İster çok varlıklı.olayim, ister çok yoksul olayim ,
Yada istersen dünya malı benim.olsun,
Ama çocuğum istedi diye herşeyi alıp vermem,
Birşeyi tam değil yarım olarak vermeliyiz onlara ,
Her dediklerine tamam oğlum/kızım demek zorunda değiliz
Cocuk bu yaşta bunları bilmezse büyüdüğünde zaptedilmez ...
Daha o asamalara gelmedik yolumuz uzun ama cocuk bakiyodum oncesinde. Annesi de bizde markete vs girdigimizde sadece 1 sey alma hakkı vardı. Mahsun mahsun bakardi yüzümüze bunu da aliym mi diye elindekini birakman gerekir o zaman çünkü o kadar paramız yok derdik. Bazen tutunurdu aglardi bazen tamam der bükerdi boynunu biz gizliden alirdik öteki istedigi seyi cok snra verirdik ama o an kesinlikle evet demezdik.
Çocuktan çocuga deiğişiyor canım, büyük kızım 4 4 büyüttüm, istediği herşeye evet dedik, giyimi herşeyini marka alırdık, yeri geldi yokta dedik, sadece birşeyle de sınırlandırdık, çocugun pskolojisini etkilememek için, şuan 16 yaşında yetiştirmemize göre şımarık, doyumsuz bir çocuk olması gerekirken, birşeyle idare edebilen, bir ekmekle 40 yıl idare eden biri oldu, marka takıntısı hiç yok, gereksiz buluyor, kendi harçlıkları ile kendine kitaplar alıyor, 2 çantası varsa 3. Canta almama hiç izin vermez böyle bir çocuk oldu
Bizde henüz kucuguz ve koca insan bile o oyuncak dunyasinda kendini kaybederken çocuğu dusunemiyorum tabi herşeyi de almamak da gerek ben kumbara yontemi uygulamayi düşünüyorum arada babasila annesinin destegide olabileceği mesela markette para olmadığı vs icin degil yemesi gerekn bir kontenjan oldugu zararli olduğu için sınır koymayi planliyorum tâbi tam bir kabus markete aglayip tepinen cocuklar insallah oyle olmayiz
1,489,312 soru
24,342,272 cevap
346,101 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın