Kızlar merhaba. Kuran'ı düz bir şekilde yavaş da olsa okuyabiliyorum. Ama tecvid bilmediğim için tam anlamıyla okuyamıyorum. Tecvid bilenler nasıl öğrendiler bana yardımcı olabilir misiniz. Yanımda yardımcı olabilecek biri yok. Kendi kendime nasıl öğrenebilirim?
Canım en yakındaki camiye başvur orada tecvid kursları var annem 60 yaşında hergün camiye gidiyo öğrenmek için
Fatih çollak var canım aç telefondan elif ba yi bölüm bölüm gösteriyor ben unuttuğumda hata yapmamak için ona bakıyorum yavaş okumak güzel hatta heceleyerek okumak bile telaffuzu düzgün yaparak daha güzel ben Kuran kursuna gitmiştim ordada hocamız onu söylemişti gerçekten çok faydası oldu =)
Yakında camii varsa hanımlar için tevcid dersleri veriyorlar küçük çocuklar içinde kresler açtılar varsa eğer küçük çocuğun senin ders süren boyunca orada oynatiyorlar çocukları bende bu kış kuran kursuna gidicem inşallah öyle bir niyetim var allahım bana da öğrenmek nasip etsin
İnternetten yada camilerde kurslar açılıyo oradan faydalanabilirsin canım
Canım bı tane tecvit kitabı al kendine. Orda örnekler falan var onların üzerinde çalış. Sonra kuranı Kerim'i aç ve ordan kendin bulmaya calis. Ben kuran kursunda öğrendim. Tecvitli okumak tabi ki daha güzel oluyor. Sesli kuran dersi dinle internetiten
Evden tek başına hiç bilmeden sıfırdan öğrenmek sağlıklı olmuyor. Hem tecvid kaideleri hem harflerin çıkış yerleri sesleri internetten yetersiz kaliyor malesef.
Bi hoca önüne gidip diz kirmadikca olmaz. Ben 5 senedir belkide daha fazladir gidiyorum hakkiyla okumayı yeni yeni beceriyorum
Yani kısaca yakınında bulunan kurs medrese camii gibi yerlere git canım hem maneviyatin içinde daha yararli ve bereketli olur. Evde bugün bakarsın yarin bakarsın bi disiplin olmadığı için illa ki boslarsin.
En iyisi evde videolarla kendin ögrenmek. Tecvid dersleri diye arastir mutlaka kendine göre dersler bulursun. Ve okurken okuyuşunu beğendigin bir hocayi dinleyerek oku, zamanla kulagin alisacak, taklit eder hale geleceksin.
Bebeğin varsa onu camii, kurs gibi yerlere her gün her gün götürmek zor olur, ve evindeki düzenden olursun. Cünkü hocalar başlayinca kendini adamani, düzenli gelmeni istiyorlar. Zor birşey degil insan istedikten sonra evde kendi kendine yeni bir dil bile öğreniyor
1,493,188 soru
24,397,762 cevap
349,898 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın