Hiç fırında makarna yapmadım kremam da var fırında yapan arkadaşlar tarif verebilir mi?
Bir de hazırlama süresi ne kadar :)
Soğanlı ve ya soğansız hangisini tercih edersiiin? Ben normalde çıtır soğanlı yapıyom ama o zahmetli. Sana basit olanı veriyim canım. Bi makarna kullanıyorum da adını unuttum değişik bi makarna böyle dolambaçlı sjhshshs ama fark etmez sen elinde olan kullan. Tereyağını eritiyorum kremayı üstüne ekliyorum bi paket makarna yapcaksam minik bir çay bardağının yarısı kadar da süt ekliyorum kremayı küçük bi tencerede karıştırarak kaynayana kadar pişiriyorum. İçine karabiber tuz atıyorum. Sonra makarnayı haşlamış oluyom o arada zaten. Bi borcama yayıyorum birazıcıkk azıcık zeytinyağı gezdiriyom karıştırıyorum azıcık da tuzluyorum tabii kiii. Sonra kremayı döküp güzelce karıştırıyorum. Sonra kaşar rendeliyip onu da karıştırıyorum. En son üstüne biraz daha kaşar rendesi serpip karıştırmıyorum. Normalde çıtır soğanları da ekliyorum ama onu yapmadığım için sadece kaşar diyeyim. Sonda 180 derecelik fırına atıyorum ve üstü kızarana kadar pişiriyorum. Fırından çıkarınca üstüne ne istersen koyabilirsin. Ben domates ve roka koyuyorum aaafiyet olsunnn
1,486,676 soru
24,304,217 cevap
344,277 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın