0 oy
337 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,634 puan) tarafından
Kızlar yine bi kanama meselesi. Şimdi benim adetim geçen cuma yani 8 gün önce bitti. Adet bittikten 2 gün sonra az kanlı akıntı oldu. Ondan 2 gün sonra yine aynı. Şimdi de pıhtı geliyo. 

10 günü geçerse özür oluyo oruç tutulur diyenler oldu. Peki 2 gün temiz sonra kan görme de özüre girermi yoksa kesintisiz 10 gün üstü mü özür sayılıyo. 

Ben orucu bozcam mı. 10 günü geçti ama bigün geliyo 2 gün kesiliyo. Napcam ben yaaa 

Spiral var bu arada 

1 cevap

+1 oy
(30,109 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Özüre girer kuzum 15 gün temiz kalman lazim diye biliyorum ama yinede yakininda bir hoca varsa danışabilirsin.

(1,634 puan) tarafından
Orucumu bozmama gerek yok yani. Ayy müftüyümü arasam ki
(30,109 puan) tarafından
Dur kuzum ben ilmihale bakip sana haber vereyim
(17 puan) tarafından
Canım özüre griyor spiralin var ondanda olabilir ama egerki adetin 8 gunse ve ve biteli 10 gun oluyorsa özüre giriyor canim icin rahat olsun insaAllah
(1,634 puan) tarafından
Tamam canım ankara diyanet diye bi yer vardı aradım aldım cevabımı.
15 günden sonra özür bitiyomuş ve kanama devam ederse oruç tutmazmışım. Şuan kanama yoğun bile olsa orucunuzu tutabilirsiniz özüre girer dedi
(30,109 puan) tarafından
İki âdet arasındaki temizlik dönemi en az 15 gündür. (İbn Nüceym, el-Bahr, I, 120; Aliyyü’l-kârî, Fethu bâbi’l-‘inâye, I, 133-134)

Evet kuzum bu yazida yazdığı gibi
Özüre girer
(1,634 puan) tarafından
Diyanetteki kadın bana 15 günden sonra özür biter dedi. Adetiniz bitti 15 gün sonra devam ediyosa oruç tutamaz namaz kılamazsınız yeni adet başlamış sayılır dedi ama evindar
(17 puan) tarafından
Tam olarak adetin ne zamn bitti ne kadar oluyor biteli.
(1,634 puan) tarafından
22 sinde bitti evindar
(1,634 puan) tarafından
Gece kuşu teşekkür ederim o kadar araştırdın ❤❤❤
(30,109 puan) tarafından
Bilgin olsun kuzum her kadina lazim..:) rica ederim gonul rahatligiyla orucuna devam edebilirsin o kadinin dediği gibi
(17 puan) tarafından
Suan tutabilirsin biteli 10 gun oluyor buyuk ihtimal spiral den oluyor özüre giriyor o.cnku 10 gun olmus hatta fazlasi cnm özü oluyor 15 gun olsaydi eger tekrar adet donemi olurdu olmzdi ama 10 gun olmus tutabilirsin cnm
(1,634 puan) tarafından
Sağol evindar. Spiralden oluyo maalesef. Spiral öncesi hiç böyle şeyler yaşamazdım. 5 gün daha içim rahat tutabilirim artık orucumu ☺
(17 puan) tarafından
Evet cnm iste hafizligi ve ilahiyati okumanin faydalari lazim oluyir gercekten cok
(1,634 puan) tarafından
Sağol canım tekrar tekrar. 7 24 hizmet vermeleri ve kadın yada erkek görevli seçme hakkı vermeleri çok iyi olmuş ama. Çok beğendim
(1,634 puan) tarafından
Lazım oluyo elbet güzeldirde eminim ama hiç merakım yoktu o tarz şeylere. Şimdi sevdiğim işi yapıyorum ☺ lazım oluncada dini konularda bilgimi artırıyorum
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 990 göst.
24 Nisan 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 300 göst.
17 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Hazal01 (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 199 göst.
9 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde 3yaramazannesi (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 223 göst.
7 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,809 soru

24,077,491 cevap

331,018 kullanıcı

...