0 oy
949 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Off nasil anlatsam bilmiyrim

Annemlerin maddi durumu hiç yok annem yaşlılık maaşı alıyor sadece

Abim bir kızı sevdi onu istediler ama kız bizim durumu bilerk abimle nişanlandı abimde fabrika da calisiyor bu arada neyse nişan falan yapıldı  

Annem kızın ailesi ne söyledi bizim durumumuz belli ben çok eşya alamam diye onlarda tmm de ilk başta tabi neyse nişan falan derken düğün yaklaştı bir sürü altın en iyi mobilya Beyaz eşya yi almak istediler düşünün sadece koltuk takımı ve yatak odası 40 bin tuttu annem alamam dedi param yok yok bunlar anlamdi annem abim seviyor diye hep ses etmemeye çalıyor en iyi beyaz eşya alındı hersrin en iyisi altınlar bide kızın ailesi diyor ki borcun hepsini siz ödeyin evlendikleri de hiçbir borcu kızım ve damadım odemesinler neyse nikah kıyıldı düğünde 1 hafta önce olucakti ama virüsten dolayi iptal edildi

Bugün yine annemi aramışlar gelin çeyizi alın 500 TL de para getirin sandık parsı diye ne ayıp ya başlık parası daha neler neler

Annen ağlıyordu resmen ekmek parası yok taksitler duruyor bunlar hala para getir diyorlar.

Abimde küfür edecem şimdi hiç mi annesini düşünmez bı insan hiç ses çıkarmıyor

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çok yanlış bir durum anneni bu duruma sokarak mutlu olacaklarını mı zannediyorlar o zaman baştan kabul etmeselermis ya da annen yapamam diyip cekilseymis kenara hiç mi vicdanları yok ya yazık 
tarafından
Anlamiyorm ki cnm hiç bunlar nasıl insanlr. Ben evlenirken hiçbir şey istemedi annem yazık dedi. Ama bunlar sanki doktor la evleniyor inan onlar bile bu kadar eşya almıyorlar
-Reklam-
0 oy
(236 puan) tarafından
Ben azeriyim canm bizlerde  mobilya ceyiz her seyi evi gelin doldurur  cataldan tutmus haliua kadar her sey kiz tarafi yapar erkek tarafi duyun yapar  kizil alir    gelinliyi alir evi alir hepsi bu  sizlerde cok kotu ya her seyi erkek alir gelin ne getirir peki  bari anlayisli olsunlar be  
tarafından
Cnm bizde erkek tarafı alır ama durumuna göre alırsın az çok ama bunlar sanki çok zengin bir insanla evleniyor gibi herşeyin en iyisi çok üzüldüm anneme kadın yaşlı zaten
(236 puan) tarafından
Dohru yapmiyolar  egerr kiz gercekten seviyosa anliyisli olmali biraz
tarafından
Nefret ediyorum zaten kızdan abim nasıl sevmiş bilmiyrim
0 oy
(484 puan) tarafından
Insanın halden anlaması gerekiyo ama ne yazikki bazıları anlamiyo çok zor canm çok 
tarafından
Öyle anlamiyorlar hemde hiç ben kara kara düşünüyorum hergun bunlar nasıl bu borçları verecekler diye bı de virüs geldi abim isede gitmiyor artık
0 oy
tarafından
Ay üzüldüm valla. İnsanlar bu şekilde başlayarak birbirlerine karşı herşeyi tüketiyorlar. Halbuki bunlar sonra da olabilecek şeyler. Allah ailene güç kuvvet karşı tarafa da merhamet versin 
tarafından
Amin cnm suç abimin gercekten o ağzıni bir kere açsa bunlar olmaz belki
tarafından
Onunda işine geliyro herhalde borçsuz harcaiz oturacak. Olan annene olacak.
0 oy
tarafından
Olay abinde bitiyo 
0 oy
(3,033 puan) tarafından
Herkes ister 2 kol bilezikle gezmeyi ama olmayınca olmuyor biz eşimle evlenmeye karar verdiğimizde aileler sıkışıktı biraz seneye dediler bizde ısrar ettik bu sene olsun dedik ama iki tarafida kırmadık evimize eşya alırken ben birikimimi verdim oda geri kalan taksidi ödedi düğüne kadar ama mobilya alırken demedim illa 10 binlik oturma grubu olsun çünkü biz ödeyecektik hala bi odamda hali yok ama çok şükür ki mutluyuz düğün  borcumuz yok kardeşinle sevgilisi bu konuyu konuşması lazım herşeyi al al olmaz ki insanın durumu ortada iken günah yani
tarafından
Nikah kıyılmış artık ev dizilmiş ama hala yok başlık parası yok sandık parası .
(3,033 puan) tarafından
Gitmesin oda bahane etsin çok istiyosa kardeşin versin kolaydı o para vermek
tarafından
Abim parasını kıza yedire yedire cebinde para kalmadi
(3,033 puan) tarafından
Düğünden sonra görürler annende ödemesin beraber ödesinler ama şimdi düğün öncesi annene  kızarlarsa annen yine üzülecek
0 oy
tarafından
Yaa çok üzücü yaa  durumu olamdgni bile bile yazik
tarafından
Valla şuan ağlıyorum üzüntüden annem ekmek parasi yok diyor calismsya gidecekti yövmiyeyle virüs çıktı
0 oy
tarafından
Benım aılem gozumun onune geldi tabı benim kız tarafı anlayışlıydı allah var ama kendı dururmumuz kotuydu abımın dugununde bıle guzel bişey gıyemedım ben anlamadıgım sandık için para istemek ne çeyız çıkarken gonulden ne koparsa o verılır yanı yazık annene gelın ne dıyor bu duruma
0 oy
(6,920 puan) tarafından
Çok net söylüyrm almam ya bn o kızı abinin kafa çalışmıyor k.bkma da bnm eşiminde durumu yoktu normal aldk herşey var çünkü lükse olmadktn sonra insan niye yırtsn kendini.

