0 oy
524 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,109 puan) tarafından
Kizlar reflu belirtileri nelerdir hergun fiskirarakmi kusar reflu olan bebek ve kac aylikken olurlar nasil anlasilir testmi yapiolar ve nerde yapiolar

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Evet cagnim yediğini direkt kusunca ve fışkırtarak kusuyor ise refludur ama sürekli öyle ise belki ayaklarını üşütmüş de olabilir bizim doktorumuz idrar ve kan aldı öyle baktı bide sordu kokuyor mu diye öyle yani
(2,109 puan) tarafından
Ayaklarini sicak tutuyom 2 pacali pijama bi corap gydiriyom peynir gbi kustugundan korkmuyom onu az bsekilde yapio ama 32 gunde 4 kere fiskirarak kustu azonce gordm odum koptu
tarafından
Aşısı vardir şimdi 2. Ay o zaman sor ebeye kuzum baksın bir
(2,109 puan) tarafından
Mesaj attm sabah doner eger gel derse asisinida yaptrrm normalde cuma gnu asiya gdicez isitme testnden sonra oraya gdicektk asiya
tarafından
Inşallah reflu değildir canım geçmiş olsun amine prensese
(2,109 puan) tarafından
Saol csnm benm ebeye sordm normal dedi
-Reklam-
0 oy
(658 puan) tarafından

Fiskirtarak kusma

Meme/mamadan sonra surekli kusma
Kilo kaybi 

En onemli belirtisi kilo kaybı canim her bebek kusar cunku mide kapakciklari daha gelismedigi icin surekli içtikleri yukari cikar asiri kusmasi varsa ve kilo kaybi yasiyorsa refludur 
(2,109 puan) tarafından
32 gunde
(658 puan) tarafından
O normal canim gazi sikistiginda cimartmaya calisirken olabimiyor oyle surekli olursa eger o sekilde endilesenirsin. Peynir kesigi gibi kusmasi da gayet doğal yediklerinin yaradigini gosterir. Kilo aliminda problemide yoksa reflusu yoktur. Ha gece kusmalarindan endise ediyorsan en guzel cozumu reflu yatagi hem kusmasini onler hemde kussa bile ici delikli olduğu icin kusmuguna bogulmaz
(658 puan) tarafından
Benimki surekli kusar burnundan falan gelirdi hergun gunde en az 10 kere kusardi 1 gunde makina doldururdum cok ilac denedim faydasini malesef göremedim kusmasi azalsa ilactan kabiz oluyordu birde kendi kendinide kusturuyordu sıkarak kilo kaybi gormedigimiz icin herseyi kestik yine kusuyor ama azaldi artik ve kabizligi duzeldi
(2,109 puan) tarafından
Allah sifa versin insallah canim bébegne
(658 puan) tarafından
Amin canim
0 oy
tarafından
Benim oglumda vardi. Elimi ağzının kenarına falan koysam öğürürdü  :)  hafif dik yatırırdım emzirmeden sonra mutlaka üstten gazını çıkartırdım. 5 aya kadar sürdü günde 7 kere kıyafet değiştirdiğimiz olurdu zor ama geldi geçti 
(2,109 puan) tarafından
Hergun fiskirarakmi kusuyodu
tarafından
Hergun ne demek iki üç saatte bir mutlaka kusardı  :)  üstüm başım mahvolurdu fışkırarak oluyor heralde öğğ dedi mi ortalik batardı  :)
(2,109 puan) tarafından
Ozaman benmki reflu degl cok sukur  cok tesekkur ederm
tarafından
Rica ederim canim
0 oy
(769 puan) tarafından
Bebek her gün kusar reflüde benim kızım da vardı günde 4 kez değiştirirdim çok korkardım kilo alımında sıkıntı yapmadı alıştım geçti 1 1 buçuk aydır yok çok şükür 11  aylık olcaz bu ay
(769 puan) tarafından
Ben köy beşiği kullanmıştım canım öyle kundak yaptım ☺️
(2,109 puan) tarafından
Ben dogdugu gunden beri kundak yapiom kalktigimda bakiom eli disarda eldvenide cikarms ☺️
(769 puan) tarafından
Bizim kızda çıkarırdı bazen :ddd
(2,109 puan) tarafından
Anne karnindada oyleymis nie sevmiolar blmiom☺️
(769 puan) tarafından
Çok sıcaktan olabilir belki bizim birde yazdı çünkü
0 oy
(3,022 puan) tarafından

Bebeklerde reflü fizyolojiktir ama bebeği beslerken ve uyuturken yapılan hatalar da reflüyü tetikler. 

