0 oy
1,125 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından
1 buçuk aylık bebeğim var kızlar bakmakta açıkçası zorlanıyorum ev iş eş herşey bana bakıyor yapmasam olmuyor eşimle tartışır olduk bende dayanamadım anneme geldim Dün Ama bugün ablam şakayla karışık sürekli gıt evine falan dedi Allah var oğlumu çok sever ama işte saka da olsa insanın zoruna gidiyor neyse demin de annem bana Al çocuğu millet kadar da mı yoksun bak çocuğuna dedi bır zoruma gitti anlatamam ilk çocuk daha küçük üstüne ev yemek kı eşim herşey istiyor çayını kahvesini yoruluyorum artık hhalsiz düştüm kızlar napim siz söyleyin nolur ya

30 Cevaplar

0 oy
(657 puan) tarafından
Nasıl anaymış öyle ablam olsa ben kovarım benim annem 5 aydır bakıyor ben bunalsam sen bırak ben uyuturum diyo gıkını çıkarmıyor evime gideceğim napacağız sizsiz diyo annende olsa söyle pat pat benimi istemiyorsun de ananesin bakacaksın balmıyacaksan laf edeceksen doğurmuyacaktın beni o zamn derdim ben annem babamda olsa kendimi evladımı ezdirmem
-Reklam-
0 oy
(2,631 puan) tarafından
Canım, eşine hiç bebeği teslim ettin mi? Ona bakmasi gerektiği  ve senin mutfakta daha iyi şeyler hazırlamak icin vakit ayırman gerektiğini soyledin mi? Geceleri nöbetleşe çocuk bakmayı denediniz mi? Evet ilk aylar aşırı zor ve bunu tek degil de ikiniz halletmeniz gerekiyor. 

Ben mesela oğlum 2 saate bir emmeye başlayınca esim işten eve gelmeden yemek yapmaya başladım. Ondan oncesinde ise o isten gelirdi cocuga o bakarkrn ben yemek yapar sofrayi hazırlar ve çayımı koyardim bir yandan. Ve bunları yapabildiğim için kendimle gurur duyardım. Vay be hem bir bebegim var hem herseye yetiniyorum diyip motive ederdim kendimi. Sende bunu yapmayi b i denesen?
0 oy
tarafından
Evine dön canm Her ne kadar baba evi olsa da insanın kendi evi gibi olmaz belli bir süre sonra laf etmeye başlarlar. En azindan  kocan ordan laf söyler burdan barişirsiniz hem anlat çocuk çok yoruyor o yüzden  senle pek ilgilenemiyorum de gönlünü hoş et adamın. 

Hepimiz çocuktu  temizlikti evdi derken yoruluyoruz. Üstesinden geleceğine eminim canm :*
0 oy
tarafından
Bebegine kolik sesler dinlet canim beyaz gurultu ac cok rahat edersin evine git bence..
0 oy
tarafından
Küçük bebeği herkesin kafası çekmez.. Annenin yaşı varsa birde hastaysa pek kızmamak lazım. Söyleyiş tarzı uygun olmasada belki sinirli bir anına denk gelmiştir. Hepimiz geçtik o yollardan merak etme tek değilsin yani. Ailene de böyle küçük bişey yüzünden kırılma... Eşine gelince de erkek milleti hepsi aynı genel olarak düşün kendini kasmamaya bak bebeğin ve sütün etkilenmesin.. Merak etme çok hızlı geçiyor bu zamanlar hatırlamayacaksın bile neler olduğunu bir bakmışsın ki bebeğin büyümüş. Sadece biraz sabır.. 
0 oy
tarafından
Kirilma kuzucum. Benim dogumum cok zor gecti kaburgalarim ezildi artı ayagim da kirildi nefes bile alamiyodum ama ben o halimde hep yanlizdim evet zorluk cektim ama kimseye minnetim de olmadi cok sukur. Bosver git evine
0 oy
(8 puan) tarafından
Daha en başta olabilir anneliğe adapte süreci vs bişi yapmayada bilirsin karşındaki anlayışlı olmalı annene falan darılma kötülüğünü düşünmezler sen alış diye belkide öyle davranmışlardır Eşinle illaki bir orta yol bulur en rahat insanın kendi evidir evine git düzelir herşey inşallah 
0 oy
(15 puan) tarafından
Aynisini yasadim bende lohusa cok agladm her gece evime gidcm diyordum kendi kendime benim oglm cok gazli bebekdi halnde ayni esim gundz işte 2 gecede iste oluyordu aprtmnda kimse birbirini tanimiyr kaynmda gelmiyordu nyse 40.ciksna kdr bir anneme gitdim bir kendi evime geldim ayni göçe gibiydim onunda kendi kendime bn kendi evimde kalcm kimse bna gelmsn gitmesn dedim kaynam zatn manaya bakiyrdu gelmedi kendi annmde memlkette gitdi yani hytda sunu anladm kimse kendi rahattini bozmuyor bnde artk kaynami 1 aydr aramiyorum oda beni umrumda mi degillr yoruldm cunku basarirsn dene diyecm bnde cok mecbur dglsn calisma bnde calisiyrdm kimse kiymettini bilmiyor istn ayrldm cocugu buyutuyrm 
0 oy
(553 puan) tarafından
Dost acı söyler derler ya annen biyerde onu yapmış alınma kirilma onlara hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz açlık uykusuzluk ağrılar laflar küfler bisiler işte sende yaparsın güçlü ol ben annemlere gidince çocuğu üstlerine atıp kendimde kanepeye kıçımı devirip yatıyorum babam diyoki anneye bak yatmış oraya o dalga geçiyor şaka yapıyor biliyorum ama bi yandan doğru söylüyo anamiz babamız lüks bize ailesinden uzakta tek kalanlarda var güçlü ol sabır et
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Canım kardeyin ve annen alıp etmiş. Benim annel beş yanımda kaldı benim ikizlerim oldu. Şimdi 3 aydır bebeklerle annemlerdeyiz salgın bitene kadarda buradayız kendi evim farklı şehirde ve uzak. Bazen annem veya kardeşim ya da babam şakayla ne zaman gideceksiniz falan der. Bende bebekler büyüdüğünde biryere gitmem diyorum :) benimkiler böyle bakacağımızı başta bilip kendilerini alıytırdılar ikiz zor oluyor  ama tek olsaydıda dururdum burada :) eşime gelince evde ılduğum süreçte bu evde bebekler var ve benim hayatım var sonuçta. Öyle herşeyi dört döntlük yapmadım öyle bid çabaya girmedim. Aksine ben ondan istedim hep. Yoksa eşimin bu duruma alışıp 3. Bir çocuk gibi ona da bakmamı bekleyeceğine emindim kaynanam onu anakuzusu yaptığı için. Sende zoruna gittiyse rahatsız oluyorsan ya benim gibi biraz yüzsüz ol kolay kolay alınma veya belli etme bunu ya da evine git evinin her işini yapma. Yani yemek mi yapavaksın tek çeşit acıkah alır tabağına yer veya bebeğin uyuduğunda sende dinyen yani eşini bebek bakmaya dahil et yoksa yedek ebeveyn gibi olur uzak durur canı isteyince sever ama bakımına veya ev işine karışmaz..

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 663 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 400 göst.
15 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,229 göst.
8 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pelin93 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 617 göst.