0 oy
787 göst.
Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından
Anneler çevremdeki kişiler hep sezeryan ol normal zor diyolar bebeğimin kilosuda var biraz ve ben çok kararsızım doktorumda ben bayan olsam sezeryan olurdum dedi beni sezeryana yönlendirdi ne yapacağımı bilmiyorum 33 haftanın içerisindeyim yardımcı olurmusunuz 

21 Cevaplar

+1 oy
(12,524 puan) tarafından

Sezaryen sonrası normal doğum yapmış biri olarak kesinlikle normal doğum :)

Uygun şartlar varsa normal doğum en güzeli. 

Sezaryen tercih değil gerekliyse sonuç olmalı..

Dr un neden öyle der çünkü sezaryen onlar için belli. Saat belli tarih belli kes çık. Normalde ne zaman gelecek kaç saat sürecek kolaylarına gelmiyor. 

(12,524 puan) tarafından
Ahahha:) hayır canım bu risk sanılandan çok daha düşük.
(582 puan) tarafından
Şaşırdım
(12,524 puan) tarafından
Duymadı isen daha önce normal canım şaşırman
(582 puan) tarafından
Yani ben hep sezeryan sonrası norml asla olmaz yapılmaz qibi seyler duydum hatta ilk gebeliqimde hast yatarken bu bayan qelmisti sancısı vardi sezeryanlisin norml doguramazsin dedi doktor ondan yani
(12,524 puan) tarafından
Anladım canım
-Reklam-
0 oy
(30,158 puan) tarafından

Tabiki normal .

Sezeryan zor durumda kalmadikca keyfi olunmamali bence .

0 oy
tarafından
Herkesi anladım ama doktor Niue öyle dedi ki 
0 oy
tarafından
Normal normal normal
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Sezeryan oldum gayette memnun kaldım bu durumdan herhangi bir problem yaşamadım.
(7 puan) tarafından
Kendin mi istedin canım bebeğimde iri biraz benim boyumda sınırdaymış zor olur dedi doktor
(1,450 puan) tarafından
bebek 3.150 kg doğdu ben kendim istedim normale çok ikna etmeye çalıştılar günümden önce geldi hatta kızım suyum gelmişti hastaneye kaldırıldım ona rağmen ikna olmadım normale
0 oy
(274 puan) tarafından
Tabiki normal ağrısı bi kaç sürüyor ama sezeryan ömür boyu diyorlar ben normal yaptım ve çok kolay geçti şükür
0 oy
(496 puan) tarafından
Tabi ki normal doğum.

Sezeryan bir doğum şekli değil, ameliyattır. Zorda kalmadıkça yapılmamalı. Bu arada sezeryanı kotulemiyorum tabi ki.

Normal yaptım gece 2de doğdu, sabah 10da evime geldim her işimi yaptım. Evet dikiş olursa zorluyor ama iyi ki normal yapmışım diyorum. 
(1,466 puan) tarafından
Sezaryeni kötüle hatta yerden yere vur valla sonuna kadar desteklerim seni zorda kalınmadığı sürece akıllı işi değil bence sezaryenle doğum
0 oy
(163,447 puan) tarafından
Sezeryan olcana benim gibi epiduralle nirmal dogur sezeryan cok zor diyolar
0 oy
(5,372 puan) tarafından

Normal i bilmiyorum sezaryen oldum suyum bittiği için tabiki çok acım oldu günlerce çocuğa bakmak şöyle dursun dikişten donunu çıkarıp giyemiyon afedersin ben kolay diyenlere şaşıyorum tabi herkesin bünyesi farklı ama 7 ay oldu hala acıyo dikişlerim belden uyuşcaktm 2 kez iğne vurdular uyuşmadm baylttlar o gün bugündür belim kopuyo uyuyamıyom doğru düzgün :ermm:

tarafından
Kız niye uyuşmadı acaba benim hemen ilk iğnede gittim ayaklarım evet gerçekten sezaryen sonrası zor 5 dk bile insan duramıyor ayakta
(5,372 puan) tarafından
Ayy en kötüsü o yürüme aynıydı benim için yürüyemicen gbi oluyoya dikişler patlicak gbi başın dönüyo fln off çok zordu
tarafından
Kesinlikle çok zor Allah kolaylık versin yaa bir ömür böyle birde bizim ilk sezaryen kolay ama sonrası sorunlu
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Sezeryan doğum yaptm hiç bir sıkıntım olması çokta iyi gecti
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Akışına bırak canım şartlandırma kendini bebek nasıl isterse öyle geliyor 
0 oy
(7 puan) tarafından
Herkese yorumları için teşekkür ediyorum 
0 oy
(2,071 puan) tarafından
33 hafta kaç kilo bebegin canım?

