0 oy
381 göst.
Diğer kategorisinde (1,357 puan) tarafından
4 buçuk aylık oluyor tam ramazanın ilk günü. Sizce tutmalımıyım? 

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Benimki de dört aylık ama geçen diyet yapayım azaltayım dedim sütüm azaldı çocuk doymadı ağladı ben tutamıcam sanırım seneye üç aylar girince hepsini ödücem. Bi gün dene sütün azalırsa tutma diyanet açıklama yapmış emziren anneler eğer ki süt azalırsa tutmayabilir kaza yapabilir diye
(1,357 puan) tarafından
Peki 1 gün denesem ama sütüm gelmezse bozsam olurmu acaba? Niyetlenmeden tutsam?
tarafından
Yani bozmak olmaz da mesela ramazan gelmeden dene niyetlenmeden sütün azalırsa tutma canım
-Reklam-
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Benimde 3 aylik ya bende tutmayi dusunyorum ama sutum az bakalm insallah tutablrm
0 oy
(2,075 puan) tarafından
Sütün azalırsa bebeğin aç kalırsa tutmak olmaz canım, sene içşnde kaza edersin benim bebeğim 6 aylık olacak 3 gün sonra, ek gıdaya başlayalı bir hafta oldu, nasip olursa tutucam geçen yıl hamileydim tutamadım 
(2,075 puan) tarafından
İnşallah Allah kolaylığını verir canım
0 oy
(12,762 puan) tarafından
Geçen sene kzim bayramda 4 ay 20gunluk  VS imiş yani 3 4 ay gibi  di ben tutmustum sütun çok az bilemem ama dene bi istersen 
0 oy
tarafından
Baştan denersin zorlanirsan tutmazsin 
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Su tüketimin azalacağı için sütün azalır bence. 
0 oy
(7,117 puan) tarafından
Benim kız 5.5 aylık olacak haftaya ben tutmak istiyorum insaAllah .
0 oy
tarafından
kuzum bi gunden hisey olmaz tut baktn ki olmuyor tutma kaza yap . bnimki tam 4 aylik olacak AMA tutacgm inseallh ..olmadi biraz sut sagip biritrm aksamlari gunduzde sagdgim.sutu verrm
0 oy
tarafından
Hamile veya Süt emziren kadınların oruç tutması gerekir mi?

Hanefi mezhebine göre hamile ve süt emziren kadınların kendilerine veya çocuklarına zarar gelme korkuları,endişeleri olursa otuç tutmama ruhsatları vardır.Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır

“Rasûlullah (s.a.v.): Allah yolculuk yapandan orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamile ve emziren kadından da oruç tutmayı kaldırmıştır.”(1)

Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir. Oruç tutmaya engel hiçbir sağlık sorunu yokken evham üzerine tutmamazlık yapmak caiz değildir. Bu konuda alanında uzman,orucun farziyetine inanan bir hekime danışılması uygun olur. Anneler kendi yapısını biliyorsa ve hastalanacağını kestiriyorsa tutmayabilir.Her ne kadar emziren anneler için mama gibi gıda takviyesi olsada bunlar anne sütü gibi değildir. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler.(2)

-------------

(1)(Ebû Dâvûd, Savm: 43; Nesâî, Sıyam: 62) (2) (Merğînânî, el-Hidâye, II, 269).
0 oy
(796 puan) tarafından
Küçük ama sahurda çok ye iç sabah bakarsın sütün yoksa çocuk aç kalırsa bu sefer onun günahı senin boynuna olur kız 
0 oy
(102 puan) tarafından
Ben de tutmak istiyordum eşim en sonunda tutmayacaksın izin vermiyorum dedi filtresini veririz kaza edersin sonra çocuğun rizki kesilmesin dedi hamileyken tutmuştum ama gün icinde su icmedigimde farkedilir azalma oluyor :/

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 222 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ayseglll (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 203 göst.
1 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ayseglll (398 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 95 göst.
+1 oy
2 cevap 100 göst.
15 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Havvanur12 (53 puan) tarafından soruldu