0 oy
523 göst.
Diğer kategorisinde (738 puan) tarafından
Oğlum 42 günlük göğüsleri şişmişti annem ve kaynana cadisi oğlanın göğsünü ovala süt gitsin falan dediler süt girince sisermis ne bilim yapmak istemedim ama bir iki kez yaptım annemde yaptı ama bu cok zararlı biseymis yeni öğrendim çok kötü oldum sanırım enfeksiyona sebep oluyormuş oğlumda suanlik bir sıkıntı yok gibi ya bişey olduysa Allah korusun nasıl anlicam yemin ederim bu cahillikten bıktım usandım artık 

12 Cevaplar

0 oy
(1,900 puan) tarafından
Yapma onlarn dediklerini sakn cahil insanlar
(1,900 puan) tarafından
Banada herkes söyle yap böyle yap diyodu hiç kimsenin dediğinide yapmadm kndi bildiğim gibi yaptm kafama bsy taklnca bi sorun olunca hep doktorumuzu aradm
-Reklam-
0 oy
(12,763 puan) tarafından
Olsun her bebek öyle şey yaşamıştır mutlaka cnm eskiler yüzünden sorun olmaz inşallah 
0 oy
(333 puan) tarafından
bak simdi o gogus sismesi senin sutunu aldigindan sutun icindeki hormonlardan kaynaklaniyor ve zamanla geciyor..endiselenme sadece bidaha ovalama,bastirma vs yapmayin bisey yoktur korkma:) gecmis olsun
0 oy
tarafından
Benim kaynanamda  derdi ben yapardım bise olmadi hic hatta benim arkadaşımda demişti onunda bi tanıdığının bebeği göğüsleri şişmiş kesmişler memelerini her emzirmeden sonra ovala demişti bizde sıkıntı olmadi şükür 
0 oy
(110 puan) tarafından
Benim kaynanada sağolsun bana bakıyor ama bebeğim beş günlük daha emzirmeye çalışıyorum sürekli gelip gidip emzik sokuyor ağzına bsyde diyemiyom alınmasın diye çünkü çok iyi bir insan kalbinde bsy yok ama bence izin verme yaptırma bende artık sesimi cikaricam inşallah
0 oy
tarafından
Kendi gögsünün deseler anlarım zaten arada bir gögsüne masaj yapman lazım. Lakin bebegin gögüsü ne alaka nereden etki edecek de bebegin gögsünü ovaliyorlar yeni dogan bebegin göbek deliği gögsü veya mikrop bulaşacak yerlere dokunulmasına karşiyim saçma sapan şeyler işte olmayınca olmuyor neden bu kadar deliyorlar anlamiyorum.  lohusa psikolojisi çok zor karişmasınlar şu lohusalara ya veren Allah zaten veriyor 
0 oy
(286 puan) tarafından
Bana çocuk doktorum kesinlikle dokunmamam gerektiğini söylemişti ananem de ovalım diyip duruyordu Allahtan elletmedim geçti kendi kendine 
0 oy
tarafından

Benimkinife yaptilar cok çok sacma bisey ama malesef laf anlamıyorlar :O

Korkma bisey olmaz kuzum 

0 oy
(38 puan) tarafından
Evet canım enfeksiyon kapar benim bebeğimde 10 günlük iken göğsü şişti ateşi çıktı doktora götürdük sakın ellemeyin enfeksiyon kapar dedi bebege zarar vermez dedi ağrı yapmaz dedi kendisi gecer ama eğer ovalarsanz mikrop kapar 
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Hormonlardan onlar öyle dokunma iniyor sonra 
0 oy
(1,714 puan) tarafından
Bizim buralarda özellikle erkek bebeklere yaparlar onu. Bende yaptım ogluma. Eskiler diyor erkek bebegin gögsünü aıkmazsan ergenlikte kız memesi gibi büyür derler. Ben yaptım. Oglum suan 14 yası bitecek hiçbir sıkıntı da yasamadım takma kafana
0 oy
(3,022 puan) tarafından
Ya :( banada dediler ben asla ve asla yapmadim hatta kaynanam sey cok zararli asla yaoma dedi

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 375 göst.
20 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Hayalperest (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,110 göst.

Kategoriler

1,474,252 soru

24,136,585 cevap

334,321 kullanıcı

...