• Bebeği ilk 1 yaşta en az 30 derecelik açıda bir yatakta yatırmayıp, düz bir yatakta yatırmak bazen reflüyü tetikler. 
  • Besledikten hemen sonra yatış pozisyonuna getirmek de reflüye neden olur. Bunun yerine bir süre kucak tutmak, gazını çıkarmak sonra yatırmak gerekir. 
  • Yatmadan hemen önce beslemek de reflüyü tetikler. Emzirmeden sonra en az on dakika beklenmelidir. 
  • Beslenme sonrasında gazını çıkartmamak reflüye neden olabilir. Beslenme sonrasında mutlaka bebeğin gazını çıkarmak gerekir. 
  • Emziren anneler, bebeğin doyduğunu anlayabilir çünkü bebek, memeden uzaklaşır. Ama mama ile beslenen bebeklerde bunu anlamak biraz zor olabilir. Mide kapasitesini aşacak şekilde aşırı beslemek de reflüye neden olur. 

Bebeklerde Reflü Nasıl Anlaşılır?

• Yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları gözlenebilir. 
  • Hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk gözlenir. 
  • Beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük çekme olabilir. 
  • Öğürme veya sütü boğazına kaçırma sık ve yaygın şikayettir.
  • Beslenme sonrası ağlama gözlenir.
  • Kilo alamama gözlenir. 
  • Tekrarlayan ve uzun süren üst solunum yolu enfeksiyonları önemli bir belirtidir. 
  • Tekrarlayan orta kulak iltihapları gözlenir.
  • Diş çürükleri olur.

Bebek Reflüsü Nasıl İyileşir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi genellikle bir yaşından sonra geçer. Geçmemesi halinde hekime başvurarak gerekli tedaviyi uygulamak önemsenmelidir. Bebeğin reflü olmaması için aşağıdaki konulara dikkat edilebilir:

• Biberonu belirli bir açıyla tutup ağzına hava kaçmamasına veya gaz yapmayan biberon kullanmaya dikkat etmek
  • Bebeği besledikten sonra gazını çıkarmak
  • Beslenme sonrası hemen yatırmamak
  • 30 derecelik açıyla yatırmaya dikkat etmek
  • Az az ve sık beslemeyi tercih etmek
(2,109 puan) tarafından
Aksam aynilarini okudum surekli oĺmuo kusmasi ebeye sordum fazla sutu hazmedemedgnden fiskirarak cikarms dedi cok saol canm
0 oy
(3,269 puan) tarafından
Benım oglan gunde 5 defa kusuyordu her gün kuzum baya fıskırarak yese de yemese de. Kılo kaybı yasadık hafif. Yorumlar da dedıgıne gore normal kusması reflu ile alakası yok benımde bebeklıkten gelme reflü hatalığım var. Yemek yemediği zaman bile agzına acı su tarzı kusmuk gelip gelip gidiyorsa bebegın öğürüyor gibi oluyorsa sık sık en net reflü ozellıgı odur 
(2,109 puan) tarafından
Ebeye sordum normalmis ama senin dedgne takldm benmkide yatinca oynarken bazen kusmuk gelio ogurur gbi ses ckario
(3,269 puan) tarafından
Bazen değil canım genellikle sık sık öğütür gibi midesi bulanmış gibi olur eger reflü var ıse. Benım oglum da da genetik cıktı 1 saatte 3 defa kusuyordu her gun mutlaka istiğfar ederdi. En son reflu ler ıcın mama aldık onda duzeldı az
(2,109 puan) tarafından
Yok cok sukur oyle degl rabbim sifa versn canm

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 118 göst.
1 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nisan89 (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
13 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ozge26 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 160 göst.
25 Şubat 2022 Diğer kategorisinde HiraDeniz (2,466 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,350 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde EsleminAnnesi (3,101 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,678 soru

24,062,226 cevap

330,180 kullanıcı

...