Çok üzüldüm annne

Abine bısey desin o yuva yürümez ki bu sefer o borçların yüzünden kavga ederler
tarafından
Abim laftan anlamıyor. Bir kere dedim abi kız seni avucunun içine almış herşeyi yaptırıyor bana dedi ya şus ya evine git . Annemin haline üzülse bunları yapmaz. Kızın ailesi kadar anlayışsız bir aile daha görmedim.
0 oy
(5,437 puan) tarafından

Başta konuşulmuş niye böyle yaparlar ki o zaman geleceklerinide parlak göremedim :ermm:

Allah annene sabır versin 

tarafından
Annem de diyor bu kadar şey alındı ama sonunuzu iyi gormuym dedi. Bide kızın ailesi abim borç ödesin istemiyor sadece evine baksın diyor borçları siz ödeyin diyor vicdan merhamet kalmamis
(5,437 puan) tarafından
Yok daha neler
0 oy
tarafından
40 bin ne demek ya başta durumu da söylemişler zaten üzülecek bişey yok biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık bizden bu kadar desin keyfine baksın canları isterse 
0 oy
(157 puan) tarafından
Canım ben evlendigimde eşim askerdeydi.kayinbabam ben eşya alamam dedi. Bende tamam dedim.askerdeki eşime de borç yüklemek istemedim.bi yatak odasından başka bişey almadım.uc sene oldu hala eşya almadım. Huzurlari olsun bı eşyaya 40 milyar vermek ney ki. Yeri gelir bı dolaba yüz milyar verilir ama annesini boyle zorda koyarak abinde mutlu olmaz.yazik kadına.
0 oy
(3,135 puan) tarafından
Vermesinler böyle saçmalık mi olur? Nikah olmuş daha ne parasi bu. Gelin de ailesine diyemiyor mu anne durumları kötü yüklenmeyin böyle diye. Abinle konuş sen bence böyle olmaz de. Yazık günah ya
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Ay yuh bizim bütün ev 30 milyar tuttu ben en kalitelisi aldım ama ucuza yaptırdım abinin nişanlısı çok düşüncesiz. Ama kötü düşünme yinede kardeşler falan yardım edemezmi sizde para katın 500ü siz verin mesela üstüne gitmesinler annenin
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Ya en nefret ettigim sey evlendim evlenirken gittim dugun paketi aldim esyalari hic pahaliya kacmadim babam dediki neye gucunuz yetiyosa onu takin ben su kadar takin diyemem zora girmeyin dedi. Bende su olsun bu olsun demedim zaten esimin ailesi yok gbi bisey herseyi kendi yapti yuklenmedim bende sonucta o sikintiyi esimle cekecek olanda bendim herseyi en uygun sekilde yapmaya calistik ve yaptikta cok sukur buna ragmen cok guzel bi kina gecem ve dugunum oldu hic te pisman degilim istemedigime esimden Allah razi olsun istesem yapardi ama bisekilde ne gerek var. Sinir oluyorum boyle yapan kiz evlerine yazik gunah degil mi ya erkek evinede durum yoksa nasil yapsin. Abinde azcik konussun kizla yapamam durumum yok desin pisirik durmasin
tarafından
Haklısın cnm bende evlenirken kimse zor durumda kalmasın diye elimden geleni yaptım. Ama bunlar anlamiyor
(1,822 puan) tarafından
Valla canim annen abinj alacak karsisina bende para yok bitti veremem verebiliyosan kabul ediyosan sen yap istediklerini diyecek abinin ustune atacak herseyi
0 oy
tarafından
Kusura bakmada canm kiz tarafı arsız abin daha arsız.Benim annemi bole uzecek kiz tarafı.Sıcarm onların kızınada dugununede.Bukadarmi kör kütük asik yani.10 yıllık sewgilimle ewlendim deli gibi asigiz hala birbirimize 13.yilimiz.Annem babam kardeslerim biyana o biyana.Egerki dugun zamani bole sorun cikarsalardi siler atardim o kadar maziyi kenara bırakıp askimdan olsemde.Yani bu erkeklerde dengesz cidden ya anaci oluolar ya avratci.Insan biraz adil olmaya calisir ya.Hayirdir siz annemin durumunu bilmiomusunuz para isteyip duruosunz dicek.Hayret bisey yani.Cok uzuldum suan annene vallahi.
tarafından
Yok cnm abim param yok demeye utanıyor. Kız herşeyi bike bile kabul etti şimdi de böyle yapıyor. Önce tmm diyor kızınca yine istediğini yapıyor ben deli olucam bu kiz karşısında
tarafından
Olsun yinede abinden kaynaklanıyor.Anneni bukadar uzmesine abin izin veriyor.Abin ağırlığıni koysun bakalim yapabiliyorlarmı böyle.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 719 göst.
28 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Minik mucizemm1 (491 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,464 soru

24,099,456 cevap

332,312 kullanıcı

...