0 oy
471 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (124 puan) tarafından
Aslında ben Blv yöntemi yapmak istemiyorum kendim yedirmek istiyorum canım daha çok rahat ediyor ama kızım hep kendisi yemek istiyor doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum mesela pilavı bile kendi yemeye çalışıyor ne yapabilirim Blv yönteminde pilav bulgur gibi şeyler nasıl yedirilir tecrübelerinize ve tavsiyenize ihtiyacım var çok yoruldum. Bu arada kızım 16 aylık

10 Cevaplar

0 oy
(163,352 puan) tarafından
Blv yontemi nedir
(124 puan) tarafından
Bebeğin kendi kendine yemesi canım kısaca
-Reklam-
0 oy
tarafından

:DOoo Büyümus kız 

Bnm oğlan 15 aylık kahvaltısını kendi eder valla gayette yiyo doyuyo

Tekrar kendi kendim veriyorm yerse yer yemezse demek ki doymuş

0 oy
tarafından
BLV yonetemi de nedir ki 
(124 puan) tarafından
Bebeğin kendi kendine yemesi canım kısaca
0 oy
tarafından
Canim blw yöntemi zaten çocuğun kendi kendine istedigi kadar yemesi demek yani kendi karar verecek doyduguna.cocugun kendi yemek istiyorsa yesin kasik catal tutma becerisi varsa pilav yogurt birak yesin annesi.biz doysun diye istahsizkende zorluyoruz ya yeme bozuklugina yol açıyoruz aslında.yemekle arasinda olumlu bag olusmasi amaç
(124 puan) tarafından
İşte canım rahat etmiyor ki hiç yemiyor gibi geliyor
tarafından
Canim annelik iste zamanla alisacagiz bence.seninki hevesi varsa birak kendi yesin zorlama ben yedirecegim diye.benim bebegim cok istahsizdi 6 ogun hazirliyordum yesin diye birini bile yemezdi simdi aciktiginda kendi dolanıyor peşime mama diye.yemek konusunda zorlamamak lazim
0 oy
(12,763 puan) tarafından
Şuan 15 aylık ve ben yedieiyorim tabiii eilne de veriyorum makarna VS eli ile yer bazen çorba ve olav kaşık ile yardım ederek kendi yemesini sağlıyorum 
0 oy
tarafından

Bi sofra bezi ac sende yardimci ol alisir öyle 

(124 puan) tarafından
Sofra bezi açıyorum yere döküyor tabağına koyuyor öyle yiyor :)
tarafından
Ahaha macera ariyor kendine :D
0 oy
(2,890 puan) tarafından
Benimki kaşığı çatalı tutamıyor tutmak da istemiyor eliyle saldırıyor pilav dahi eliyle yemek istiyor 20 aylık bu arada çok da yemek seçiyor karbonhidrat ağırlıklı şeyleri çok sever koyuyorum önüne yiyecek kadar yiyor eliyle alabileceği şeyler yiyor genelde ama çorbayı Ben içiriyorum
(124 puan) tarafından
Aynı bizde öyleyiz canım
(2,890 puan) tarafından
Benimki daha büyük ama canım hiç hevesi yok kaşık tutma ya falan yamyam gibi:)
0 oy
(17,117 puan) tarafından
Birak yesin ben en baştan eline veriyordum. Şimdi 12 aylık kahvaltısıni önüne koyuyorum alıp yiyor sadece meyve suyunu falan arada kendim veriyorum. Kendisi yerken sende vermek istediklerini arada tıkıştırıver ağzına o zaman sorun çıkarmadan alıyor. Meyveyi falan doğrayip koyuyorum yanına oynarken gidip gelip alıp yiyor. Bence bu yöntem çok iyi.
0 oy
(3,143 puan) tarafından
Daha iyi canim hem ogrenir yemek yemesini. Merak etme canim doymasaydi ağlardı huysuz olurdu doyuyor ki oyle
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Valla o yontem nedir bilmiyorum ama ben cocuklarin doke dokede olsa kendisi yemesi taraftariyim ser bezi onune genisce koy tabagi elini yuzunu bulastira bulastira yesin kendi yedigi daha iyi yarar 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 169 göst.
28 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemianne3107 (775 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,453 soru

24,072,561 cevap

330,760 kullanıcı

...