0 oy
1,387 göst.
Diğer kategorisinde (2,109 puan) tarafından
Kizimin basinin heryeri sertlesmeye baslamis ama tam ön tarafinin ustu yumusak normalmi ve bingildak denen sey omu oluyo nezmaan duzelir esim farketti aksam soyledi orasi hala yumusak die annemler su daha o su falan derlerya su dedikleride kafalari yumusakya o yuzdenmi :)))) ☺️☺️

16 Cevaplar

0 oy
(2,916 puan) tarafından
Evet canım o bıngıldak denilen şey 1 yaşına kadar sertleşir orasi
(2,109 puan) tarafından
Okadar uzunmu suruyo kizz valla esim demese farketmicektm eee ben saclarni toplayamicakmiyim :)
(2,916 puan) tarafından
Çok çektirmeden topla kuzum ben hep bağladım kızımın saçlarını 1 yaşını geçti kapandı orasi
(2,109 puan) tarafından
Daha benmki kucuk 1 aylik buyusun toplarm :)
(2,916 puan) tarafından
Kız daha minnakmis yaa :D Bende büyük zannettim 7 8 aylık
(2,109 puan) tarafından
Yok gece yarisi itibariyle 30. Gunumuze girdik ama masallah saclarmz var ☺️ kara kizim benimm
-Reklam-
0 oy
(191 puan) tarafından
Oglum 1 yasinda dha gecmemis
(2,109 puan) tarafından
Aaaa valla ben farketmemstm bile okadar uzunmu suruyo sertlesmesii
(191 puan) tarafından
Evet dha kapanmamis
(2,109 puan) tarafından
Cani aciomu peki
0 oy
tarafından
Evet gulum benkm 7 aylik oldu kizim ama  halen var
(2,109 puan) tarafından
Sacini toplayablionmuu yumusakya sonucta :)
tarafından
Saçı varmiki toplim☺☺sarisin saclari az
(2,109 puan) tarafından
Bizimkinin masallahi var 1 aylik ama kapkara saclari beyaz teni var masallah subhanallah midemin son gune kadar yanmasndan belliydi :)
tarafından
Oyy masallah ya bizimdd ciksa artik ☺☺
(2,109 puan) tarafından
Cikar cikar insallah benmki dogdugnda oyleydi kahkülümüz bile var teyzesiii ☺️
0 oy
(1,789 puan) tarafından
Aynen o oluyo
(2,109 puan) tarafından
Nezamn gecio :)
(1,789 puan) tarafından
11 12 aylara doğru sertleşir diye biliyorum sağlık ocağı her ay ölçüyo bizimkini daha 4 aylık ve kapanmasina çok var ☺️
(2,109 puan) tarafından
8 mayista asi var bakim bise dcekmi ☺️
0 oy
(777 puan) tarafından
Evet canım bıngıldak orası ve çok önemli bir yer.çok dikkat edilmesi gerekiyor o bölgeye.her bebekte farklı olmakla birlikte 18 ayla 24 ay arası tamamen kapanıyor.
(2,109 puan) tarafından
Blmiyodm kizz
(777 puan) tarafından
Aslında 6 tane bıngıldakla doğar bebekler kuzum.bunların 5 tanesi yaklaşık 2 aylık olana kadar kapanır.ama o tepedeki daha uzun sürede kapanıyor.doğum esnasında kafasının kanaldan rahat geçebilmesi için var aslında bıngıldak.ve tabi doğumdan sonra da beyin büyümeye devam ediyor.kafatası ona göre şekil alıyor.beynin büyümesi bitince kapanıyor yani ona alan yaratmış oluyor aslında bıngıldak.bu yüzden de herhangi bir darbeden falan korumak lazım.
(2,109 puan) tarafından
Valla bilgilendirdiginz icin cok saolun bilgm yoktu cunku
(777 puan) tarafından
Ne demek canım birbirimize sorup öğreniyoruz burda güzel oluyor.güle güle büyüt bebeğini ❤
(2,109 puan) tarafından
Saol canimm insallah ❤
0 oy
(1,165 puan) tarafından
Hızlı kapanması da iyi değil zamanı gelince kapansın inşallah. Sağlık ocağında kontrol ederler sürekli açıklığı kaç cm diye
(2,109 puan) tarafından
Cok saol canm bilgilendirdign icinnn bilmiyodm valla henuz 1 ayligz
(1,165 puan) tarafından
Sen böyle şeylerde Google da yaz çok güzel görsel anlatimlari var daha bilinçli olursun. Bebeğin o bölgesi dikkat gerektirir hassastir
(2,109 puan) tarafından
Aslinda herseyi oraya yaziyorum ama bu hemen sertesiyo saniyodum valla blmiodm  cok saolll ❤
(1,165 puan) tarafından
Bişey değil canım güle güle büyüt;)
(2,109 puan) tarafından
Insallah canm ☺️
0 oy
(3,615 puan) tarafından
Evet canim kapanır zamanla
(3,615 puan) tarafından
Ilk cocuk sa normal canm
(2,109 puan) tarafından
Ilk aynen ☺️
(3,615 puan) tarafından
Bende oglanda sasirmistim cok-da korkmuştum
(2,109 puan) tarafından
Valla ben hemer sertlesio saniodm iyiki sormusum sertlesmeynce korkardm az daha gecince
(3,615 puan) tarafından
Dikkat et oraya ben yıkarken bile korkuyom
0 oy
(553 puan) tarafından
Evet canım dikkat et oraya sert darbe almasın çoluk çocuk vurmasın
(2,109 puan) tarafından
Iyiki sormusum valla soruyu hic bilmiodum
(553 puan) tarafından
Sora öğrene tecrubelenicez işte canım:)
(2,109 puan) tarafından
Aynen oyle cok saol canm benimm☺️☺️
0 oy
(163,475 puan) tarafından
Bende kizinjn fotosunu attin sandimdj☺️☺️☺️
(2,109 puan) tarafından
☺️☺️☺️ 10 gun sonra atip kaldririm  napcan oglunami alcan ☺️☺️☺️
tarafından
Kızz bilgıldak bu mu deyince bende fotoğraf attın sandım :))) alla alaa dedim nasıl farkedecez ki diye bir an düşündüm :D
0 oy
(11,316 puan) tarafından
Kız he bıngıldak o kızım 1 yaşında yeni sertleşiyor 
(2,109 puan) tarafından
Ogrenms oldum kiz ☺️
0 oy
tarafından
He valla ta kendisi 
(2,109 puan) tarafından
Duyuyodum ama ne oldgnu blmiodm ogrendmde
0 oy
tarafından
Evet 1 yaşına kadar kapanır 
(2,109 puan) tarafından
Saol canmmm
0 oy
tarafından

Tatlım çok tuhafıma gitti ya orayı bilmiyor olman. Sağlık ocağında kontroller de yada hastaneye gittiğinde doktor hiç bakmadı mı bıngıldağına? Bizim her kontrolümüzde doktor bakar ve ayına göre yorum yapar. K. Bakma ama bılgıldağı bilmeyen ilk defa anne duydum.. 

(2,109 puan) tarafından
Canm daha 1. Ayimiz bugun oldu saglik ocagi ilk gdisimzde kagittaki olculeri yazdi 2. Gidicegmz tarih 8 mayis
tarafından
Kuzum sen yinede bir dahaki kontrol de oradaki hemşireyi ve doktorunu uyar. Ben en başından biliyordum benimde ilk bebeğim burdaki hemşiremiz olsun doktorumuz olsun her defasında baktılar yani doğdu doğalı. Sana bunun hakkında bilgi vermemeleri çok tuhafıma gitti. Elleriyle bakmıyorlar mı ya açıklığı nasıl diye?
(2,109 puan) tarafından
Ben bilmiyodum ilk bebegim burda gormustm hamileligin ilk zamanlarnda bingildak die baslik ama ne oldgnu blmiodm arastrmamsmda virus var die hemen topuk kanini aldi damla verdi dogum kartindaki bilgileri yazdi basinin olcusu falan orda yaziyodu kilosunuda o gun doktorada gtmstk orda tartti die tartmadi bilseydim zaten soylerdmki 8 mayista gdince soylerm basina bakmazsa
tarafından
Aynen kuzum sen söyle alelacele de olsa bakmaları gerekiyor. Çünkü orası çok önemli bir yer. Geniş açıklık varsa bunu doktorun yada hemşirenin hemen farketmesi lazım. Erken kapanması iyi bişey değil çok geçte kapanmaması lazım. Orayı kapatmak için zaten D vitamini veriyorlar canım.
(2,109 puan) tarafından
O d vitamini orasi icinmi verilioo ablamlar falan kullanmadi bende 2 gun kullandim cok kotu gaza sksti kabiz oldu die vermedim ebeyede yazdm ebe kullanmamz gerekio onu dedi ama ne icin kullanilcagi hakknda bilgi vermedi ayy valla saol allah razi olsun yarn kullanaym artk onu
tarafından
Kızz senin oradaki eben doktorun pardon nerden almışlar diplomayı? D vitamini anne sütünde ve devam sütlerinde olmayan tek vitamin olduğu için ve sadece güneşte olduğu için doktorlar D vitamini başlatıyorlar. Bıngıldağın kapanması için. Tatlım onu çok düzenli kullan hergün ver. Zaten 3 4 damla bişey. Ne kullanıyorsun D vit 3 mü
(2,109 puan) tarafından
Gunde 5 damla dedi valla aciklamadi ne icin oldgnu normalde herseyi detaylica anlatir ama virus muhabbeti vardi die kim vurduya gttk heralde emzirirken kan aldi kizim baya agladi die heralde uzun tutmadi belki bu gdisimde ilglenr
tarafından
Hım. Bizim günde 4 damla. Markası ne vitaminin
(2,109 puan) tarafından
Monovitmiydi oyle bse  ben bi ara burda paylastm kmse oyle yorum yapmadi gerekli die blmiyodmda valla
tarafından
Kim önerdi sana onu? Ben sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum. Devit 3 damla
(2,109 puan) tarafından
Saglik ocagi verdi bak paylasimlarimda saglik ocagnin verdgi damla die yaziyo resmi var orda
