0 oy
381 göst.
Diğer kategorisinde (444 puan) tarafından

Herkes veriyormu acaba bilgim olmadığı için soruyorum eşimle ilk ramazanimiz kimseye de soramadım durumumuz iyi değil bize filtre veren oldu ama durumu iyi olmayana da şartmi 

Ve ne kadar olur filtre gönülden ne koparsa mi?

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Hanefîlere göre fitre sadakası ile yükümlü sayılmak için, kişinin Ramazan Bayramı'nın birinci günü, temel ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olması gerekir. Zekât nisabından farklı olarak, sahip olunan malın “artıcı (nâmî)” özellikte olması ve üzerinden bir yıl geçmiş bulunması gerekmez. Temel ihtiyaçlar mesken, elbise, ev eşyası, binit, silah, hizmetçi, ailenin bir yıllık geçim masrafları ve borçlarıdır. Nisap miktarı iki yüz dirhem gümüş veya yirmi miskal altın veya bunların kıymetine denk bir maldır.

Hanefi mezhebinde durumunun iyi olma şartı var durumun yoksa vermeyebilirsin. Diyanet her sene belirliyor. Bu sene bir kişi 27 tl

(444 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim evde eşim ve ben yaşıyoruz ve gebeyim ne kadar filtre vermek doğru olur acaba
tarafından
Sen ve esin iki kişi olarak 54 lira oluyor. Doğmamış bebege verme zorunluluğu yok.
(444 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
tarafından
Rica ederim Allah kabul etsin
(444 puan) tarafından
Amin cümlemizin İnşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından
Evet filtreyi filtre alan insanlar bile verir mutlaka vermelisiniz ihmal etmeyin 
(3,022 puan) tarafından
Peli durumu iyi olmayanlar
(444 puan) tarafından
Anladım canım
tarafından
Dedim ya kuzum o durumla alakalı değil bak ben yeni bosandigimda elimde iki bebekle etraf bana filtre verirdi bende o filtreden kendi adıma ve çocuklar adına düşen fitreyi verirdim
(444 puan) tarafından
Ne kadar verilir acaba filtre gönülden ne koparsa mi canım kusura bakmayın böyle soruyorum ama bilgim yok yeni evliyim ilk ramazanim o yüzden
tarafından
Yok her sene belirlenen fiyat var bu yıl kişi başı 27tl eşinle ikinizse çocuk yoksa 54 TL vermen lazım.ha durumu iyi olan istediği kadar çok verebilir ama şart olan miktar  bu yıl bu
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Imkan varsa vermek gerekiyor.
(444 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
tarafından
Fitre bu sene için kişi başı 27 lira olarak belirlenmiş. Mesela ben eşim ve kızım adına yaklaşık 90 tl fitre vereceğiz biz inşallah 
(444 puan) tarafından
Canım bize 5 kişilik aile birisi 250 lira filtre vermiş Allah razı olsun neden fazla verdiler 27 liraysa acaba ben eşim yaşıyoruz evde birde gebeyim ne kadar vermem gerekiyor
tarafından
Kuzum duz 50 liradan hesaplamış olabilirler.
(444 puan) tarafından
Mantıklı teşekkür ederim canım
0 oy
(1,068 puan) tarafından
Canım kayinvalidem hoca istersen senin için sorabilirim. Ama durumu iyi olmayanın vermesi şart değil diye biliyorum. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 213 göst.
3 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yigidinannesi (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 60 göst.
10 Eylül 2025 Diğer kategorisinde eylul_ (2,172 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 96 göst.
0 oy
3 cevap 133 göst.

Kategoriler

1,476,888 soru

24,175,343 cevap

336,080 kullanıcı

...