Bende 33um ama kesinlikle normal istiyorum 

Bide özele mi gidiyosun? 
(7 puan) tarafından
32 haftada gittim 2682 gramdı cnm
(2,071 puan) tarafından
Benimde 2400 çok bi fark yok ama normal planlıyoruz yapabilirsen normal yap bence
0 oy
(17,286 puan) tarafından
Bebeğin ve senin için sezeryan gerekliyse sezeryan olmalısın. Ben sadece keyfi olarak yapılmasını desteklemiyorum ama oda bir doğum şekli ve yapılabilir.
0 oy
tarafından

Annemde bana sezaryen ol, doğum sancısını çekmeni istemiyorum demişti, kontrol olduğum kadın dr ben olsam kesinlikle sezaryen olurum demişti ama devlet hast., Bana herkes sezaryen ol dedi ama kimse gel özel hast. Masrafını karşılayalımda sezaryen ol demedi :D devlette normal doğumu engelleyen bi durum olunca anca o zaman sezertan yapıyorlar o yüzden normal doğum yaptım ve bana sorarsan pişman mısın diye, eğer sezaryen sonrası nasıl olur bilseydim yani şu an ki halimden biraz daha kötü olacaksam iyi ki normal derim ama sezaryen de toparlanması kolay mı olur bilmem, benim normal doğumda dikişim fazlaydı ve etim hassas olduğu için yani cabuk iyileşen bi yapım yok ve zor toparlanıp iyileşmiştim o yüzden o dikiş atılan bölgem sürekli tahriş olur acır yanar vs o yüzden şimdi ki bebeğimde sezaryen istiyorum ama imkanım olursa tabi nasip kısmet. Uzun oldu biraz kusura bakma :)

0 oy
tarafından
Normal  yada sezeryan  istiyorum demedim dogum şeklini bebek belirlermiş çatı muaynesine gittim çatım çok dar çıktı darlıktan kanala bile inememiş belliydi zaten Karnım inmedi 38 haftalıken sezeryan oldum 1 hafta amilyat yerim acıdıbelim ara  ara agrıyor tek iyi yönü bebek dogarken görüyorsun o başka yok sanırım 
0 oy
(177 puan) tarafından
Bana Kuzenler im annem falan herkes normal doğum yap dedi çok uğraştı lar. İnşallah normal doğurur sun diye çok dua ettiler ama sezeryan oldum iyi ki de sezeryan olmuşum. Bir daha olsa yine olurdum. Normal doğum kesinlikle yapamadım herhalde 
0 oy
(582 puan) tarafından
Ben sezeryanla doğurdum bı sikintisini görmedim şükür ama ben mecbur kaldım catim dardı preeklemsi geçirdim vsvsvs imkanım olsa norml dogururdum ama olmadi
0 oy
(7,931 puan) tarafından
Bebek iriyse normal doğum çok zor olur canım. Normal doğuma uğraşırlar bebek gelmezse sezeryana alırlar hem altta hem karnında kesik olur,daha zor olur senin için.

Bende panik atak var, hamile değilken depresyon tedavisi de görüyordum, annemi de yeni kaybetmiştim, daha fazla acı sancı çekmek istemedim. Sezeryanı kendim istedim.Spinal sezeryan oldum. Belimden İğne yapıldıktan sonra kestiler kesicekler hisseder iyim diye düşünürken birisi bebeğin geldi dedi, hiç bir şey hissetmedim. Ameliyattan çıkınca 2 saat sonra bıcak saplanıp yanıyor gibi ağrım oldu, refakatçım hemşireyim çağırdı ağrı kesici yaptılar. 3. Gün diğer doğum yapan annelere kendim yürüyerek sohbete gittim. Bakanım yoktu bebeğime kendim baktım. Evimin işini ağır ağır hareket ederek kendim yaptım. 2 ay sonra da hiç ameliyat olmamış gibiydim. Oğlum 11 gün sonra 10 aylık olacak. 
0 oy
(176 puan) tarafından
Hamileyken bir sıkıntı olsa da mecburen sezeryana alsalar diye dua ediyordum , sancım başladı hastaneye gittim sürekli doktorlara yalvardım sancı anında nolur sezeryana alın ben doguramam falan diye ama 6 saat sancı sonrası 10 dk da doğdu bebeğim çok şükür. Sonrasında doktorlara teşekkür ettim sezeryana almadıkları için. 6 saatin sonunda bitti gitti.. Anında hiç bir şey olmamış gibi kalktım yürüdüm resmen hamile kalmadan önceki halime döndüm :)) İyiki normal doğum olmuss. Benim de bebeğim 4 kg gözüküyordu ultrason da 3.280 gr doğdu canım yanıltıcı da olabiliyor ultrason yüzde yüz doğru değil yani :)

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,473,913 soru

24,131,520 cevap

334,067 kullanıcı

...