tarafından
Tmm baktım canım. Bizimkisi ondan değil bize sağlık ocağı Devit 3 verdi ve bişey de yapmadı. Ama sakın kabız oldu diye falan birden kesme. O hatayı bende yaptım. Benim oğlum haftaya 8 aylık olacak bende kabız yaptı diye birden kesmiştim 10 gün sonra falan kontrole gittiğimizde doktor çok kızdı. Bir zararı olsaydı verilir mi diye niye birden kestin diye. Olmadı başka al kullan.
(2,109 puan) tarafından
Smdide kabiz oluo ara ara demekki ondan deglms vereym biraz daha deneyeym ondan oldgna emin olursam eczaneden alrm ay valla Allah razi olsun bilgilendirdin bilmiyodum kmsede soylememsti bilgim yoktu
tarafından
8 mayısta kontrol varmış ya o zamana kadar kullan kendinde kafana göre değiştirme. Zaten az kalmış 1 hafta daha kullan ama düzenli. Haftaya doktorun gerek görürse zaten değiştirir. Ama canım o vitaminleri düzenli kullanınca kabızlık varsa da ortadan kaybolur. Hergün aynı saatte vermeye bak. Senden de ALLAH razı olsun. Hayırlı sabahlar.. :*)
(2,109 puan) tarafından
Tamam canm cok saolll bu arada bana hala gece cunku henuz bi gram uyuyamadim :)
tarafından
Bazen banada uyku gelmez. Gelir elbet :)
(2,109 puan) tarafından
Bizimki henuz geceyle gunduzu ayiramio galiba sabah uyuyoz 3 e kadar aralarda uyaniyoruz alt acma emme sonra bdaha uyuyoz gece 12 1 den sonra sabah 6 ya kadar nobetteyz oynuyoz guluyoz el cirpiyoz ☺️☺️
tarafından
Daha çok küçük canım öğrenir inşallah :))
0 oy
(17,343 puan) tarafından
Bingildak orası canim. En erken 9 aylikken en geç 18 aylıkken kapanmasi gerekir. Daha erken ve daha geç kapanirsa sıkıntı olur. D vitamini kullanmazsan kapanması gecikir. Doktor açıklığa göre D vitaminini ne kadar kullanacağını söyler sana. 
(2,109 puan) tarafından
Tamam canm cok saol
0 oy
(5,437 puan) tarafından

Benim oğlumun 1 yaşındayken kapanmıştı tamamen taş deyince kapanır derler ama asli yoktur :D

(5,437 puan) tarafından
Kız bizde 2 aylık olcaz :D
(2,109 puan) tarafından
Oglum 1 yasindayken kapandi demissinya sandim o 2 oluo ☺️
(5,437 puan) tarafından
Yok bu 2. :D o 4yasnda
(2,109 puan) tarafından
Ooo masallahhh ☺️☺️☺️
(5,437 puan) tarafından
Ahaha :))
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Evet anne karnında 6 tane bingildagi var doğumdan sonra kapanıyor onlar sadece en büyüğü önde olan kalıyor oda zamanla kapanıyor 
(2,109 puan) tarafından
Ogrenmem gereken daha neler var aceba ☺️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 196 göst.
17 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hatice3370 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 90 göst.
4 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 142 göst.
27 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Cansuu (16 puan) tarafından soruldu