0 oy
741 göst.
Diğer kategorisinde (553 puan) tarafından
Dün halamla görüştük görüntülü marketteydi o bütün raflar bomboştu her yeri boşaltmışlar amerika gibi bi eyalet düşünebiliyormusunuz insanlar sokakta can veriyorlarmış halamlar kesin dönüş yapmak istiyorlar türkiyeye herşeyi bırakıp gelecekler ama gelemiyorlar izin yok... Bizim Türk milletide iftar senin şurası benim geziyor empati duygusu gelişmemiş bencil insanlar.. Bugün tam 75 gün oldu ben dışarı çıkmadım kayınvalidem kayınpederim görüntülü arayıp ağlıyorlar yaşlı başlı insanlar bizim canımız yokmu iki sokak bile yok aramızda  bir kez olsun gitmedik onlarda gelmediler kendimizi geçtik artık çocuklarımız için özgürlüğümüzü feda ettik başkalarının çocukları içinde kısaca türk toplumu için keyfekeder gezen insanlara hakkımı  asla asla helal etmiyorum 

14 Cevaplar

+5 oy
tarafından
Süper güç amerigaaa diye nara atanlar umarım cennet vatanımın kıymetini anlamislardir
(553 puan) tarafından
İnsanlara burada olanak sağlanmadı oranın şartları insani bir yaşam için önceden daha elverişliydi yoksa giden her gurbetçiye sor memleket özlemi çeker
tarafından
Ben gurbetcilere bise demiyorum benim kuzenim de gurbette. Sadece her fırsatta ülkemizi yerip elin gavurunu arşa çıkaranlara sitemim canim
(553 puan) tarafından
Evet yapanlar var canım işte onlar gibi olmamak için bi süre evde kalmalıyız anlatmak istediğim buydu gece yatamıyorum artık uykularım kaçtı psikolojim bozuldu ağlıyorum devamlı denizin kokusuna hasret kaldım burnumda tütüyor hep beraber sabretsekte gün yüzü görsek ne güzel olur ama insanlar çok bencil
tarafından
Malesef öyle 3 aydır evdeyiz bizde Allah bizim hurmetimize bitirsin ınsallah
-Reklam-
+1 oy
(12,521 puan) tarafından

Bizde tam 80 gündür hiç çıkmadık dışarı

Artık kızım durduk yere ağlıyordu odasında o kadar bunaldı ki dün izin olduğu için en çok kızım nefes alsın diye çıktık 
O da eşimde geldi 
Eldiven maske taktık eşim bize hiçbir yere dokundurmadı öyle gidip geldik hava aldık.. :( inşallah bu günler bir an önce geçer en çok çocuklara üzülüyorum ben.. 
Amerikada hakettiğini buldu Rabbimin adaleti elbet tecelli ediyor dünyada ya da ahirette elbette... 
0 oy
(2,540 puan) tarafından
Bide avrupaya girmeye çalışıyorduk .  Valla iyiki girmemişiz. Bizide yerlerdi 
0 oy
(6,074 puan) tarafından
Allahım şu hayvanlara Bebeklere işkence eden tecavüz edenlerde sokaklar da geberse yada deneme tahtası gibi labaratuarlar da tutulsalar inşallah amin 
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Benimde yan komsum ole canim bide hamile ustelik bide varya hafta sonlari sokaga cikma yasaginda kacamak uapiyolar gectimiz cumartesi 5 gibu gidip aksam 11 de geldiler ustelik sokaga cikma yasagi varken bolelerine ne diyceksin bide yan yana oturuyorum bu insanlarla lafta anlamiyolar dogurda otur artik bi kicinin ustunde hepimiz rahatlayalim diyorum evde kendi kendime ben de ole 2,5 aydir evdeyim ogluma asisinda tek cikiyorum ama bole yasakta bile cikanlari gezmeye gidenleri gorunce deli oluyorum
(553 puan) tarafından
Hakkımıza giriyorlar biz bilmiyoruz gezip tozmayı resmen vicdansızlık
0 oy
(9,647 puan) tarafından
Din olmayınca sanırım insanlıkta bir yere kadar oluyor herhalde.. sevmem insanları dinine ırkına göre ayırmayı ama sanırım islamiyet bize aslında insan olmayı da öğretiyor genlerimiz de bu var.. ne güzel atasözlerimiz var komşusu açken yatan bizden değildir..  
(553 puan) tarafından
Müslümanı elhamdüllillah onlar gibide yaratılabilirdik bu tamamen bizim şansımız...Müslümanlıkta bencilliğe kendini düşünmeye yer yok önce Müslüman kardeşini diyor bizim insanlarımız ne yapıyor canım hep kendini düşünüyor
0 oy
(7,617 puan) tarafından
 Bu benim düşüncem.  Türkiye aynı durumda olsaydı yurtdışı yaşayan kimse dönmeyi dusunmezdi.  Kıymete bindi Türkiye şimdi  
0 oy
(1,019 puan) tarafından
inanki bende aşı için çıkıyorum yada bez almya Kosa koşa geri eve geliyorum dün yine markete gttim çoluk çocuk bayram yeri gbiydi Bi enayi benim heralde dedim çocuklar için yasak yoktu ya dün herkes koşmuş dışarı bnimde bebeğim var banada yasak yoktu dün ama yinede kalkıp çıkmadım Allah akıl fikir versin ne diyelim 
(553 puan) tarafından
Buradada öyle canım böyle giderse bitmez
0 oy
(84 puan) tarafından
Bende gutbetteyim almanyada yasiyorum burda da belirli kisitlamalar var ama yine de disari cikabiliyoruz.. Kusura bakmayin ama benim güzel memleketimin insan böyle onun icin orda sokaga cikma yasagini anlayabilyiorum.. Bizim burda yuruyus yapmamiz serbest dolasmamiz serbest..

Kimse kusura bakmasin ama Ben suan iyiki turkiyede degil de almanyada yasiyorum diyorum.. 

3 yasinda bi oglum var hic disari cikaramasaydim ne yapardi bilmiyorum. Burda yine biisklet suruyor ormanda kapinin onunde oynayabiliyor. Ama tedbirimizi elden birakmiyoruz Tabi sosyal mesafeyi Herkes koruyor burda 
0 oy
(855 puan) tarafından

Hala misafircilik oynayan bacılar okuyosunuzdur inşallah :) onlar fıldır fıldır gezsin diye ailemizden uzağız ya ben ona kuruluyorum! Bencillik, düşüncesizlik... Amerikaya gelince onlar da hala fıldır fıldır gezme peşinde parkları dolu, karantina istemiyolar eylemler yapıyolar. Yani aslında bencil düşüncesiz bana bişey olmazcı zihniyet heryerde. Rabbim çoluğumuzu çocuğumuzu ailemizi bu kafalardan korusun... 

0 oy
(4,034 puan) tarafından
Başkalarının  halklarına acımadıkları gibi kendi halklarına da acımıyorlar varsa yoksa ekonomi. Vay okullar açılsın vay işyerleri daha fazlakapalı kalmasın. Adamlar canlı para görmeyince krize giriyorlar. Ortadoğuda yaptıkları burunlarından gelsin inşallah paraları bitsin cepleri boşalsın sefalet çeksinler diyecem ama nerdeeee. Dünya onların dünyası 
(1,938 puan) tarafından
Ben iş yerilerinin açılmasına kızmıyorum çünkü benim eşim de 5 aydır işşiz bebeğimiz var ev kira faturalar geliyor yiyecek lazım evde durdukça ki hala işşiz evde duruyor yani
(4,034 puan) tarafından
Bizim kasalar boş biz mecbur açıcaz ama amerika öyle değilmonşar aıcak paranın dönmemesine dayanamıyorlar üstelik orda risk burdakinden daha fazla
0 oy
(1,938 puan) tarafından
Valla işim olduğu zaman bende çıkıyorum mecburiyetten oğlumu anneme bırakıyorum alacğaım alıp geliyorum ama keşke dışarı sadece işi olanlar çıksa
(553 puan) tarafından
İhtiyaç dahilinde tabiki çıkmak zorundasın
0 oy
(673 puan) tarafından
Bende burda okuyorum anneme gittik annem geldi kaynanam gitti kaynatam geldi misafirim var iftara ne yapsam millet bi de cevap veriyor şok oluyorum ben aylardır ailemle görüşmüyorum ve evime bir allahın kulu gelmiyor gelemez de bunlarin sorumsuzluğu yüzünden virüs yayılıp duruyor bizde evde kalmaya mahkum oluyoruz dün çocuklara serbestti evimin tam karşısında park var hınca hınç doluydu resmen corona yuvasıydı evladimi zaten boş olsa dahi o parka sokmam millet oynatıyor çocuklarını ağzım açık izliyorum v3 çocuğumu sokağa çıkarmadım bunlar yüzünden de asla çıkamayacağız 
(553 puan) tarafından
Olan biz evde kalanlara olacak zaten bende anlamıyorum ya ciddiye alınmıyor yada akıllarında sorun var sağlıklı düşünen birinin yapacağı  değil bu davranışlar
(673 puan) tarafından
Aynen canım bu kadar pimpirikli davranıyorum 2 kat üstümüzdeki daire de corona çıktı esim in  amcası olur kendisi dusunsene ben dikkat etmesem ciksak yukarı yada onlar gelse biz alsak virüsü diğer akrabalar dağıtsak facia akıl alır gibi değil ilk başlarda güçlü duruyordum ama artık gücüm kaybolmaya başladı olur olmaz ağlıyorum ailemi çok özledim emziriyorm bebeğim 2 aylık sütüm kesilecek diye korkuyorum
(553 puan) tarafından
Bizim gibi düşünen herkesin psikolojisi bozuldu çok normal ama sakin olmaya çalış bebeğini emzir başkasının sağlığı  için kendi özgürlüğünden vazgeçenlere hediye olarak güzel günlerde gelecek inşallah :)
(673 puan) tarafından
Aynen canım inşallah:)
0 oy
(53,890 puan) tarafından
bide hep derdik turkiyede insana deger vermiyorlar diye gorduk ki veriyormusuz onlar olulerine bile sahip cikmiyorlar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 222 göst.
0 oy
2 cevap 228 göst.
9 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 326 göst.
10 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 482 göst.
25 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu