0 oy
820 göst.
Diğer kategorisinde (1,150 puan) tarafından
Virüsten korkmayın arkadaşlar,  Allah'tan korkun! İmansız ölmekten korkun. Sonsuza kadar mı yaşayacağız bu dünyada?Hepimiz ölümlüyüz. Öyle böyle bir sebepten öleceğiz hepimiz. Bir de bakacağız ki amel defterimiz kapanmış. Sınav sona ermiş. En kötüsü de günahlarımıza tövbe etmeden dünyalık sorunların telaşı içinde kendi özümüzü unutmuş bir şekilde ölmek. Sonra sonsuz bir hayat başlayacak. Ya cennet veya cehennem ehli olacağız. :-(

Bu günler bizim için bir fırsat. Kendi özümüze dönmemiz için. Her yerde netflix reklamları. Şu filmi izleyin filan. Kimse demiyor ki Allah'ın gazabı dünyayı kuşattı. Allah'tan bağışlanma dileyin diye. Bu ne sorumsuzluk, vurdumduymazlık. Bu nasıl bir gaflet uykusu? Kuran-ı Kerimin içinde kıl arayacağımıza açıp hergün okuyalım, mealini tefsirini okuyalım. Allah bize ne demek istiyor anlamaya çalışalım. Günahlarımızı, hatalarımızı görelim. Bağışlanma dileyelim. Kendimize çekidüzen verelim. Evet ellerinizi sık sık yıkayın diyorlar. Temizlikten bahsediyorlar. Ama asıl kirli olan kalplerimiz. Onları ne yapacağız? Allah'ı anarak, namaza başlayarak, Kuran-ı Kerime yönelerek tabi ki. Reçete bu.

Allah bizleri doğru yola iletsin. Bizleri affetsin. Dünyayı kirlettik mahvettik. Toprak katledilmiş ufacık bedenlerle dolu.. Gökyüzü mazlumların ahlarıyla inliyor hergün. Gökten üstümüze taş yağsa yeridir aslında. Her türlü kötülük var, Akılalmaz şeyler... Hani Allah duymuyor mu diyenler vardı. Allah nasıl izin veriyor tüm bunlara? Şimdi onu diyenler, deprem olunca, virüs çıkınca. Ya herşeyi de Allah'a bağlıyorsunuz " diyorlar. Nefisleri ve şeytanları onlara yaratılışın asıl amacını unutturmuş. Kalpleri mühürlenmiş. Göremiyorlar, duyamıyorlar.

Bu virüs neden çocuklara zarar vermiyor? Çünkü o da Allah'ın emrinde. Allah özümüze dönmemizi istiyor. Bizleri camilerinden, Kabe'sinden uzaklaştırdı. Evlerimize kapandık. Bu günlerimizi güzel değerlendirelim. Oturup düşünelim, kendimize çekidüzen verelim. Hepimiz sadece kendimizi düzeltirsek dünya düzelmiş olur zaten.

Zalimlere de sözüm şu:Keşke bu virüs hepinizi alıp götürse, yeryüzünden silse! Dünya tekrar yaşanılacak huzur dolu bir yer olsa... 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından

Gelen herşey allah'tan gelir ,

Rabbimize yonelelim, inancımız tam olsun..

(1,150 puan) tarafından
Amenna ve seddekna
-Reklam-
0 oy
tarafından
O kadar hakli konustun ki bacim agzina saglik. Ama bizim insanimiz cikar vay efendim virus şöyle de virus boyle ondan once allah yardimcimiz olsun allah imanli olumler nasip etsin demeyi ogren ama yok once burdaki insanlari tedirginlestirecek oyle rahatlayacak. Rabbim peygamber efendimize komsu eylesin biz Peygamber(sav)  ummetini 
(1,150 puan) tarafından
Amin amin.. Allah Kuran-ı Kerimde buyuruyor ki"inananlar yalnızca benden korksun "
0 oy
tarafından

Keske arti oylar vere bilsem yaa keskeee :angel: cok guzell anlatmissin 

(1,150 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Yaptıran Allah'tır. Hepimiz birbirimizi uyaralım. Çünkü bu belaların bir sebebi Müslümanların birbirini uyarmaması, kötülüğe ve zulme karşı sessiz kalmalarıdır.
0 oy
(499 puan) tarafından
Yuregıne saglık canım  Çok dogru yazdıkların:(yazını WhatsAppım da paylaşabilir mıyım   canım 
(1,150 puan) tarafından
Tabi ki :-)
0 oy
(982 puan) tarafından
Aynen öyle canım allah binkereere raaazıııı olllssunn ❤️
(1,150 puan) tarafından
Cümlemizden razı olsun :-)
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Bu virüse bu kadar anlam yüklemek çok saçma. Herkes farklı bi anlam yüklüyor kimi doğa ana öcünü aldı diyor kimi Allahın bize gazabı diyor bilmem ne. Virüsün çıkmasının ve yayılmasının çol basit bi nedeni var o da pis olmak. Burdan çıkaracağımız tek ders bu temiz olmalıyız.  Hatta tertemiz.

Hastalıklar dünya tarihi boyunca tekrar eder salgınlar sürekli sürekli hortlar ve dünya geneline hızla yayılır. Yani olağan bi süreç anlam yükleyip insanları boş yere suçlulıl psikolojisine boğmayın.

Sizin düşündüm zannetiğiniz şey felsefede kötülük problemi olarak yerini almıştır. Yani kötülüğü Allah mı (tanrı mı) yarattı yoksa insanlar mı yarattı diye tartışılıp dırur. Madem Allah insanların başına kötülük gönderdi çocukları bundan muaf tuttu o zman savaştan depremden afetten neden çocuklar ölüyor.  Haşa haşa Allah onları koruyamadı mı?

Demek ki neymiiiiiiişşşş

Ölüm aslında kötülük değilmiş ki çocukları bulabiliyor

Demek ki neymiiiiiiiiş

Şuanda insanları aciz bırakan bi kötülük varsa bunun sebebi yine insanların birbirlerine bulaştırmasıymış
(1,164 puan) tarafından
Dönüş yalnızca Allah'adir. Herkesin Allah'ın gazabından bahsetmesi işte bundandır. Trump bile Allah dediyse... Bunun neresi degisik yorum. Siz diyorsunuz ki zaten doğa yaratılış gereği sürekli musibetler üretir aslında bu Allah'ın gazabi değildir. Hasa Allah yarattı oturdu bizi izliyo. İşte bu felsefenin sizin gibi düşüncelere nufuzudur bu.
(4,034 puan) tarafından
Hayır oturdu izliyor demek felsefe demek olmuyor  deistlik oluyor yani Allahın kanunları bize işlemez dmek oluyor . Ben diyorum ki külli irade ve cüzi irade vardır. İnsanın elinde olan şeyler var. Bugün müslüman dünyası hiçbişey bizim elimizde değil gibi davranıyor bu yüzden bi türlü çıkamıyoruz durumumuzın içinden.  Her olayda napmalıyız nasıl yol izlemeliyiz biraz da biz başarılı olalım demek yerine hemen cezalandırma lafı çıkıyor. İşte ben buna karşıyım tabii ki insan Allahi hatırlamalı ama sadece bunla kalmamalı. Ben eleştirel düşünürüm  elfazı küfre girmem siz de her eleştirel düşünceyi şirk algılamayın
(1,164 puan) tarafından
Arkadaşım deizm nerden çıktı felsefe kafalılar getirmiş olmasın sakın. Ezbere kavram çalışması yapmıyoruz. Bende diyorum ki arkadaş Allah cezamızı verdi oturalım çekelim dememiş. Gayet güzel bı şekilde Kur'an a yönlendirmiş ve arinmamiz için bize güzel tavsiyelerde bulunmus. Ne gerek var konuyu bilgi karmaşası haline getirmeye.
(1,150 puan) tarafından
Sevgili kardeşim, Enes2020. Yazdıklarından anladığım kadarıyla müminsin, kazaya ve kadere hesap gününe inanıyorsun. Kuran-ı Kerim okumuş olmalısın, manasına bakarsan Allah'ın zalim topluluklara kendilerine gelmeleri için nice uyarıcılar gönderdiğini anlarsın. Her olay bizle Allah'ı hatırlatmalı. Tabi ki başımıza gelen musibetleri de güzel şeyleri de Allah'a bağlayacağız. İnancımız, yaratılış gayemiz bu olduğu için. Bilime, sebeplere bağlamak inançsızların ve bilgisizlerin işidir. Bize yakışmaz. Biz kendimizi düzeltelim, Allah'a yönelelim. Nefsimizi sorguya çekelim. Tövbe edelim. Gerisi Allah'ın takdiridir. Çocukların ölümü konusuna gelince, evet Allah çocukların da canını alır ama burada bir mesaj var. Akıl sahibi olarak bunu düşünmemiz lazım. Belki çocukların ahıdır dünyayı korkuya düşüren. Korkuya ve suçluluk duygusuna sevketmeyin demişsin. Neden suçluluk hissetmeyelim? Hepimiz suçluyuz. O çocuklar inleyerek can verirken, tecavüze uğrarken, işkence görürken biz rahat döşeklerimizde uyuduk. Bir iki gün kınadık ve sonra unuttuk. Dünyanın değişmesi için hiçbir çaba sarfetmedik. Sadece çocuklar değil, daha ne çirkinlikler, haksızlıklar, günahlar, zulümler.. Hergün bir öncekinden daha kötü bir şey duyuyoruz. Tam daha kötüsü olamaz derken daha kötüsü... İnsanoğlu aşağıların en aşağısı olmayı tercih etti. İnananlar sustu. Aman benden uzak olsun da kafasında yaşıyoruz sürekli. Ta ki ateş bizi de yakana kadar susuyoruz. Bütün dünya ağlamalı, gece gündüz hem de. Korkmalı, titremeliyiz. Hepimiz hesap vereceğiz Allah'a bu hususta. Şimdiden ders alıp önce kendimizi sonra birbirimizi düzeltirsek ne ala, yoksa Allah'ın şiddetli azabına hazırlıklı olalım.
(4,034 puan) tarafından
Bilime bağlayanlar bilgisizlerdir demişsin ben artık burda susarım herkesin düşüncesi kendine
0 oy
(496 puan) tarafından
Ağzına yüreğine sağlık her sabah 1 cüz okumaya gayret ediyorum Rabbim kabul ederse elimden geldiği dilimin döndüğü kadar insanları çevremi de uyarmaya çalışıyorum ama aldığım tepki şu sen çok biliyorsun biz bilmiyiruz sanki diyorlar ve canımı sıkıyorlar 
tarafından
Sen üzülme canım sen sadece aracı olarak söylemişsin onlar dinlemiyorsa içini ferah tut rabbim inşaAllah tüm insanoğlunu ve bizleri imandan kurandsn ayırmasın
(496 puan) tarafından
Amin cumlemizi
(1,150 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. Nefisleri onlara söyletiyor bunu. Halbuki mahşer gününde birbirinin yakasına yapışacak insanoğlu neden beni uyarmadın diye. İkiyüzlü insanoğlu :-(
0 oy
(65 puan) tarafından
İzin verirsen bende yazını paylaşmak istiyorum cnm 
(1,150 puan) tarafından
Tabi ki, çok mutlu olurum :-) Allah razı olsun
0 oy
(249 puan) tarafından
Biz anneler olarak çocuklarımız için üzülüyoruz...
(1,150 puan) tarafından
Üzülme canım, sadece tevekkül et. Elinden gelen önlemi al ve Allah'a sığın. İçini de ferah tut
0 oy
(1,185 puan) tarafından

Çok doğru canım :( Rabbim sonumuzu hayır etsin inşallah :'(

(1,150 puan) tarafından
Amin canım, önemli olan ahirete ne götürüyoruz? Ne hazırladık ahiret için?

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 406 göst.
15 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Elfu (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 162 göst.
0 oy
9 cevap 219 göst.
0 oy
3 cevap 307 göst.
16 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yunusemrem (331 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,291 soru

24,042,520 cevap

329,191 kullanıcı

...