0 oy
518 göst.
Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından
Kızlar  merhaba ben yeni  üye  oldum  sorularınızı  heo takip edip okuyordum  ama nedense uye olmak istemiyordum  şimdi  oldum ve merak ettiğim  bi soru var.

Biz şimdi  gusül  alıyoruz  işte  ya eşle  yakınlaştıktan sonra ya da kadın  halini  yaşadıktan  sonra gusül  gerekiyor ve bunu alıyoruz. Şimdi  misal ki ben  ikisini de yaşamadım  ama banyo yapcam  tekrardan o temiz suyu üstümden  geçirmem  gerekir mi ? 

8 Cevaplar

0 oy
(12,763 puan) tarafından
Ben her dus esnasi güsul alırım ama dediklerin yoksa almana gerek olmaz cnm 
(90 puan) tarafından
Bende her girdiğimde  alıyorum  ama şu  son zamanlarda banyoda dahil duramıyorum  hem sicak hem  de hamileyim  üşeniyorum  Allah affetsin  almasam olur değil   mi
(12,763 puan) tarafından
Olur tabi cnm normal düşünü al çık
(90 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim sağol
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sanırım gusulu  gerektiren bir durum yoksa geek yok. Ama banyoya girmişken insan gusülde alsa cok iyi olur 
(90 puan) tarafından
Allah biliyor ki girdiğim  her sefer alıyorum  ama hem gebeligimin sonlari hemde havalar nedeniyle 2 defa giriyorum  günde  ve artık  yorulmaya  başladım
tarafından
Guslü gerektiren haller şunlardır:
1- Hayz veya lohusalık hali bitince yahut cünüp olunca gusletmek farzdır. Hayz bitince, cünüp de olursa, ikisi için bir gusül yetişir. Kadın cünüp iken hayz görürse, isterse hemen gusleder, isterse hayz bitene kadar bekler, sonra ikisi için bir defa gusleder.

2- Zekerin [penisin] ucu, sünnet derisi altındaki yuvarlak kısım, ferce [hazneye] girince, meni gelmese de, erkek de, kadın da cünüp olur. Yuvarlak kısım girmezse, cünüp olmaz.

3- Erkekte koyu beyaz ve kadında akıcı sarı meni, yerinden şehvetle kopup çıkarsa cünüp olunur.

4- İhtilamla yani rüyada şehvetlenip uyandığı zaman, meni akmış olduğunu gören erkek ve kadın cünüp olur. Rüyada ilişkide bulunduğunu görür, fakat uyanınca meni akmamışsa, meni yoksa gusletmez. Bazı âlimler kadının menisi içeri akar, ihtiyaten yıkanması iyi olur demişlerdir.

5- Şehvetle yerinden ayrılan meni, idrar yolunda kalıp, daha sonra buradan, şehvetsiz de çıksa, gusletmek gerekir. İdrar yaptıktan veya bir müddet uyuduktan sonra çıkarsa gusül gerekmez.

6- İstimna [mastürbasyon] guslü gerektirir.

7- Cünüp olup, idrar yapmadan guslettikten sonra erkekte meninin geri kalan kısmı, şehvetsiz aksa, tekrar gusletmek gerekir. Bunun için, gusülden önce idrara çıkıp, idrar yolunda kalmış olan meni parçasını çıkardıktan sonra gusletmek lazımdır. Kadın yıkandıktan sonra kendisinden meni gelirse kendi menisi olduğu takdirde guslü tekrarlar; namazı tekrarlamaz. Kendi menisi gelmemişse bir şey icap etmez.

8- Zekerin ucu, dübüre girince, meni aksa da, akmasa da, her ikisine gusletmek farz olur. Hayz halinde de, temiz iken de kadına dübüründen yaklaşmak haramdır. Büyük günahtır. Livata veya cinsi sapıklık denilen oğlan kirletmek daha büyük günahtır. Hayvana tecavüz edene de gusül gerekir. Çok çirkin ve büyük günahtır.

9- İhtilam olduğunu hatırlamadan, meni görenin, gusletmesi lazımdır. Uyanıp, çamaşırında meni gören, ihtilam olduğunu hatırlamasa da gusleder. Mezi sansa ihtiyaten gusleder.

10- Kadın, kocasını düşünürken şehvetlense, sonra titreyerek, kasılarak sarımtırak bir akıntı yani meni gelse, gusül gerekir.
tarafından
Guslü gerektirmeyen haller nelerdir?
CEVAP 
Halk arasında guslü gerektirdiği sanılan bazı hâller, guslü gerektirmez. Guslü gerektirmeyen haller:
1- Bir erkek, bir kadını yahut bir erkeği çıplak görse, gusül gerekmez. Bakarken şehvetlenip meni gelirse gusül gerekir, mezi gelirse, yine gusül gerekmez.

2- Bir kadın, kendi kocasını veya bir kadını çıplak görse gusül gerekmez.

3- Karı-koca oynaşırken, çıplak resme bakarken veya düşünürken mezi gelse, fakat meni gelmese gusül gerekmez.

4- İdrar yaptıktan sonra veya büyük abdestten sonra gelen yapışkan prostat sıvısı ve vedi guslü gerektirmez.

5- Ağır bir şey kaldırmak veya bir yerden düşmek gibi bir sebeple meni çıkınca, Şafii’de gusül lazım olur, diğer üç mezhepte lazım olmaz.

6- İhtilâm olduğunu hatırlayan, uyanınca çamaşırında meni görmezse gusletmesi gerekmez. İhtilam olan, uyanınca, yatakta, elbise veya bacağında yaşlık görürse, bunun mezi denilen beyaz akıcı sıvı olduğunu anlarsa veya uyanık iken mezi akarsa, gusül gerekmez.

7- Cünüp olup guslettikten sonra, kadından kocasının menisi çıksa gusül gerekmez.

8- Kadın veya erkek, etek [kasık] tıraşı olsa gusül gerekmez.

9 - Kadınların süründüğü kokuyu erkekler koklarsa, koku sürünene de, koklayana da gusül gerekmez. Abdesti bile bozmaz. Ancak bayanların kocalarından başka kimseler için koku sürünmesi caiz değildir.

10- Cünüpken giyilen kıyafeti, üstünde necaset yoksa, tekrar giymekte ve o elbiseyle namaz kılmakta mahzur yoktur.
(90 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim  çok teşekkür ederim  ama ben bunları  biliyorum  burada  istisnalar yazmıyor  ve benim sorumum cevabı  yok
tarafından
Sizin ki gusulu gerektiren bir durum değil ki .  Ama yine de farzlarını yaparsanız içiniz rahat eder  belki .Guslün farzları üçtür. Bunlar;

1. Ağıza su alıp boğaza kadar çalkalamak.

2. Buruna su çekip yıkamak.

3. Bütün vücudu yıkamak.
0 oy
(948 puan) tarafından
Evet her banyodan gusül alıp çıkman gerekir
(90 puan) tarafından
Araştırdım  da net bi cevap bulamadım  malasef  yine de teşekkür ederim kardeşim
(948 puan) tarafından
Rica ederim canım ☺️
(948 puan) tarafından
Kuzum sizin orda hoca flenda yokmu bayanlar olarak
(90 puan) tarafından
Var var olmaz olur mu elhamdülillah  var ama bu benim aklimda öncesinde de olan  bişey  değildi  az önce  yemek yaptım  eşim  niyetli kaynanam yanimda verdikten sonra bulaşık  yıkadım  bi de çay  demledim ikisinede verdim    tam uzanacaktım  sırtım  sirilsiklam olmuştu  2 saat internetten  baktım  bişey  bulmadım  dusa girdim  çıktım  ve aklima buraya sormak geldi
(948 puan) tarafından
İyi yaptın Cnm ama bizden daha alim bir insana sormak en iyisidir
0 oy
tarafından

En garantisi gusül almak her duşdan sonra ben öyle yapıyorum 

(90 puan) tarafından
Ya tabiki  alınsa  çok  güzel  ama gebeligimin sonlari hemde havalar nedeniyle günde  2 defa alıyorum  her seferinde  çok  yoruluyorum
tarafından
Haklısın canım zor olur senin için
(90 puan) tarafından
Acaba buna net bi cevap nerde bulabilirim  internette çeşit  cesit siteye baktım  ama orda da sizler gibi  bazısı  olur bazısı  alınsın  diyor
tarafından
Diyaneti ara en net cevabı alırsın
0 oy
tarafından

Yani alirsan sevabi var almassan sorun olmaz obur durumlar yasanmadigi surece takip ettiklerinden kimler aklinda aceba merak ettim :D

tarafından
Kuzum banyoda zaten abdest yerine geciyo gusul almana gerek yok abdest alman yeterli herbanyoda gusul alincak diye bi kural yok
(90 puan) tarafından
değil  mi  
Bende öyle  düşünüyorum  ama yıllardır  her banyomda gusül  aldım  şuan  sanki  suç  işlemiş  gibi hissediyorum
tarafından
Normal hissetmen senelerin aliskanligini bianda birakmak sucluluk duygusu yaratabilir ama icin rahat olsun su zamanda banyosunu bile alelacele yapan var kuzum :))
(90 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim  bi nebze rahatladım
tarafından
Cumlemizden canim❤
0 oy
tarafından
Bildiğim  kadarıyla  bunlardan  birini yaşamamışsan  gusül  tekrarlamasan da olur  ama yanlış  bilgi de olmasın  
0 oy
(7,483 puan) tarafından
Gerek yok canim gusul gerektiren bi durum olmadiktan sonra normal duşunu al cik.
0 oy
(12,524 puan) tarafından
Gusül alıp çıkmak tabi ki en güzelidir 

Ama bir sey olmadı ise normal banyo da yapabilirsin 

Bunla ilgili net bir hüküm olsa idi bilirdik eminim ki

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 205 göst.
0 oy
0 cevap 46 göst.
+1 oy
27 cevap 1,134 göst.