0 oy
583 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Hayvanların insanlardan daha baskın bir tür olduğu paralel bir evreni ve onların da insanlara, bizim onlara davrandığımız biçimde yaklaştığını hayal edin. Düşünmesi bile korkunç değil mi? 

Peki sizce insanlar ve hayvanlar yer degistirseydi neler olurdu iyi veya kötu.

Belki saçma gelebilir saçma yorum yapacak baksın ve çıksın.

8 Cevaplar

0 oy
(163,574 puan) tarafından
Onlar bize bizim onlara davrandigimiz gibi davranmazlardi 
tarafından
Kesinlikle katılıyorum zararı olmadığı halde biz insanlar hayvanlara zarar veren insanlarız ama onlar insanlardan daha merhametli
-Reklam-
0 oy
(16,792 puan) tarafından
Çok. Şükür ki insanlar insan hayvanlar hayvan aralarda farklar cenabi hakkın yarattığı güzellikler ile dolu yer değişimi olsa çok tuhaf şeyler olurdu eminim. Rabbim o kadar güzel ölçülü yaratmış ki Hamdu senalar olsun 
tarafından
Çok şükür Rabb'im'e bin kere şükürler olsun ama düşünsene mesela biz bazı insanlar olarak sokakta ayagina kedi dolansa tekme vurup geçen insanlarız acaba onlar insana yapsalardi nasıl olurdu
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Aslında bu düşünce şimdilerde çok yükseldi.  Veganlar kafamı karıştırmıyor değil ama bunun için belli bir insan toplulugu üzerinde hayatlarında hiç hayvansal gıda almadan yaşamanın sağlık açısından incelemesi yapılmalı. Sonuçta islam doğru bulmuşsa hayvanların sütünün alınmasında etinin yenilmesinde yarar vardır diye düşünüyorum.

Öteki meselede yani hayvanlara kötü davranmamız ise hiçbir zaman kabul edlir bişey değil zaten 
tarafından
Ya neden aklıma geldi bilmiyorum aslında ama şöyle düşünüyorum bazı hyvanlar insanlardan daha çok insan lafdan anlıyor ve bazı annelerden daha çok anne ya bizim köyde bi tane kedi gördüm yuvasının olduğu yere köpekler geldi diye hayvanlarını ağzında taşıyordu ama ne yazık ki bazı kadınlar anne bile olamıyor
(4,034 puan) tarafından
Hayvanlar kendi melekelerinin dışına çıkmazlar içgüdlerinin üstünde içgüdü hayal etmezler. Ama insanda hayal gücü var hem açgözlü hem de fantezileri bitmiyor doyumsuz o yüzden aşağılık olabilyorlar. Mesela bir aslan ceylanı parçalar ama biz onu yadırgamayız onun doğası bu peki bir aslan ceylanı yaralı bırakıp onunla alay eder mi böyle bir fantezisi olur mu ya da taciz gibi fantezisi olur mu. İşte o bununyapmaz ama insan tam bri aşağılık
tarafından
Bence çok guzel bir örnek ve hyvlar dediğin gibi zarar verdiyse yaralı bırakmaz ama insanlar canı yandığında canı yansın diye bi tekme daha atar
(4,034 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
0 oy
(9,647 puan) tarafından
O şekilde yaşamayı ogreniysek o şekilde yaşamak bizi üzmezdi..  ki farketmezdik bile.. ama insan da olsa hayvan da olsa rahata kolay alışıyor orasi kesin.. bi tane bahçemizde kedi vardı annesi yok diye mama aldık hep besliyoruz arada yemek veriyim diyorum yok sadece mama yiyo normal sokak kedisiydi o şekilde alıştığı için mama yiyo.. Sanırım insan neye alışırsa yada insan değil canlı onu istiyor canlısını değil..  olay alışkanlıklara bitiyor..
(4,034 puan) tarafından
Beklerim :)
tarafından
Aslında canım üzülmek uzulmemek konusunda değilim mesela bizim onlara davrandığımiz gibi onlar bize davranır miydi veya bize zarar verirler miydi
(9,647 puan) tarafından
Ben hayvanlara dokunup kesinlikle sevemem ama bakım konusunda çok vicdanliyimdir yemek düzenli olarak veririm su da öyle kurlara ayrı kediye köpeğe ayrı şeyler veririm hatta öyleki evdeki karıncalara bile zarar vermiyorum yorumlasınlar diye yuvalarının önüne bile ekmek kırığı koyduğum oluyor :D vicdan meselesi bence :)
(4,034 puan) tarafından
Aynen öyle islam da bunu tavsiye edyor zaten illa kucağına alıp sevmek değil merhamet etmek yiyeceğini vermek demek
tarafından
Onların doğası gereği öyle olması gerekiyor canım yoksa onlar açlıktan ölürler ama insanlar gerçekten öyle değil
0 oy
tarafından
Hayvanlar insanlarda daha merhametli 
tarafından
Sonuna kadar haklısın bizim bi tane köpeğimiz vardı birisi bize zarar vermesin diye sürekli bizimle gezerdi ama kimseye zarar vermezdi uzaktan havlardi
0 oy
(2,890 puan) tarafından
İnsanın karakterini dışından bakınca bilemiyoruz hani

Kimseyi Bi  bakışta cinsine ayıramıyoruz mesela ama hayvanın adını duyunca direk özelliklerini niteliğini zararlılık seviyesini fıtratın biliyoruz bu sınıflandırma bilgisiyle Bi süre hayat devam ederdi sanırım ama kaçarak

Aslana denk gelirsen yer kursa denk gelirsin parçalar yabani ve yırtıcı hayvanlardan sürekli kaçmak zorunda olduğun bir ilkel yaşam

Kaya altı yer altı ağaç kovuğu yeni meskenlerimiz olurdu sanırım 
(2,890 puan) tarafından
Hayvanlarda annelik içgüdüsü haricinde Bi merhamet duygusu yoktur hatta bu da onların akıllı ama fikirsiz olmasından ileri gelir
Merhametsiz ve baska varlıkların yasam alanına  saygısız insanında fikir çeviremiyor olduğu aşikar
En azından hayvanın fikri yok ki kullanamıyor insanın fikri var KULLANMIYOR bu da onu hayvandan daha az değerde bir yaratık yapar bu yaratığa dönüşmeyi kendi seçiyor bunun da bir hesap günü var elbet
(2,890 puan) tarafından
Aynı olurdu bizim gibi düşünebilen de zamanla bize dönüşür sonuçta hem onlarda yaradılış farkları devasa boyutlarda iken felaket olurdu mesela bir fil bnm 20 katım büyüklüğünde ama bnm gibi düşünebilecek ilk hissi kibir olur sonrada beni ezerdi
İnsanların arasındaki psikolojik savaşlar fiilen gerçek olur vucut bulurdu Allahım ne korkunç rabbim ne büyüksün
tarafından
Ne yazık ki hayvan haynaligini yapıyor insan insanlığını yapamıyor hayvan anne bile olabiliyor ama insan ne yazık ki....
Ya düşün bı tane kedi gördüm yuvasının olduğu yere köpekler gitmiş kedi yavrularını tek tek ağzıyla taşıyordu ama insanoğlu küçücük dara düştüğünde hemen çocuğunu bırakmayı dusunuyor hakaret gibi olmasın ama biz hayvanlarla aynı beyne aynı fikre sahip olsaydık bence onlar bazi insanlardan daha insan olurlardı
tarafından
Haklısın tabiki kuzum o zaman dediğin gibi kibir olurdu
(2,890 puan) tarafından
Hayvanın yavrusuna savunması içgüdüsel isteyerek yapmıyor ki fıtratı gereği yapıyo insan gibi iradesi olsa önce yavrusunu yer hayvan hayvanlığını yaratılışından ötürü yapar başka çaresi seçme şansı yoktur Allah doğada seçme şansını yalnızca insana vermiş o da yanlışı seçiyor seçmeyebilirdi
0 oy
tarafından
Öyle bi film vardı adını hatırlamıyorum izleyemedim ama içim alması fragmanı bile çok kötüydü 
tarafından
Ben görmedim canım ne vardı fragmanda
tarafından
Hayvanlar insanları kafeslere kapatmışlardı bizim onlara yaptığımız gibi. Bazılarını da kesip yiyorlardı falan icim alması izlemedim
0 oy
tarafından
Onlar bize öyle davranmazlardı 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 66 göst.
25 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Esmaaaa (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 198 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Zhlfrk (7,617 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 408 göst.
0 oy
22 cevap 517 göst.
7 Aralık 2020 Diğer kategorisinde ☻❣îpek❣kozalağı ❣☻ (12,271 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,764 soru

24,188,012 cevap

336,748 kullanıcı

...