerim'i anlamıyla okuyan bir insan ölümün yaşamaktan daha kolay olmadığını zaten bilir
tarafından
3 4 kere peş peşe okudum okudukça içime anlamsız bir huzur doldu Allah senden razı olsun güzel yüreklim ❤❤ ++
(3,757 puan) tarafından
Bende kısaca senin dedklrni dedim aslında yani uzun uzun açık açık yazmadım o ayri :) güzel yazdiklrn cnm
(2,890 puan) tarafından
Senden de razı olsun kuzum kalbimden geçenleri ifade edebildiysem ne mutlu bana
(2,890 puan) tarafından
Hayır canım aslında apayrı şeyler yazdıklarımız teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Çocukken de mutlu değildim ki 
(3,757 puan) tarafından
Sorma bende öyle cocuklgmu hatrlamk dai istemiorm çoğu zmn
0 oy
tarafından
Acaba gün yüzü görmeyen veliler olarak yavrularımızın gün yüzü gördüğünü görebilecek miyiz? 
0 oy
(2,063 puan) tarafından
Keşke hep çocuk kalsydim  :(
0 oy
(163,578 puan) tarafından
Bama cocuklugumu hatirlatma yaa

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 248 göst.
0 oy
9 cevap 514 göst.
3 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu