0 oy
496 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Tarhanayı nasıl tutturuyorsunuz yaa? Ben bir tutturuyorum bir tutturamıyorum, çok sulu oluyor tadı tuzu tutmuyor siz nasıl yapıyorsunuz yaa? bir el atın bana

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Göz kararı yapıyorum ben kayımvalidem çıkarıyor tarhanayı 3 yemek kaşığı alıyorum tencereye biraz sıvıyağ 4 su bardağı su döküyorum ilk etapta baktım hala koyu kıvamlı üzerine ekliyorum istediğim kıvama gelene kadar
tarafından
Çok sağol kuzum aklım da bulunsun
-Reklam-
0 oy
(605 puan) tarafından
Önce tereyağ koy erisin içine 1 2 yemek kaşığı un koy kavur sonra tarhanayı at azda öyle kavur suyunu dök canım en son tuz
tarafından
Tarhana ne kadar koyayım, su ne kadar koyayım canım?
(605 puan) tarafından
Göz kararı kuzum ne kadar çorba olmasını istiyorsan çok veya az az istiyorsan 3 4 kaşık koy çok istiyorsan 7 8 kaşık koy suyunuda yavaşca karıştırarak dök pütürlük olmasın koyuluğunu da ne kadar istiyorsan o kadar su dök
tarafından
Çok sağol kuzum
0 oy
tarafından
3 yemek kaşığı tarhanaya 6 bardak su koyunca tam kıvamında oluyor gülüm 
tarafından
Sağol hayatım, bir daha yapacağım artık bakalım tutacak mı o da :d
tarafından
Tutar tutar hamartlisindir sen:)
tarafından
Seni yerim, deneyeceğim artık canım :)
tarafından
Bende seniii poncikk❤☺️☺️☺️☺️
tarafından
☺☺☺☺❤❤
0 oy
(484 puan) tarafından
Canım ilk yagi köy 3 4 yemek kaşığı tarhaniyi ekle 3 dış sarimsak doğra içine nane köy ve kavur tarhanayı snra göz kararı şu koy koyulugundan bilirsin zten 4 yada 5 bardak işte pişene kadar karıştır pişince kısım ateşte 5 dkka daha pissin. Ben böyle yapyrm çok güzel oluyo 
tarafından
Sağol tatlım, buda aklımda bulunsun
0 oy
tarafından
Valla canım once Bı tencerede salçalı su yapıp kaynatıyorum daha sonra Bı kasede 4 yemek kasıgı tarhana koyuyom ustune bıraz su eklıyom birazda nane sonra Bı o kasede çırpıyorum daha sonra kaynayan suya karıstırarak koyuyorum sonra bıraz karıstırıyom bısınce kapatıyom ben boyle yapıyorum yanı 
tarafından
Ben de tarhanayı kaseye koyup karıştırıyorum ama bir yerde yanlış yapıyorum demekki canım, bir türlü tutmuyor
tarafından
Belki fazla koyuyosundur canım
0 oy
tarafından
5 yrmek kaşığı tarhana 

1 yemek kaşığı salça

Çay kaşığı nane 

8 9 bardak su ılık olacak!!!

 İlk önce kavuruyorum sonra suyunu döküyorum tam olması gerektiği gibi oluyor ❤❤
tarafından
Kavurunca yanmıyor değil mi canım yani kısık ateşte mi kavurmak gerek?
Sağol balım ❤
tarafından
Evet kyzum çok kavurmayacaksın zaten ve kısık ateşte bol sarımsak koy bide offf mis miss
0 oy
(982 puan) tarafından
Ben 2 su bardagi suya 1 kasik tarhana koyuyorum bir kisilik oluyor salca tuz tavuk bulyon pisince ustunr tereyagda kirmizi toz biber kizdirip dokuyorum
tarafından
Tavuk bulyon ile güzel oluyor mu ki? Hiç aklıma gelmedi onu koymak
(982 puan) tarafından
Ben hep koyuyorum bir kisilik yapicaksam az koyuyorum 2 kisilik yarm koyuyom oyle ayarliyorum bennce en lezzet vereni uzerine biberli tereyag
0 oy
tarafından
Beyaz toz tarhana yapıyoruz biz. 3 kaşık bı kaba alıyorum önce suyla karıştırıyorum bı kasede. Sonra tencerede sarımsak dövüp yağı koyuyorum yağda biraz öldürüyorum sonra 1 buçuk yemek kaşığı kadar salça koyuyorum.biraz çevirip o isladigim tarhanayi döküyorum ama sürekli karıştırıyorum . Suyunu ayarlıyorum sonra ilk başta fazla koymuyorum sulu olmasın diye.  En son da pul biber tuz ve nane koyuyorum çok güzel oluyor. Hatta bu akşam yaptım :)
tarafından
Ellerine sağlık canım, ben de bir kere tutturdum ondan sonrası yok gerçi iki kere yaptım biri tutmadı :D

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 421 göst.
25 Temmuz 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde İki çocuk annesi (859 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 360 göst.
18 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 279 göst.
12 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde OgretmenAnnee (1,686 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,476,407 soru

24,168,824 cevap

335,760 kullanıcı

...